atiker kendiliğinden ayarların değişmesi

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve MURON70 tarafından 23 Kasım 2013 başlatılmıştır.

1. MURON70

MURON70 Guest

hocam resimdeki işaretlediğim yerleri çözemedim size sormak istiyorum turbo sensör yazan kısım şu anda Freescale 250 diye birşey seçili eskiden bu kısım bosch seçeneği seçiliydi ben hiç müdahele etmeden bu konuma gelmiş şimdi müdahale ederek bosch seçeneğini seçiyorum ama proğramdan çıkıp tekrar açtığımda gene freeschale 250 seçili oluyor neden böle bişey oluyor anlamadım bu iki seçenek arasında ne fark var vede neden değiştirmeme rağman aynısı oluyor ikinci sorumda eskiden lpgde min. çalışma basıncı 1,12 idi proğramı bir açtım 0,38 olmuş tekrar düzeltme yaptım 1,12 yapınca uyarı veriyor şu an 1,05 yaptım sıkıntı yok ama bu ayarlarım neden değişiyor anlamadım kablodamı pcdemi ecudamı sıkıntı var ?
    http://imageshack.us/a/img713/6076/auhb.jpg

2. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    ecu'yu fabrika ayarlarına dönderdikten sonra tekrar aynı olacak mı diye bakabilirsiniz.
    Min. çalışma basıncı 0,65 bar idealdir.

3. MURON70

MURON70 Guest

hocam fabrika ayarlarına döndürmeye korktum çünkü lpg ms lerini ayarlamak için çok uğraştım benzine eşitlemek için şimdi fabrika ayarlarına dönsem tekrar uğraşmam gerekecek fakat o değerleri not etsem fabrika ayarlarına dönünce tekrar o değerleri map2 tablosuna girsen gene aynı ayarlarım olmuş olur mu ?

4. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Evet ayarlarınızı kaydedip daha sonra yükleyebilirsiniz.

5. MURON70

MURON70 Guest

peki hocam fabrika ayarlarına döndükten sonra tekrar otomatik kalibrasyon yapmam gereklimi vede kaydetmiş olduğum yedeği kalibrasyondan sonra mı yüklemeliyim.

6. TOKATNET

TOKATNET New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Bunu bende merak ettim başka bir aracın kalibrasyon ve harita ayarlarını kendi aracımıza kopyalayabilirmiyiz. ?

7. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Sıfırlamadan sonra eğer eski ayarı istiyorsanız kalibrasyona gerek yok direk yükleyebilirsiniz.
    Aynı marka ve model farklı aracın haritası kopyalanabilir fakat verimli çalışmaz.
    Etmen çok fazla. Ateşleme avansından tutun, motor kopresyonuna kadar değişik unsurlar mevcut.
    Tavsiye etmiyoruz.

8. MURON70

MURON70 Guest

hocam bu turbo sensör seçeneğindeki freeschale 250 ve bosch seçeneği var hangisi seçilmeli ne farkık vardır birbirinin.benim aracım hyundai getz turbo falanda yok bu seçenek ne işe yarar.?

9. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    program varsayılanında Bosch seçili.
    Aracınız turbo olmadığı için bir işlevi olacağını sanmıyoruz.

10. MURON70

MURON70 Guest

hocam son bişey daha soruyum resimdeki işaretli olan kutucuğun on konumunda olması ne demek benim anladığım araç lpg yakarken benzindemi karıştırıyor zira ben bu seçeneği off konumuna alınca proğramdan çıkıp tekrar girdiğimde on oluyor değiştiremiyorum yani.[​IMG]

11. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    her hangi bir fonksiyonu mevcut değil.
    Manifold içerisinde yakıt karışımını ölçen sensörden bahsediyor.
    Bu şekilde bir sensör kullanılmıyor.
    Bu program eski ve bir sürü gereksiz teferruat mevcut.
    Boş yere uğraşmayın oralarla.
    Harita ve enejsksiyon zamanlarına bakın.

12. MURON70

MURON70 Guest

hocam aracımın benzin tüketimi çok fazla acaba neden kaynaklanır lpg tüketimide fazla şehir içinde neredeyse 40 krş yakıyor.

13. MURON70

MURON70 Guest

birde proğramın yeni sürümü var mı acaba ?

14. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Tüketimi litre hesabıyla yapmalısınız.
    Para ile yapılan hesap sağlıklı olmaz.
    Yeni program mevcut değil. Multifast zaten devamı olan bir ürün değil.
    Halihgazırda yenisi üretilmiyor.

15. MURON70

MURON70 Guest

uzun yolda 100 kmde 8,50 litre yakıtım var normalmi sizce arkadaşlara soruyorum 6 litre falan yakıyolar.

16. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    çok fazla değil. Zaten max. gidebileceğiniz 1litreile 13km.

17. MURON70

MURON70 Guest

proğramdan ecu resetlemesi yaptığımda tekrar kalibrasyon yapıp map2 tablosuyla hiç oynamadım takdirde bu ayarlar neye göre yapılıyo onu merak ettim bu şekilde resetleme yapıp kalibrasyon yapıp bıraksak yakıtımızda ne gibi değişme olur veya aracın çekişinde efendim bunu merak ettim ?

18. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    aracınızın benzin çalışma değerlerine göre kalibrasyon yapılır.
    Montaj doğru basınçta sorun yok ise genelde iyi sonuç alınır.

19. MURON70

MURON70 Guest

hocam merhaba aracımda atiker multifast sistem var bildiniz üzere.valla ben naptıysam yakıt düşmedi yaz kış farketmiyo.ilk kablo aldığımda basınç yüksek dediniz basıncım 1.30 civarıydı kendim düşürdüm 1.00 falan civarlarına düşürdüm bu sefer araçta ilginç şeyler oldu araba yolda benzine geçmekte zorlandı çekişten düştü falan biraz böle kullandım yakıtta değişme olmadı tekrar yükselttim basıncı.şimdi burada yazdıklarınızı okudum atiker regületöründe kesinlikle basıncı ellemeyin demişsiniz dalgalanmalar oluyormuş o zaman biz neden basınçla oynadık ?

20. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    biz olması gerekeni söyledik.
    Cümleyi lütfen tam anlayalım. Mecbur kalmadıkça diyoruz.
    İşin ehli bir ustaya kontrol ettirebilirsiniz.

Sayfayı Paylaş