Astra j atiker grand klima sorunu

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Attila tarafından 20 Ekim 2018 başlatılmıştır.

1. Attila

Attila LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    92
    Daha onceden de konu açmıştım
    Soyle bir sikintim vardi oto tuşuna basip klimayi açtığımda bazen hemen bazen bir sure sonra ışıklara yanastigimda araba dalgalanma yapiyordu. O kismi ayarlamakla sorun çözülmüyor du.
    Konu hakkında aku zayif bobinler buji derken baktik hepsi sağlam (tabi lpgyi takan yer once bunlara mana buldu)
    Dedimki afr ayarı yaptirayim belki düzelir oda sonuc vermedi.
    En son kendim yavaş cekim videolari izlerken araci klimayi calistirip d'ye oradan r'ye aldigimda anlik olarak aracin fakire düştüğünü (ms oynamasi) sonra bunu toplamak için ms arttirmasi yaptigini anladim benim harita 750-1150... Seklinde gitmekteydi (atikerin orjinal astra j 1.4t için ürettiği dosya)
    Bunu olmasi gerektigi gibi 500-1000.. seklinde yaptim ve ilk ms. Sekmesini 1.90 düşürüp sikintinin %90nini cozdum simdi anlik olarak titriyor sonra topluyor
    Soruma gelirsek klimaya basinca komprosor devreye girene kadar top yavas yavas aşağı iniyor tam komprosor devreye girince top yukari dogru ziplayip 2.40 msye kadar dusuyor o kisimda rolanti kismi oldugundan degeri düşük kaliyor, yakit yetmeyince arttirmak icin ms uzatiyor sonra da anlik anlik sapitiyor bu kismi nasil ms olarak ayarlasam tam kafamda canlandiramadim?

2. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Ms ve devir değişebiliyor sende zaten değiştirmişsin. Sınır devir ve ms incele bak. Her ms ve devir belli bir yere kadar kutuda oluyor.mesela 500 1000 devir ya 750 orta noktası,500–750 arası sol taraf,750–1000 sağ taraf işliyor aynısı ms içinde geçerli. 2 ile 3 ms satırı varsa ortası 2.5 oluyor 2–2.5 arası üst taraf, 2.5–3 arası alt taraftaki değerler işliyor

Attila ve powerkırk3 bunu beğendi.
  3. sedat murat

sedat murat New Member

Beğenilen Mesajları:
    9
    cruzu biliyosun benim , ben orda ilk ms yi 700 e çektim , hani dedim ya excel kaydı yapıyordum vs ilk msler devir 680 den başlıyor, sende istersen ilk ms 700 civarı al alt msyi de 12 ,14 22 olarak bitir ,benim ms 1,40 dan başlıyordu , bende ilk ms satırını 1,70 den başlatım ,700 devirde 2, 2.5 , 3 satırlarını hafif zengin bıraktım , excel atıcam onu bir incele istersen ayarları tam oturtamadım daha vaktim olmuyor. klima fan vs tam açınca çok hafif titreme var bende hatta yok desem daha iyi.
    ama uğraştım onun için 700 ve 1000 msleri tablodan ayrı değerlendirdim. excel dosyasını bir inceler misin .
    rpm 700-1000 arası süzeceksin msleride 1,7-3 arası klima açılınca nereye kadar gidiyorsa.
    kendi kaydını kendin alırsan daha iyi olur aslında klimayı a kapa a kapa o sırada kayıt yapsın atiker excelde inceleyip %3 zengin tutsan tadından yenmez .
    excel linki https://www.parcayedek.com/upload/excel.rar

Attila ve powerkırk3 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş