2012 Cruze - Otomatik - 1.6 124hp - Atiker GOLD hk.

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve MrPetrelli tarafından 11 Ekim 2015 başlatılmıştır.

1. MrPetrelli

MrPetrelli Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    Merhabalar,

bu araca 2.2 mm nozzle 1.25 gaz basıncı, iyi midir yoksa 2.4 1.30 basınç daha mı iyi olur?

2. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    2.5 mm - 1 bar, daha iyi kombinasyon.

MrPetrelli bunu beğendi.
  3. MrPetrelli

MrPetrelli Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    şu an meme çapları 2.2 basınçta 1.17 civarı filan.. arttırtayım mı o zaman nozzle ların çaplarını? 1 bar çok düşük değil mi acaba basınç için?

4. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    az değil, basıncı düşürüp, delik çapını büyütüyoruz.

basınç tek başına etkili değil ve basıncın düşük olmasının muhtelif avantajları var.

gold kit te ki enjektörler hızlı tip, düşük açma kapama zamanına sahip, sıkıntısız bir şekilde 2.5 mm ye büyütebilirsiniz nozzle ları.

basıncıda 1 bar yapmanız yeterli gelir.

MrPetrelli bunu beğendi.
  5. MrPetrelli

MrPetrelli Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    Cevabınız için teşekkür ederim, bu değişiklikler performans ve sarfiyatta ne gibi değişiklikler yapar ya da yapar mı?

bir de ne yaparsam yapayım diğer arkadaşlarımın cruze larına nazaran çok yakıyor.. bunun manifolda tek giriş ya da çift giriş ile ilgisi olabilir mi? (benim tek giriş, yakın) onlar şehir içi 300-350km giderlerken ben 200-250km anca gidiyorum.. (lastiklerim yeni, bakımları yeni yapıldı(filtre,yağ vs..), bobin buji orjinal değişti vs..)

açık konuşmak gerekirse arabanın eski sahibi landirenzo omegas plus taktırmış ama en kötü enjektör(mavi) vardı, map hortumu giriş yeri yanlıştı, bayileri düzeltmek istemedi sürekli arıza ışığım yanıyordu.. çözümede gitmediler ben de sinirlendim atiker golda geçtim başka yerde.. performans çok arttı, x2 diyebilirim.. ama sarfiyatta çok bi fark olmadı hatta daha kötü oldu gibi ama arıza ışığımda son kalibrasyondan sonra yanmadı.. 1-2 depo bindikten sonra daha sağlıklı ölçüm yapabilirim bu konuda.. meme ve basınç bilgilerimi söylemiştim önceki mesajımda..

yorumlarınızı görüşlerinizi önerilerinizi bekliyorum..

Son düzenleme: 13 Ekim 2015
  6. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    sarfiyat değişmez, performans için, kendi kablonuzu alın, ekran görüntülerini paylaşın.

1-2 manuel müdahale ile performansıda daha iyi hale getirmeye çalışalım.

yakıt sabittir, LPG ayarı ile yakıt artıp azalmaz. eğer araç fazla yakıyorsa, diğer detaylara bakmak gerekir.

MrPetrelli bunu beğendi.
  7. MrPetrelli

MrPetrelli Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    kablom var burdan aldım (landirenzo almıştım, sistemi değiştirince sağolsunlar msc elektronik ücretsiz atiker golda çevirdi),

yalnız ustaya kavga dövüş 2.2 nozle yaptırmıştım, basıncı 1.25 istedim ama 1.17 civarında filan yapmış.. meme çaplarını değiştirmeyi kabul etmeyebilirler bilirsiniz ustalara laf anlatmak zor =) yanlış söylemişiiim pardon diyim bakalım, ya da kalsın çok fark olmaz diyorsanız dursun.. vallahi yakıt için neye bakılması lazımsa bakayım ayarla düzelmiyor madem.. başkaları bir sürü KM yaparken benim yapamamam üzüyor..

Offline ekran görüntlerini paylaştım aşağıda.. MS leri gözükmüyor o yüzden.. bi ara bağladığımda map ten ekran görüntüsü alırım..

