Atiker Gold OBDII kit

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Mehmet Cihan tarafından 16 Eylül 2019 başlatılmıştır.

1. Mehmet Cihan

Mehmet Cihan New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Arkadaşlar aracım Honda CRV 2011 model benzinli 2000cc 150 Hp. Artiker Gold kit takıldı. Nozzle çapları 2,4mm. Enj. ler yeni 2ohm olandan. Neyse kit takıldı ilk gün arıza lambası yandı gittim servis fakir karışım falan dedi tekrar kalibre etti tabi rolantide. Bu arada ben "hani bu kit arıza ışığı yakmazdı" diye sordum. Mırın kırın ettiler sonrada OBD bağlantısını yapmadıkları ortaya çıktı. Hadi bir eleman kablo bağlantısını yaptı oto kalibrasyon aktif edildi falan tamam dendi. Fakat araç gitmiyordu. 150tl. daha verip AFR ayarı olayına girdim.
    AFR den sonra araç kendine geldi. Tabi bu arada servisin hata kodlarını gizlediğini gördük yani hata verse de zaten göremeyecektik. Sonra bir kablo aldım siteden ve bu işi öğrenmeye karar verdim. Biraz programı kurcaladım inceledim bolca video izledim. Anladımki son 150tl de boşa gitmiş. Aracımda dar ve geniş bant sensörler var. Torq programından AFR değeri dahil heş şeyi görebiliyorum. Yinede cevabını hiç bulamadığım şeyler var.

OBD bağlantısı ne işe yarar? LPG ECU su veri almak içinmi kullanıyor gaz kesme yada arttırma değerleri için.
    Bu önemli bir kolaylık ise neden bazı ustalar bunu bağlamaz hatta bağlamak iyi değil der.

Diğer konu Oksijen sensörü 1 ve 2 diye bir bölüm var. Bunlar bağlı değil diyor. Doğrusu nedir yada yine ustalar uğraşmamak için mi bu bağlantıları yapmazlar.

Benzin ve LPG de AFR oranları farklı iken...neden LPG AFR değerinide 14,7 de tutmaya çalışıyorlar.

İzlediğim bir iki usta reg. basıncı 1,2 yi geçmesin yoksa kit ayar yapamaz demiş. Benim aracımda basınç 1,25 ve montaj yapan bayii ve AFR ayarı yapan diğer servis "ne alaka " dedi. Nedir bunun doğrusu. Neden bu konuda bu kadar farklı görüşler var.

2. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Merhabalar hayırlı olsun.
    OBD bağlantısı dediğiniz gibi çalışıyor. Yani LPG ecusunun gaz kesme veya arttırma yapması için. Bunu LPG yazılımında görürsünüz. Bazı ustalar bunu bağlamıyor çünkü ya inanmıyorlar böyle bir sisteme, yada ayarını bilmedikleri için (araç modellerine göre değişiyor bazen ters veya düz düzeltme) daha kötü hale geliyor.

Oksijen sensörleri dediklerini bağlayan usta yok, önemi de yok herhalde.

LPG AFR yi de 14.7 tutmuyorlar aslında, bu cihazlar AFR denen şey aslında bir değer sonuç 1 aslında, 14.7 benzinde çarparsan 15.5 LPG de çarparsan görünen değer ama sonuç olarak bunlar görsel amaçlı esası 1. BİR
    Cihazlarda LPG seçeneği olsa 15.5 gösterir 14.7 gösterdiği yerde. Durum böyle olunca sadece 14.7 üzerinden bakılıyor aslında 1 e göre bakılıyor diye düşünün. lpg de olsa benzinde olsa dizelde olsa 1 BİR olmalıo değer.

1.2 değeri yeni model Atikerlerde geçerli mi bilmiyorum burada konusu vardı bu 1.2 değerinin.

Basınç düzeltmeyi 1.25 e göre yapar fark eden birşey olmaz ama 1 bara göre aslında çalışıyor mantık.

3. sararmen

sararmen LPG-C04a Pro Brc Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    38
    Atiker regülatörlerin, 1.2 barın üstünde kararsız çalışmaya başladığı ifade ediliyor, kapasitesi bu...

Bu yüzden en fazla 1.2 olmalı, eğer daha üstüne çıkıyorsa regülatörü 1.15 e kısıp, nozulleri 2.6 yapmak ta mantıklı olabilir...

Sayfayı Paylaş