Microfast için en stabil program hangisi?

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Excellent56 tarafından 10 Mayıs 2017 başlatılmıştır.

  1. x-calibur

    x-calibur Super Moderator

    Katılım:
    7 Haziran 2015
    Mesajlar:
    3.331
    Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Araç BENZİNDE çalışırken BENZİN ENJEKSİYON SÜRESİ (BES) bakılır, LPG ye alınır BENZİN ENJEKSİYON SÜRESİ (BES) süresi düşüyor ise YAKIT FAZLA geliyordur yani ZENGİN durumdadır yakıt yönünden bu durumda haritadan katsayı azaltılır.
    Araç BENZİNDE çalışırken BENZİN ENJEKSİYON SÜRESİ (BES) bakılır, LPG ye alınır BENZİN ENJEKSİYON SÜRESİ (BES) süresi artıyor ise YAKIT AZ geliyordur yani FAKİR durumdadır yakıt yönünden bu durumda haritadan katsayı arttırılır.
     
    ersahca, MrPetrelli, powerkırk3 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. elkmuh

    elkmuh Well-Known Member

    Katılım:
    4 Aralık 2016
    Mesajlar:
    1.117
    Beğenilen Mesajları:
    858
    Kızma hocam bende onu diyorum . Artık yerime oturabilirmiyim :)
     
    x-calibur bunu beğendi.
  3. x-calibur

    x-calibur Super Moderator

    Katılım:
    7 Haziran 2015
    Mesajlar:
    3.331
    Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Yok la kızmadım , Cuma rehaveti :) Ama cidden bak bu süre muhabbetine herhalde bir 250 km yapmışımdır ilk zamanlarda. Allahtan ki kolay kolay eşitlenecek birşey değildi. hatta forumda bazen görüyorum lpg ve benzin süreleri eşit olanları hayranlıkla izliyorum.
     
    elkmuh bunu beğendi.
  4. serkan peker

    serkan peker New Member

    Katılım:
    29 Ocak 2017
    Mesajlar:
    9
    Beğenilen Mesajları:
    1
    ayarlar değişiyorsa muhtemelen başka yerden hava alıyordur. hava geçen bütün hortumları, kelepçeleri, benzin enjeksiyon O ringlerini kontrol etmekde fayda var. ayrıca rölanti motoru, gaz kelebek sensörü ve havaakış özelliğini bir miktar yitirdiyse, bazen net okuma yapıp bazen yapamıyorsa onların yüzünden bile ayarlarınız bozulabilir. araca yan sanayi yada uyumlu parça takılmışsa daha önceden ondan da yapabilir.
    birde arızaları siliyorum demişsiniz, arızalar ne mesela, arka plan arızaları mı yoksa direk lambayı da yakıyormu? belki de arızalarda arıza ben burdayım diyor.
     
  5. Chem06

    Chem06 LPG-C03a-pro Kullanıcısı

    Katılım:
    3 Mart 2017
    Mesajlar:
    89
    Beğenilen Mesajları:
    5
    X-Calibur hocam sana birşey sorcağım peki.
    Bende ltft-stft değerlerinde hiçbir sıkıntı yok ama örneğin rölantide veya 90 100 gibi sabit devirlerde benzinden lpgye geçtiğimde benzin enjeksiyon süresinde değişiklik oluyor? Yani ltft-stft değerleri çok iyi olmasına rağmen neden böyle birşey oluyor?
     
  6. x-calibur

    x-calibur Super Moderator

    Katılım:
    7 Haziran 2015
    Mesajlar:
    3.331
    Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Hocam 2 türlü ayar var, birisi yukarıdaki gibi birde obd li sistem adaptasyon açık olanda bu yukarda alıntılı olan gibi değilde benzin ltft stft değerleri ile lpg de çalışırken ki ltft stft değerlerini aynı tutmak şeklinde. Sizde muhtemelen benzindeki ltft stft değerleri ile lpg de çalışırken ki ltft stft değerleri o devir ve yükte farklı olduğundan bu değişikliği görüyorsunuzdur. Ben kendi aracımda ltft ve stft değerlerine göre işelm yaptım hocam hiç benzin enjeksiyon sürelerine dikkat etmedim.
     
    Chem06 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş