ATİKER MICROFAST ROLANTI SORUNU VE STOP ETME Tesadüfen tüm sorunlar bitti :)

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Excellent56 tarafından 11 Şubat 2017 başlatılmıştır.

1. Excellent56

Excellent56 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    75
    Merhaba arkadaşlar. Sevincimi sizlerle paylaşmak istedim. 2001 model 1.6 8v akl motor boram var. Arabayı aldığımdan beri 2 yıldır lpg sorunlarıyla boğuştum. Özellikle soğukken lpg ye geçişte stop etme, klima yada cam ısıtma açınca stop etme, debriyaja basınca stop gibi problemler yaşadım durdum. Arabayı aldığımda üzerinde brc my07 vardı. İşgüzar beş para etmez bir serviste senin brc gitmiş gel atiker takalım dedi üzerindeki kiti söktü aldı atiker microfast taktı üstüne de 750 lira aldı ama sorunlar hep devam etti. Bırdan kablo alarak bende uğraştım durdum ince ayarlar yaparak en sorunsuz seviyeye getirdim. Geçişteki stop etmeyi önlemek için geçiş devrini 1800 rpm yaptım ve uzun zamandır böyle kullanıp alışmıştım.
    Ta ki geçen hafta aracımda yağ eksiltme farkettim neredeyse 1,5 lt yağ eksilmişti. Hemen sanayinin yolunu tuttum. Aracı lifte kaldırıp baktık ve yağ akıntılarını gördük. Usta birkaç yeri anahtarla sıkıladı burdan kaçırıyor civataları çok gevşek dedi. Tahminim külbütör kapağı. Yağını da yeniledik. 10 gündür sanki başka bi arabaya biniyor gibiyim bi değişik gidiyordu. Lpg geçişi 1800 rpm yaptığım için yolda geçiş yapıyordu ama hem motor sesinden hemde devirdeki ufak düşüşten hissediyordum. Ama 10 gündür hiç geçiş yaptığını hissetmiyordum. Dün akşam bi deneyeyim geçiş devrini standart 600 rpm yaptım. Araba soğukken çalıştırdım ve beklemeye başladım. Oda nee lpg ye hissettirmeden geçiş yaptı. Şok oldum defalarca denedim soğuk havada maşallah tık yok devirde en ufak oynama yok sorunsuz geçiyor gaz yiyor. Allahım şaka gibi. Artık bi başka seviyorum arabamı :))
    Tesadüfen tüm sorunlarım son buldu. O usta her nereyi sıkıladı bilmiyorum ama tahminim sıktığı yerden hava alıyordu ve karışım sorunundan benzinde pek hissedilmeyen problemler lpg de daha fazla yaşanıyordu.
    Umarım herkes derdine dermanı bulur. Olan yaptığım onca gereksiz masraf ve güzelim brc kitime oldu. Herkese kazasız belasız ve sorunsuz sürüşler dilerim.

Destek, powerkırk3, elkmuh ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Yağ ölçme çubuğu tam oturmuyorsa yada oringi tam kapatmıyorsa hava aldığında da ciddi rolanti sıkıntısı yapıyor. Sizdeki de bu hava alma ile alakalı bir sorundu herhalde. Hadi geçmiş olsun kazasız belasız kullanın

Omer303 ve elkmuh bunu beğendi.
  3. Omer303

Omer303 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    30

Sayfayı Paylaş