Astra J 1.4 Turbo Silkeleme, Gaz Yememe, Rölantide Titreme

Konusu 'LOVATO LPG AYARI VE LOVATO LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve oldcoyoteinc tarafından 29 Nisan 2017 başlatılmıştır.

  1. oldcoyoteinc

    oldcoyoteinc New Member

    Katılım:
    29 Nisan 2017
    Mesajlar:
    20
    Beğenilen Mesajları:
    16
    Herkese merhabalar, forumu şans eseri gezerken buldum biraz inceledim ve faydalı paylaşımlar yapıldığını gördüm, emeği geçen herkese öncelikle teşekkürler ediyorum.
    Kısa bir süre önce astra j 1.4 turbo lpg li araç aldım. lovato odb2 sistem takılı üzerinde ancak bazı sorunlarım var 2 gün önce lovato servisinde ayar yapıldı araca anca ertesi gün yine sorun yaşamaya başladım.
    Öncelikle araç kalkışlarda silkeleme yapıyordu 1 den 2 ye geçerken silkelemeler oluyordu bunun dışında 1800 - 3000 devir aralığında ciddi gaz yememe sorunu vardı sanki bir şeyler arabayı tutuyor sonradan açılıyordu dip gaz yaparken yada 1500 devirden sonra yavaşça gaz açıp hızlanırken yani sakin kullanırken araç silkeleme yapıyordu yada bi an gaz yemeyip ardından ileriye doğru atılıyordu. Rölantide çalışırken motor devri çok düşüyor sallama yapıyordu bazen de stop ediyordu. 2. gün önce aracı ayara götürdüm ayarları yapıldı o gün gayet güzel çalıştı fakat ertesi gün yine aynı sorunları yapmaya başladı sizce sorun ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bu arada araba benzinde bu sorunların hiç birini yapmıyor.
     
  2. RomanoyaAyarVerenAdam

    RomanoyaAyarVerenAdam LPG-C03a-pro Kullanıcısı

    Katılım:
    4 Kasım 2015
    Mesajlar:
    916
    Beğenilen Mesajları:
    670
    nozullar küçük olabilir. Regulator de sorun olabilir. küçük bir ihtimal enjektörler hatalı olabilir. ilk aklıma gelenler bunlar. kablo alıp kesin tanı koymak gerekebilir. bu verilerle sadece farazi konuşmuş oluruz
     
    elkmuh bunu beğendi.
  3. ersahca

    ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

    Katılım:
    20 Aralık 2016
    Mesajlar:
    1.113
    Beğenilen Mesajları:
    761
    gaz yemiyorsa muhtemelen yakamiyor; muhtemelen ya yakit ya hav
    merhaba, anlattiginiza gore bir sey, ya yakit ya hava fazla gelip araci boguyor, sonra toparliyor gibi. tabii boyle ne desek bos. muhtemelen ayarsizdir, iyi bir ayarla duzelir diye dusunuyorum. kolay gelsin.
     
    kara65 ve elkmuh bunu beğendi.
  4. elkmuh

    elkmuh Well-Known Member

    Katılım:
    4 Aralık 2016
    Mesajlar:
    1.117
    Beğenilen Mesajları:
    858
    OBD cihazınız varsa ilk önce ön ltf stf değerlerinizi de inceleyebilirsiniz.
     
  5. oldcoyoteinc

    oldcoyoteinc New Member

    Katılım:
    29 Nisan 2017
    Mesajlar:
    20
    Beğenilen Mesajları:
    16
    merhabalar ustalar, lpg ile ilgili sıkıntılarım devam ediyor. Öncelikle dediğiniz gibi nozulların küçük geldiği tespit edildi ve büyük nozul takıldıktan sonra araç kendine geldi. Ancak bilgisayarda büyük nozul hatası verdi buna rağmen gaz yemesi bariz değişti daha atak bir hale geldi araç. Fakat performaslı kullanırken 4000 devirden sonra gaz yememeye başladı ayarların yapıldığı ilk gün böyle bir sorun yaşamadım fakat ertesi gün bu sorun baş göstermeye başladı. Usta beyin arızalı olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi. Bir de araba lpg ile kullanırken yüklenince vites değişimlerinde fazla duman atıyor yağlama sistemi var araçta. Bunu iptal etsem sorun yaşarmıyım ? bu duman beni çok rahatsız ediyor benzinde bir kaç gün kullanınca duman tamamen ortadan kalkıyor.
     
  6. ersahca

    ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

    Katılım:
    20 Aralık 2016
    Mesajlar:
    1.113
    Beğenilen Mesajları:
    761
    merhaba, bu 4 bin devir olayi bendekine benziyor. yuksek suratler sanirim? benimkinin de o civarda saniyelik gaz yememe gibi bir durumu vardi. @Cliosymbol sağolsun, 10 gecikmeyi 5'e indir tavsiyesiyle dusurdum; daha uzun yola cikip denemedim ama daha iyi gibi. bir deneyin. kolay gelsin.
     
  7. Endemi

    Endemi Member

    Katılım:
    11 Mayıs 2017
    Mesajlar:
    44
    Beğenilen Mesajları:
    9
    Hocam araç kaç km dir lpg de kullanılıyor belli mi? O aracın subapları magnezyum alaşım. Belki de subaplar erimeye başladı?
     

Sayfayı Paylaş