Benzin enjektör zamanı okuma

Konusu 'DESTEK / SUPPORT(LPG SORU VE SORUNLARI FORUMU)' forumundadır ve murat kocabaş tarafından 9 Nisan 2024 başlatılmıştır.

  1. murat kocabaş

    murat kocabaş New Member

    Katılım:
    23 Eylül 2015
    Mesajlar:
    22
    Beğenilen Mesajları:
    3
    Herkese selamlar. 2005 Astra h 1.6 aracım var. Aracımda tekleme sorunu var ara sıra arıza ışığı yakıyor hata kodu veriyor silip decam ediyorum. Boğaz kelebeği map maf temizliği yaptım kompresör testi yaptım. Sabahları çalışmada vs sıkıntı yok. Araç bazen çekişten düşüyor ve gaz yemiyor gaza basınca arıza ışığı yakıyor. İşin ilginci kontağı kapatıp yeniden çalıştırınca çekiş düzeliyor. Benzin basıncıni da ölçmeyi düşünüyorum. Ayrıca bir de duman testi ile kaçak var mı hava alıyor mi diye kontrol etmeyi. Enjektörlerden de şüpheliyim. Benzinde biniyorum bir süre benzinde sorun var. Şimdi benim merak ettiğim şu. Aracın LPG programı üzerinden benzin süreleri okunuyor bu süreler bana benzin enjektörlerinin durumu hakkında bilgi verir mi. Yani yanlışsa konuyu bilenler düzeltsin lütfen 4 enjektör MS değeri de aynı olmalı eğer farklı ise bu enjektör bozuk anlamına mı gelir. Bu şekilde enjektör yada benzin ecusunun arıza durumu hakkında bilgi sahibi olunabilir mi. Hayırlı bayramlar şimdiden herkese.
     
  2. murat kocabaş

    murat kocabaş New Member

    Katılım:
    23 Eylül 2015
    Mesajlar:
    22
    Beğenilen Mesajları:
    3
    Ustalardan yok mu bir yorum :)
     
  3. Kalitex

    Kalitex Active Member

    Katılım:
    8 Şubat 2018
    Mesajlar:
    193
    Beğenilen Mesajları:
    65
    https://youtube.com/shorts/ycpetiWPPT8?si=4tibhJLWqUdXJKdO

    Böyle denemen lazım benim bildiğim.enjektörlerin altına minik şişeler koyup bir süre marşa basıp eşit oranda ve miktarda yakıt verdiginide kontrol edebilirsin.

    Lpg beyninde sadece sinyali görürsün.benzin enjektörünün calışmadığını arac ecu dan hata kodlarına bakarak görürsün
     
  4. murat kocabaş

    murat kocabaş New Member

    Katılım:
    23 Eylül 2015
    Mesajlar:
    22
    Beğenilen Mesajları:
    3
    Teşekkür ediyorum yanıtınız için. Malum bunun için enjektörleri sökmek gerekecek ilk etapta sökmeden yazılımsal olarak test etmeye çalışacağım. BRC ecusundan benzin enjektörleri tek tek görünüyor muydu onu da hatırlayamadım gerçi sadece tek olarak benzin enjektörü ms değeri görünüyordu galiba. Benim amacım araçta olan teklemeden dolayı acaba benzin enjektör sinyallerine bakarak bi enjektöre benzin ecusundan hatalı bir sinyal geliyor mu diye kontrol etmekti. Böyle durumlarda teklemenin birçok sebebi olabiliyor sırayla deneyeceğim artık ucuzdan pahalıya doğru. Tekrardan teşekkürler.
     
    Kalitex bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş