Atiker gold yavaş yakıt sürekli değişiyor.

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve piyango tarafından 14 Ağustos 2019 başlatılmıştır.

1. piyango

piyango New Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    Toyota Corolla 2016 1,6

Aracıma Atiker Gold takıldı. Ayar yapabilmek için zaman zaman video kaydı alıyorum. Fakat şöyle bir problem var.

Bir kaç defa yol kaydı aldım. Ama bu yavaş yakıt değerlerinde sorun var sanki. LTFT yani yavaş yakıt, STFT yani hızlı yakıt kadar hareketli dolayısıyla değer tutturmak zor. Oysa ben yavaş yakıtı tüm zamanların ortalaması diye biliyorum. Çoğu zaman aracı açıyorum sıfırla başlıyor hareket halindeyken de bir bakıyorsun hızlı yakıt gibi artı ve eksi değerlerde sürekli oynuyor.

aynı harita hücresinde bir bakıyorsun +10 bir bakıyorsun -3 olmuş.

2. Erkann

Erkann New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba, öğrenebildiğim kadariyla, LTFT: Long Term Fuel Trim (Uzun dönem yakıt kesme)
    STFT: Short Term Fuel Trim (Kısa dönem yakıt kesme) anlamina geliyor. Anladığım kadarıyla kısa dönem(stft) yakıt kesme degerlerinin toplami ile uzun dönem (ltft) olusuyor.

3. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    Toyotalar genellikle akü kutup başını sökünce ltft stft yi sıfırlıyor. Önce akü kutup başını sökün. Biraz bekledikten sonra kalşbrasyon yapın. Bu arada basıncı kontrol edin. 1.20 nin üzerinde ise biraz düşürün. Reflatör ortasında alyan anahtar ile düşürülür.kalibrasyonda çıkan değerlere göre işlem yapabilirsiniz. Sorduğunuz sorunun cevabına gelince önce lftf stft toplamını 0 a yakın olacak şekilde tüm haritaya müdahale ederek ayarlamaya çalışın. yola çıkıp sabit gaz ile farklı şartlarda aracı kullanın. Bu arada odb2 adaptasyonunkapalı olsun. Lftt stft yi kontrol edin. Genel olarak 0 a yaklaştırmaya çalışın toplamımı. +- 5 aralığında kalması normal sayılıyor. Bunları yaptıktan sonra odb2 adaptasyonunu açın. Daha sonra aracı dip gaz yaparak test edin dipgazda cansız kalıyorsa dipgaz verirken imlecin gezdiği bölgelerdeki değerleri yükseltin. Veya düşürün. Benzin performansını yakaladığınız anda ayarınız tamam demektir. Genel olarak ltft stft 0 a yakınsa sorun yok demektir. Anlık değişip geri istenen değere gelmesi normaldir. Bu arada basıncı kontrol edin sabit değilse çok yükselme düşme varsa reglatör ya da sensörler sorunlu olabilir.

4. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    Ltft stft nin iksinin birden hareketli olması normal. Aracı kullanırken 1 km yol gittiğinizi varsayarsak araç her an farklı yükte farklı devirde çalışıyor. Toplamları önemli. Ltft geçmişin ortalaması ile alakalı. Örneğin lftt 10 stft 2 gibi ise herhangi bir durumda bu araç o durumda fakir çalışıyor demektir. Haritadaki imlecin olduğu yeri arttırdığımızda stft eksiye gidecek bir süre sonra ltftyi de düşürecektir.

Sayfayı Paylaş