Atiker Grand - Bcb Motor Bora obd2 Hatası

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve EGR tarafından 21 Ekim 2017 başlatılmıştır.

1. EGR

EGR LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    211
    Arkadaslar bugun bcb motor 1.6 16v wv Bora aracima Atiker grand lpg taktirdim aracimın Obd sistemi K line oldugundan obd2 kablo 7 numarali kabloya baglandi ve kalibrasyon yapild obd2 active edildi yalniz obd acikken hizlib duzeltme bir +100 oluyor oyle bekliyor belli muddet bir bakiyon -50 oluyor oyle bekliyor arac gazda da patirti yapti gaz yemedi ariza lambasi yakti usta ariza lambasini sondurdu obd baglantisini iptal etti suan stabil calisiyor. Bu sorun neden kaynaklanir obd li sistem taktirdik kullanamiyoruz varmidir cozum yolu.

2. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Ustalar hade ben isin icinden çikamadim..

leoncu bunu beğendi.
  3. leoncu

leoncu LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    855
    üstat hayırlı olsun oncelıkle.bendede bcb seat leon var.aynı sorun bendede vardı.bozul kaclık taktılar yol testıne cıkdınızmı ve oksıjen sensorun ne durumda vede katalızor ıptalı varmı ?

EGR ve powerkırk3 bunu beğendi.
  4. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Nozul 2.0 basinc 1.25 programda uygun nozul yesil alanin ortasinda. Oksijen sensoru katalizor sorunsuz calisiyor. Obd kablosu takilip obd aktif edilimce araba sapitiyor obd bglantisini soktuk suan saat gibi ariza lambasi yanmadi bugun lpg takildiktan sonra 150 km yol gezdim zorladim sorun yok ariza lambasida yanmadi. Obd sistem taktik obd acinca araba sapitiyor bunun elbet bir sebebi vardir cozumude.... Sizin bcb motorda obd nasil sorun verdimi?

leoncu bunu beğendi.
  5. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
    obd kesınlıkle baglanmalı aktıf edılmelı.devre dısı bırakmayın sakın.lamba sureklı yanar düzeltme yapamaz.obd lı kit candır bence ayarda sıkıntı vardır..

Necmi Işıklı bunu beğendi.
  6. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
    obd soketı yanlıs baglanmıs olabılır.tam yerını bılmıyorum ama bende sorunsuz calısıyor.tek sıkıntı lpg de ıken elm327 baglanmıyor.benzıne alınca baglanıyor degerler gormek ıcın.programda kopma oldugu ıcın elm kullanıyorum.

7. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Yanlis baglansa duzeltme degerlerini gosterirmiki kardesim senden bir ricam var muhtemelen usta 7 numarali kablo yerini ariyordu tahminim yanlis kabloya bagladi sizde hangi kablo oldugunu bana gosterirmisiniz veya anlatirmisiniz usteki hangi siraveya alttaki hangi sira kablo rengi vs

8. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    images.jpg

Baglanti sekli birdaki gibimi?

leoncu bunu beğendi.
  9. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
    evet yanlıs olsa duzeltme degerlerı cıkmaz.kabloyu ınanın usta taktı pek bakamadı yan taraftan soktu taktı dırek ulasıllamıyor.lakin obd de sapıtmasını anlamadım bende hıc sorun olmadı.yarın bır bakayım becerebılırsem sokup hangı kabloya bagladını sıze solerım.suankı ayarınız lamba yakmadıysa bırde obd aktıf olursa tadından yenmez olur.

10. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
    tek kablo oldugu aşikar lakin nereye bagladı bılemedım.

EGR bunu beğendi.
  11. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Suan muthis nazar degmesin lpg enjektorlerini cok hizli birde enjektor ile manifold arasi hortum 3cm kisa tutuldu montaj harika tek sorun obd li lpg parasi odedik obd kullanamadik. Usta biryerde hata yapti bende anlamadim suan onu cozmeye calisiyorum.

leoncu bunu beğendi.
  12. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
    hocam sızde kapak yokmu ustte nasıl baglattınız 3cm den.bndekı 20 cm cıvarı malum kapak var.

EGR bunu beğendi.
  13. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Grandda tekli romano enjektor var benzin railinin onundeki bosluga sigdi kapak kapanirkende sorun olmadi performans benzinden daha iyi desem inanirmisin. Biara foto atarim buraya sizin lpg markasi nedir.

leoncu bunu beğendi.
  14. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
    süper valla :) bendekı atıker gold 4 lü oldugundan olmadı.foto paylasırsanız sevınırım kapagın altına nasıl sıgdırdılar o enjektorlerı :)

EGR bunu beğendi.
  15. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Yukarida ayni sorun bendede vardi demissiniz baglantimi hataliydi sensordemi ariza vardi nasil duzelttiniz obd yi. Sonucta ayni motor onda calisan bundada calisir. Birde lpg markaniz nedir.

16. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Aynen musait bi ara paylasirim usta diyor zaten bcb motorda montaj turkiyede ilk diye zaten grandi secme amacimiz buydu.

leoncu bunu beğendi.
  17. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
    obd baglantıda sıkıntı yoktuda hocam oksıjen sensorum olcumu hatalıydı nozul boyu kucuktu katalızor dagılmısdı felan :) benzınde bıle lamba yakıyordu obd baglantımda sorun yoktu..

EGR bunu beğendi.
  18. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
    romano enjektor aldıkmı olur oda grand kit :) merak ettım vallahi kapagı söküp acık hava fıltresı ıle kullanmıyı bıle deneyecekdım vazgecdım sonra :)

EGR bunu beğendi.
  19. EGR

Beğenilen Mesajları:
    211
    Atikeri yarin arayacam yazilimdan kaynaklanabilir.

leoncu bunu beğendi.
  20. leoncu

Beğenilen Mesajları:
    855
    baglantı o sekıldeyse araba jet olmustur tahmınımce.bendekı sıkıntı hortum uzunlugu.ustada demısdı honda olsa dırek alıyor monıfolda bunlarda sıkıntı.gercı sımdı ıyı sükür.lamba yanmadan cekıs dusmeden gezıyorum.form ve ustatlar saolsunlar :)

Sayfayı Paylaş