Acil Tavsiye lütfen; Atiker Fast mı? Atiker Safefast Gold mu?

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve husertas tarafından 27 Haziran 2016 başlatılmıştır.

1. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Selamlar Arkadaşlar,

Benim Octavia'nın üstündeki neredeyse 10 yıllık BRC sistemi ekonomik ömrünü doldurmuş olduğu için komple atıp Atiker yaptırmaya karar verdim. BRC yi yenilemek çok daha pahalıya gelecek.

Şimdi bana akıl verin lütfen;

1- Atiker Fast sistemi çok iyi bilirim. Fast sistem taktırıp üzerinde 2 ohmluk Atiker Gold enjektörle mi kullanayım? Fast sistemi gözü kapalı ayarlarım. Dış yardıma ihtiyacım kalmaz.

2- Komple Atiker Safe Fast GOLD (pakette 2 ohm enjektörler var) taktırıp devam mı edeyim? Safe fastın yabancısıyım, ayar konusunda epeyce çalışmam gerekecek muhtemelen.

İki sistemi de bilen arkadaşlar beni yönlendirirse çok sevinirim. İki gün içerisinde karar verilecek.

2. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Ayarın mantığı aynı ben olsam gold taktırırdım. Aracınıza uyumluysa obdli sistem çok güzel olur.

Regülator olarak aynı regülatörü kullanmıyorlar goldun regülatörü farklı diye biliyorum. Benim merak ettiğim, golddaki regülatör kalitesi ithal regülatörler kadar iyimi acaba, kaç km götürür?

3. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Benim arac obd2 degil. Bu yuzden olmaz sanirim.
    Regulator goldda farkli mi? Onu hic farketmedim.

Fast diger sistemlere gore cok daha fazla denetim secenegi sunuyor diye biliyorum. Polonyali Stag firmasinin urunu. Orjinal ingilizce kullanim klavuzunu defalarca hatmetmişligim var. O yuzden onu tercih ediyorum. Yeni bir sistem daha adami kasiyor. BRC ye kafa sarmadi mesela. Ayar Mantigi farkli.

4. volkan

volkan LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ben olsam gold taktırırm.enjektör kaynaklı düşüncem. Safefast ayarları daha basit. Tabi aracın obd desteği varsa.Goldaki regulatörün diğer atiker regulatörlerden fatkı yok ömürleri pek uzun diyemem. 2yılda 3. Değiştim bugun.biraz fazla bütçe ayırabilirim dersen landirenzo derim.

5. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Fast sistem takıldı BRC çöpe gitti.
    Nanofast ECU, 2 ohm enjektörler, 130 kw regülatör, simit tank.
    Maşallah ilk 20 km de harika yürüdü araba, inşallah bundan sonra da öyle gider. Yarından itibaren yol üzerinde ayar işlemlerine başlayabilriz.

Atiker Fast gayet güzel bir sistem.

emrahdt ve powerkırk3 bunu beğendi.
  6. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Hayırlı olsun.
    geniş ayar imkanı ile fast yazılım önde fakat nanofast ecu çok zayıf, erken arıza veriyor. Hele en ufak sıvı temasında kurtulma olasılığı sıfır.
    Ecu yu kabin içerisine koydursaydınız keşke.
    Kaput altında ise vidalama noktası üste gelecek sekilde durması elzem.

7. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Ecu yukarıdan vidalı ama içine sıvı girecek gibi görünmüyor. Gayet sağlam metal bir kasa gibi duruyor. Dışarıdan sıkı bir izolasyon yapayım mı?

8. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Konumu uygun şekilde ise , motor yıkamazsanız sıvı girmez.

9. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Akünün yanına monte edilmiş, epey zula bir yer. Kaput yağmurda açılırsa o zman su değer. Başka türlü motor yıkansa bile sanmam bir sıvı teması olacağını. Ama yine de dediğiniz iyi oldu ben ona silikon bir kılıf gibi bir şey ayarlayayım. Olmadık taş baş yarar demişler. Uyarı için teşekkürler.

Sayfayı Paylaş