2008 opel vectra c twinport ROMANO lpgye geçişte rölantide 3-4 dk lık sarsıntı

Konusu 'DİĞER LPG MARKALARI AYAR VE PROGRAM ANLATIMI' forumundadır ve lampard tarafından 2 Ocak 2016 başlatılmıştır.

1. lampard

lampard LPG-C02a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    33
    arkadaşlar msc elekt.ten aldığım ayar kablosu için öncelikle site sahiplerine teşekkürler sorunsuz teslimat çok uygun fiyat için.
    arkadaşlar 2008 model vectra c twinport motor 105 beygir aracımın TEKLİ TİP romano enjektörlerinin gaz salınımı sabahları marş uzatma sorunundan dolayı değiştirdik.ustam pahalı olduğu için akl nin DÖRTLÜ TİP kırmızı enjektörlerinin daha hesaplı olacağını sorunsuz olacağını söylemesi üzerine kabul ederek orjinal tekli romano enjektör yerine akl taktık 5-6 ay önce ve hiç sorun yaşamadım.
    fakat kış gelip havalar soğuyunca tam olarak şöyle bir sorunum başladı;
    dış ortam hava sıcaklığı 5 derecenin altında iken araç 35 derece lpg geçiş derecesiyle lpg ye geçtikten sonra 3-4 dk boyunca devir saatinde yukarı aşağı oynama yaparak bazen arıza lambasını yakıyor bu 3-4 dk lık süreden sonra motor iyice ısındıktan sonra sorun tamamen ortadan kaybolmaktadır.
    yapılan işlemler şunlar:
    lpg geçiş derecesini 42 dereceye yükseltmeme rağmen aynı sorun devam etmektedir.araç 75.000 km de motor da eski ömrünü yitirmiş hiçbir parça yok yani tamamen bakımlı ateşleme bobininden bujisine benzin pompasından ısı sensörüne kadar.orjinal olmayan bir parça yok romano orjinal enjektör taktırmamam dışında.
    devirdaim pompası bile 2 ay önce yeni değiştirildi neyse;
    lpg ci üstündeki 4 lü tip akl enjektörü de yenisiyle farklı bir marka takarak değiştirdi halen sorun düzelmedi.
    ustalarım değerli arkadaşlar sizce romano orjinal enjektöre geçerek bu sorundan kurtulabilirmiyim yoksa basit bir kalibrasyon hatasımı sözkonusu ???
    regülatör basıncı 1.05 map haritası gayet iyi çekiş performans herşey on numara sadece soğuklarda lpg ye geçtikten sonraki 3-4 dk rölantide sarsıntı yapıp sonra hiçbirşey olmamış gibi sorunsuz kullanabiliyorum.
    not:arıza lambası yandığında opelin arız atespit cihazında ateşleme hatası silindir 1,2,3 ve 4 rastgele ateşleme hatası gibi tekleme hataları okuyoruz ve herzaman lamba yakmıyor 10 defanın 3 ünde yakıyor lambayı
    yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen teşekkürler

2. ihsan

ihsan Member

Beğenilen Mesajları:
    4
    bende palio 1.6 16v 1999 var rolantide veya seyir halinde enjektör lambası yanıyor ve araç sönüyor viteste gidiyorsam vurdurma ile çalışıyor eğer boşta ise sönüyor marş ile tekrar hemen çalıştırabiliyorum benzer arızamıdır acaba?

3. Ylmzgnc

Ylmzgnc Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    Merhaba bende de stefanelli marka kıt var aynı sorun bende de oluyor ve ben daha çare bulamadım regülatör arizali diye düşünüyorum . sorunu çözerseniz bilgi verirseniz sevinirim .

4. ihsan

ihsan Member

Beğenilen Mesajları:
    4
    Aracımda atiker fast sistem var bu kronik bir arıza lpg arızalarının %50 den fazlası aslında montaj hatası kalanı diğerleri

5. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    ateşleme bobininden yapiyor olabilir.

6. lampard

Beğenilen Mesajları:
    33
    hocam ateşleme bobinini yeni değiştirdim orjinali ile başka neden olabilir

7. ihsan

ihsan Member

Beğenilen Mesajları:
    4
    internette forumları araştırdım bu arızaya yönelik bir çözüm yok çoğu kişi ustalara gitmiş bayağı bir parça değişimi ve masraf etmişler ancak çözüm yok. dikkat ettiğim sabahları çalışırken parcar motorunu bilen varsa aracım önce 30 sn kadaar öyle çalışıyor sonra normal çalışmaya devam ediyor. bunun sebebi nedir?

8. ihsan

ihsan Member

Beğenilen Mesajları:
    4
    pekala aaracın rolantide çalışırken seste anormal birşey var mı az da olsa bende manifolt contasından dolayı hafif kaçak var mesala

9. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    lpg geçişiyle alakalı bir menü varmı, lpg geçiş süresi adında olabilir. Ekranların fotosu varsa koyabilirseniz iyi olur

10. ihsan

ihsan Member

Beğenilen Mesajları:
    4
    lpg ayar programında mı

11. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Evet LPG ayar programında

12. ihsan

ihsan Member

Beğenilen Mesajları:
    4
    bu mu?

Ekli Dosyalar:

• Adsız.jpg
      Adsız.jpg
      Dosya Boyutu:
      24,5 KB
      Görüntüleme:
      24
  13. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Evet LPG ye geçme zamanı 3 Saniye yi siz mi ayarladınız? Onu 30 yapınca değişen birşey oldumu?

14. karapardus

karapardus LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    14
    LPG gecmeden önce enjektör ısıtma seceneği varsa programda onu aktif ederseniz sorun cözülebilir.
    kolay gelsin

15. ihsan

ihsan Member

Beğenilen Mesajları:
    4
    bende ayarlasam oto kalibrasyonda yapsam o aynı onun kaç olması lazım enjektör hata ve geçiş zamanı kaç olmalı?

16. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Yazılımınızı bilmiyorum ama o ekranı paylaştığınız yerin OTO KALİBRASYON la alakası olmaması lazım, o kısımları siz ayarlarsınız zaten. Bu arada mesela ben 600 Devirde tutmam kesinlikle LPG ye geçme devrini, bende 1600 devir yaptım, çünkü 600 devir nerdeyse rölantide bile LPG de çalışması demek. 15-30 Saniye arası iyidir diye düşünüyorum,

17. ihsan

ihsan Member

Beğenilen Mesajları:
    4
    Atiker Fast System 10.4.0.2 kullandığım yazılım. Ama önerilen aralıkta verdiğim değerler.

18. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    İlla yapın demiyorum hocam zaten, ustası da değilim. Ama ben birinci mesajdaki okuduğum kısıma ve edindiğim bilgilere göre sanki bu süre ile alakalı bir durum varmış gibi geldi. Sizde de böyle bir sorun varsa sizde deniyebilirsiniz. Sizin kitiniz ve arabanız süperdir 3 saniyede enjektörleri sıralıyordur benimkisi sıralayamıyor. Atiker o değerleri önerdiyse süper bir sisteme sahip demek ki. Kolay gelsin

19. ihsan

ihsan Member

Beğenilen Mesajları:
    4
    araç nedir ustam

20. lampard

Beğenilen Mesajları:
    33
    Lpgye gecis süresi 5 sn ye ayarli deniycem.enjektorleri isitma menusu yok maalesef gecis suresinden baska.

Sayfayı Paylaş