Ekli Dosyalar:

Son düzenleme: 13 Ekim 2015
  8. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    sıfırdan bir kalibrasyon yapın ve MAP tablosunu paylaşın bakalım.

OBD aktif mi? obd soketine ilgili kabloların bağlantısı yapıldı mı?

MrPetrelli bunu beğendi.
  9. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    araç çalışırken ve tamamen ısındıktan sonra ekran görüntüsünü alın lütfen.

2.2mm nozzle - 1.15/1.20 bar da fena değil. oluşan enjeksiyon süresi değerlerine göre net yorum yapmak daha doğru.

10. MrPetrelli

MrPetrelli Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    OBD bağlı ve aktif.. ben kalibrasyon yapmayı bilmiyorum, dikkat etmem gereken bir püf noktası var mı? bu son ayarı 1 ayda 3-4 denemeden sonra oluşturdu usta.. o zaman nozzle ları elletmeye gerek yok, ben dediğiniz gibi araç sıcakken bi bağladığımda ekran görüntüsü alayım enjeksiyon sürelerini görelim daha sağlıklı ayar yapalım..

11. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Obd aktif ise kalibrasyon gerek yok o zaman.

Kalibrasyon basit. Programda başlatınca ekranda yönlendiriyor.

12. MrPetrelli

MrPetrelli Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    son kalibrasyondan sonra çekiş çok iyi oldu.. hala arıza ışığı yanmadı bu bi rekor 2 ay...
    33 lt ile eskiden landirenzoyla 190-210 yapardım şimdi atiker gold ile 240-260 civarı km yapabiliyorum otomatik araç.. bunu daha fazla arttırmanın yolu yok sanırım.. arabanın lastikleri yeni(ve nitrojenli), filtreler yeni değişti, yağı castrol edge 5w40, antifirizi keza kırmızı castrol, bujisi itriyum bosch, bobin yeni.. bi tek aracımın eski sahibi subapları çelik yaptırdığı usta pek içime sinmeyen biri acaba yakıta etkisi olur mu onun?

13. MrPetrelli

MrPetrelli Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    @maycicek @Destek @MSC Elektronik kalibrasyondan sonra son hali bu.. sanki düzgün değil gibi çok dengesiz değerler, belli bi düzende artması gerek miyor mu bu sayıların(ikinci fotoğraftaki gibi)? (ilk fotoğraf benim ayarlarım) ayrıca biraz önce ltft -11 lerdeydi.. benzine alıp beklediğimde -7lere geldi..

2015-11-18 16.07.24.jpg 2.jpg

14. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    çok büyük problem yok bence.

çarpanlar belli bir seviyede. LPG sureleri uygun değer araliginda calisiyor.

aria isigi yanmamasi normal bu durumda.

15. MrPetrelli

MrPetrelli Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    sanki bazı devirlerde vites geçişlerinde sarsıntı var gibi.. ilgili olabilir mi diye düşündüm.. otomatik çünkü.. bi de LTFT -11 biraz az gibi geldi.. -5 lere çekmek lazım gibi?

16. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    sistem obd li kullandikca ltft degeri düzelir eğer aktif ise.

17. MrPetrelli

MrPetrelli Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    OBD aktif zaten ama ona rağmen -12 lerde LTFt, performans için kapatmayı düşünüyorum obd yi.. haritayı resetleyip ayarları 15% arttırsam nasıl olur?

şekil a: (gerçi görüntüyü araç çalışır vaziyette almam lazım)

Ekran Alıntısı.PNG

18. By_emre

By_emre Active Member

Beğenilen Mesajları:
    30
    Haritayi zenginlestirin biraz ardindan obd'den degere bakin

19. MrPetrelli

MrPetrelli Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    obd kapattım zenginleştirdim canavar oldu..

20. FIRAT DAĞ

FIRAT DAĞ New Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    Merhaba

Aracınızın arıza ışığın hala yanmadı değilmi?

Sayfayı Paylaş