lpg yi sıvı olarak kullanmak

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve mt_44 tarafından 17 Kasım 2013 başlatılmıştır.

  1. mt_44

    mt_44 Active Member

    Katılım:
    28 Şubat 2013
    Mesajlar:
    495
    Beğenilen Mesajları:
    58
    herkese merhaba... uzun zamandır yapmak istediğim birşey var lpg regülatörüne giden sıcak su hortumlarını iptal edip lpg yi sıvı halde enjektörlere göndermek ve bu şekilde ayar yapmak çünki sıvı halde giren lpg gaz halinden daha yoğun ve daha güçlüdür sonuç olarak yakıt tüketimi düşecek ve performans artacaktır. Burdaki tek sorun lpg regülatörün donacağıdır ancak ben donmayacağını düşünüyorum çünki basınç altındaki lpg hava ile temasında donmaya başlar onun dışında donması imkansızdır diye düşünüyorum sonuçta eski sistem lpg li araçlar eski şahinimden biliyorum hiç benzin almazdım kışın ortasında direk lpg ile tek marşta çalışırdı ve hiç donduğunu görmedim motorun ısınması nerdeyse 5 dakikayı bulurdu donsa zaten hemen donardı ve ilk çalışmada lpg zengin karışımda çalışıyor regülatör ısındıkça normal karışım haline gelirdi sabit ayarla demekki lpg sıvı halde aynı ayarla daha fazla güç üretiyor ve sıvı halde enjektörlere gelirse yapılan ayarı %40 gibi kısabiliriz şu an sıralı sistem aracıda bazen soğukta direk lpg ile çalıştırıyorum hiç sorun olmuyor donacak olsa çalışır çalışmaz donar... cevaplarınızı ve önerilerinizi bekliyorum belki deneyen vardır...
     
  2. MSC Elektronik

    MSC Elektronik Administrator

    Katılım:
    23 Kasım 2010
    Mesajlar:
    545
    Beğenilen Mesajları:
    65
    Merhaba, sıralı sistemin hiç bir donanımı ile bunu yapamazsınız, detonasyonla motorunuza zarar verirsiniz.
     
  3. Çağrı KORKMAZ

    Çağrı KORKMAZ New Member

    Katılım:
    10 Mart 2024
    Mesajlar:
    8
    Beğenilen Mesajları:
    0
    Enjektörlere kadar yakıtı bakır boru ile getirmeniz, enjektörlerin kaldıracağı basınca düşürmeniz ve sıcaklığını ayarlamanız gerekir.
     

Sayfayı Paylaş