ATİKER MİCROFAST ENJEKTÖR DEĞİŞİMİ

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve anaconda41 tarafından 1 Aralık 2016 başlatılmıştır.

1. anaconda41

anaconda41 Member

Beğenilen Mesajları:
    14
    Arkadaşlar hayırlı akşamlar. Msc elektronik den aldığım enjektörleri değişeceğim kısmet olursa. Şuan üzerinde 1.8 nozul var ve basınç 1.40 civarı. Nozul ölçüsü doğrunun tam ortasında. Gelen nozullar 2.4 ve basıncı 0.9, burdan öğrendiğim bilgilerge ve murat ayçiçeğin tavsiyesiyle 1.00 civarı ayarlayacağım. Kafama takılan kalibrasyon yapmadan önce mapı sıfırlayacakmıyım yada başka tavsiyeleri olan, yapmam gereken başka işlem varmı?

2. RomanoyaAyarVerenAdam

RomanoyaAyarVerenAdam LPG-C03a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    670
    kalibrasyon öncesi map ecu reset tabi bunun öncesi araç en az 15 dk çalışıp ısınmış olmalı.

3. anaconda41

anaconda41 Member

Beğenilen Mesajları:
    14
    Mapı resetlemedim basıncı önce 1.00 yapıp kalibrasyon yaptım, nozul ölçüsü çok büyük çıktı, bu sefer de 0.90 yapıp tekrar kalibrasyon yaptım.
    Sonuç resimlerde.
    Gaz ve benzin ms süreleri şimdi tam tamına eşit gaz tepkileri biraz daha iyi oldu fakat bazı sabahları lpgye geçerken stop ediyor kapalı garajda olmasına rağmen, bunu basıncın düşüklüğüne bağlıyorum çünkü önceki 1.8 mm 1.40 basınçta en sert soğukta bile bu sorunu yaşamadım.
    Acaba çıkardığım 1.8 nozulları 2.2 yapıp basıncı biraz yükselmelimiyim.

Ekli Dosyalar:

4. kadirmania

kadirmania Member

Beğenilen Mesajları:
    12
    Atikerin enjektorleri dusuk ms de cok kararli calismiyor. Once 2mm lik nozul ile basinci 1.0 - 1.1 yapin. Ayrica benzin ms yuksek geldi biraz. 100 km kadar benzinde kullanin araci.
    Araciniz nedir bu arada motor bilgilerinide paylasirsaniz daha iyi olur.

5. anaconda41

anaconda41 Member

Beğenilen Mesajları:
    14
    Araç profilimdeki Lada. 1.5 16 v 93 bg. Benzin ms bana da yüksek geliyor ama bir seneyi geçti aldım alalı böyle. İki hafta benzinde kullandım ms değeri gene değişmedi.

6. kadirmania

kadirmania Member

Beğenilen Mesajları:
    12
    O zaman sizin ladayi boyle kabul edelim 93 beygir araba icin 2mm nozul ideal diye dusunuyorum.
    Ayrica motor ariza isigi yaniyor mu. Eger oksijen sensöru arizaliysa oda ms yi yuksek gosterir.

7. anaconda41

anaconda41 Member

Beğenilen Mesajları:
    14
    evet o2 sensörü ve bozuk yol sensörü arızalı nadiren söndüğü de oluyor ama arızalı yani tüpten dolayı yanmıyo. günlerce benzinde kullandık yine yanmıştı. matkap ucu bulayım dediklerinizi deneyeceğim.

8. kadirmania

kadirmania Member

Beğenilen Mesajları:
    12
    Ms yuksek olmasinin sebebi bu. Egerki o2 sensoru degisirse ms dusecektir. 2mm le delin fazlasi yine buyuk olacaktir. Kolay gelsin.

anaconda41 bunu beğendi.
  9. anaconda41

anaconda41 Member

Beğenilen Mesajları:
    14
    ms yüksek olmasının sebebi bozuk o2 sensörünün yanında kat iptali olmasının da bi miktar sebebi vardır mutlaka. sağolsun benden önceki sahibi eniştem pahalı diye iptal ettirmiş. gelelim konumuza; nalburdan 2.0 mm matkap ucu aldım çıkardığım 1.8 nozulları 2.0 mm yaptım basıncı da 1.15 yapıp map reset sonrasında kalibrasyon yapıp % ayarlarla da ms sürelerini eşitledim. şimdilik iyi görünüyor akşam yola çıkınca daha da netleşir. dışarıdan konuyu araştıran arkadaşlar için resim çekemedim özür dilerim parmaklarım dondu çünkü yağışlı ve fırtınalı havada.:(

Sayfayı Paylaş