Atiker Fast ve diğer tüm detaylar...

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve AlperDemircan tarafından 28 Aralık 2018 başlatılmıştır.

1. AlperDemircan

AlperDemircan New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Arkadaşlar selamlar, malum ustalardan kafayı yedikten sonra bende aranıza katıldım.
    Kilit birkaç sorum olacak, titreme ve yarım gazla yokuş giderken düzlüğe gelince gaz vermeyince stop gibi sorunlar vardı. İlk denememde tesadüfen çözdüm.

Programda multifast sistem yazıyor.
    İlk ayarı yaparken 2 adet sigortayı söktükten sonra yapmıştım ve nadiren viteste ufak titreme dışında sorun kalmamıştı.

Rölanti enj. ms düzeltme alanınını test ede ede, motor sıcakken rölantide motorun titremediği ve silkelenmediği yere kadar deneme yanılma sağ sol yaparak buldum. Ardından D konumuna da alınca titreme, vuruntu muruntu olmadığı gibi ayarladım. Yani sorun yoktu, ama kafamı kurcalayan birşey vardı ve tekrar kurcaladım... Gel gelelim sorularıma....

İlk olarak, herkesin 130-150-160 gibi sonuçlarla kalibrasyon ayarı yaptığını gördüm.
    Ben ise, otomatik olarak 3 bin devire sabitleyerek ayarlamıştım.
    Ama tüm ayarlar +4 olarak ayarlıydı. Tüm satır ve sütunlar yani...

Buradaki ve zenginleştirilmiş karışım alanı da birbirini dengeleyecek ölçüde yapılmalı, kurcaladığımdan anladığım kadarıyla.

Ve bir kilit nokta da şurası, map1 titreme yapmayacak aşamaya getiriyorum, map2 ye geçince titreme başlıyor, çünkü oradaki ayarların da dengeli olması gerekiyor...

Şimdi, yarın ayar yaparken nelere dikkat etmeliyim?

Sigortaları çıkarıp tekrar takacağım... Araç fan açana kadar benzinde rölantide çalıştıracağım.
    3 bin devir vs. ayar yaptıracağım. ( sigorta sökmeyince ecu resetlemiyor galiba)

Ve 4-5 defa farklı deneme yaptım, bazen -15 oluyor tüm satır ve sütunlar, bazen +1 ama hepsi aynı oluyor.
    Bunların değişik olması gerekmez mi?

Benzin 2,20 ise mesela, bu değerleri ayarlarken önce LPG rölantisini kontrol ederek +4 olacak gibi ayarlamak mı gereklidir? Yani LPG de 6,20 leri görene kadar bu satır ve sütunları +60lara veya -15'lere indirip, sonra da ENJEKSİYON süre düzeltmeden vuruntusuz çalışacak değere getirip öyle mi ayarlamalıyım?

Şu işi önce mantığıyla anlamak istiyorum. Yüzlerce örnek var ama benim sistem üzerinden hiç göremediğim için net fikir edinemiyorum. Benden başka kimse de kalibrasyon sonrası değerler -15 veya +4 olarak görünmüyor haliyle...

2. AlperDemircan

AlperDemircan New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Konu düzenleme yetkimiz yokmuş sanırım, o yüzden söz konusu ayarlar aslında şu şekilde veya tamamı -15 oluyor. Her defasında farklı bir ayar çıkıyor. Sanırım gaz verip bırakıp 3 bin devir sabitleme olayında verilen gaza göre ölçüyor anlık.

Sayfayı Paylaş