Araçtaki hava kaçağı ve ayara etkisi

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Excellent56 tarafından 24 Haziran 2017 başlatılmıştır.

1. Excellent56

Excellent56 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    75
    Merhaba arkadaşlar geçen gün araçtan fıss diye ses geliyordu tesadüf eseri hava hortumlarını kurcalarken bi kırık buldum ne zamandır böyle bilemiyorum. Orayı tamir ettik şuan kaçak yok ancak lpg de tam ısınınca devirde bi oynaklık oluştu. Muhtemelen hava kaçağı mevcutken kalibrasyon yapmıştım. Tamirini yapınca sapıttıysa yeniden mi kalibrasyon gerekli acaba ? Mantığı ne bu işin ?

2. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761
    merhaba, kaçak vb. duzeltildiyse parayla da sirayla da degil ya, tekrar ayar yapin.

3. Excellent56

Beğenilen Mesajları:
    75
    Zaten yapıcam daa işin mantığını merak ettim kaçak varken harita vs farklı mı oluşuyor. Birde tekrar kalibrasyon yapmadan bir müddet benzinde mi binsem

4. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761
    deneyebilirsiniz. arac beynifafkli algiliyor, ona gore gaz veriyor,vermiyor vs. okumussaniz benim westinghouse kaciriyordu; bu surecte cekis azligi, kafasina gore gaz verme, rolanti oynamasi gibi seyler gordum. muhtemelen gaz ayari da sacma sapan.
    akuden sifirlayin, biraz benzinde binin, deneyebilirsiniz. bu gaz isi malumunuz biraz test işi... :rolleyes:

Excellent56 bunu beğendi.
  5. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Evet hocam kaçak varsa harita farkı oluyor çünkü araca hesapsız bir hava girişi var. Bu olayı da en fazla rolantide hissediyorsunuz.

Excellent56 bunu beğendi.
  6. Excellent56

Beğenilen Mesajları:
    75
    Evet benimde düşündüğüm ve onaya ihtiyaç duyduğum cevaptı tşk ederim. Biraz benzinde binip temiz bir kalibrasyon yaparım artık

7. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Çok şart değil hocam, bu kaçak olayını en güzel benzinde fark ediyorsunuz. Yüksek stft değerleri ve buna bağlı olarak yüksek ve yükselen ltft değerleri oluyor artı yönde. LPG de hissedilmiyor çünkü manuel olarak yakıtı bu kaçak duruma göre ayarlamış oluyoruz.ha kaçak yokken ayar yapıp sonrasında kaçak olmuşsa tıpkı benzindeki gibi artı yönde tepki veriyor araç. Siz muhtemelen kaçak varken ayar yaptığınızdan şimdiki normal durumda ters tepki vermiştir araç yakıt fazla geldiğinden eksi yönde tepki veriyordur. Tüm haritayı değilde düşük ms ve devir kısımlarında düzenleme yapsanız eksi yönde yeterli olur.

8. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Kaçak olayı MAP yani manifold basıncını da etkiliyor. LPG programları MAP basıncına göre de hareket ediyor.

Sayfayı Paylaş