Selamlar herkese. Saygıdeğer forum sakinleri ve sayın yetkili arkadaşlar. Müsaadelerinizle sizlerden yardım talep etmek istiyorum. Yaklaşık 2 ay önce 131 binde 2001 megane 1 araç aldım. Aldığımda araç üzerinde (107 binde) Atiker NanoFast Kit takılıydı. Araç 2001 den beri sadece Hatayda tek el kullanılmış. Ben almadan hemen önce Aracın benzin enjektörleri, manifold oringleri, devir sensörü, basınç sensörü ve manifold üzerinde küçük bir sensör daha var o ve yağı suyu herşeyi değişmişti. Aracı aldığımda shell de depoyu fulledim 140 Km sonra Ceyhan a Opete girdim tekrar fulledim tam olarak 10.3 Litre gaz aldı. Yani 1 Lt ile 14 Km yol yaptı uzun yolda. Havalar soğumaya başlayınca sabahları zor çalışmaya başlayınca sanayinin yolunu tuttum. Akü değişecek dediler Değiştim. Buji değişecek bu bujiler orjinal değil çift bacak platin buji orjinalidir dediler aldım. Boğaz kelebeği söküldü temizlendi, sonrasında motor çok aşırı kirliydi bende motor dahil detaylı temizliğe soktum aracı. Motor yıkandıktan sonra Araçta çekiş problemi oluştu başka bir ustaya götürdüm (Renodan ayrılma bir usta) Bujileri söktü öncelikle bunlar da ne, bu bujiler orjinal değil demez mi (hani şu yeni aldığım çift bacak platin bujiler)? Neyse ustanın dediği gibi yeni aldığımız bujileri söktük orjinali dediği bir takım buji aldık değiştik. Yıkama sonrasında buji yataklarına su girmişti kurulandı bobinin birisi çatlamış kaçak yaptığı için onuda değiştik. Sabahları tek marşta çalışır oldu. Tekleme, devir de salınım ve silkeleme sorunları düzeldi. Bende kablomu aldım ve Atiker NanoFast ne alemde diye işlemlere başladım. Bu forumda ki başlıkları takip ederek bir şeyler yapmaya çalıştım. Fakat şimdi ki noktaya geldim tıkandım. Aracı ilk aldığımda hiç bir bakım, değişim yapmadan uzun yolda 1 lt gaz ile 14 km giden araç bu kadar bakım dan ve parça değişiminden sonra 1 lt gaz ile 12 km yol gitmez oldu uzun yolda. ## İlk olarak basıncı, sitede anlatılanlara göre 1.00 bar ve kalibrasyon yaptım (enjektör küçük ve basınç kontrol uyarısı aldım) Enjektörler 1.8. Kalibrasyon sonrası ortaya bu görüntüler çıktı. ## İkinci olarak basıncı artırdım (1.15 bar yada 1.20 bar). Enjektör küçük uyarısı almadım bu sefer. Turuncu çizgi bir miktar aşağılara düştü . Mavi ve yeşil çizgiler eşleşmiş gibiydiler ama. Basıncı artırdıktan sonraki değerler bunlar. Hala turuncu çizgi istenilen seviyelerde değil. ## Üçüncü olarak 2 mm matkap ucu alarak enjektörleri 2 mm olacak şekilde deldim. Basıncı 1.05 yaptım (neden derseniz daha önce 2009 symbol aracım var iken bu site üzerinden basıncın en ideal değerinin 1.05 olduğu söylendiğini hatırladığım için - belki de yanlış hatırlıyorum). # Bu işlem sonrası turuncu çizgi ve benzin ms ile lpg ms değerleri (benzin 3.3 ms- lpg 4.2 ms rolanti değeri) ideal konuma geldi. Bu şekilde kalibrasyon yaptım ve otomatik adaptasyonu açtım(değerini de 3 yaptım) bu şekilde bir hafta gezdim. Fakat bu sefer (otomatik adaptasyon seçili ve değeri 3 iken ) araç seyir halinde kırmızı ışığa geldiğimde debriyaja basıp gazdan ayağımı çektiğimde devir birden bire sıfıra kadar iniyor ama motor sönmeden toparlanıyordu. Ayarlara dokunmadan bir hafta gezdim. Sonrasında aldığım ekran görüntüleri aşağıda. Bir hafta sonrasında ayarlardan otomatik adaptasyonu kapattım. Fakat ışıklarda devir düşmesini eskisi gibi sert düşüş olmasa da yine bir miktar düşüş yapıyor. Bir durum daha oluştu son işlemden sonra. Araç LPG de 1-2 ve 3.cü viteslerde düşük devirden hızlanmaya geçtiği anda tam olarak 1500 devirden 2000 devir arasında bir kesinti yaşanıyor, araç bu devirler arasında kendini bir silkeliyor ve düzeliyor. Benzinde çok denedim ama yapmıyor bu durumu. Biliyorum çok ama çok uzun oldu fakat size yazmadan önce yapabildiklerimi yaptım çıkmaza girdiğim için yazmak durumunda kaldım. Araç hareket halinde iken ekran video kaydı da almıştım. Bu video ile ustalarım durumu daha iyi kavrayabilirler diye umut ediyorum. Yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi bilerek teşekkürlerimi sunuyorum.
Uzman arkadaşlar, turuncu çizgiye müdahaleyi neye göre nasıl yapmam gerekiyor. Yeşil çizgi mavi çizginin altında kalmış. Bunu nasıl eşitlerim. turuncu çizgiye nokta eklemek sorun değil de bu noktaları nereye ve neye göre aşağı yada yukarı ayarlayacağım. 3 kalibrasyon sonrasında rölanti de benzin ms değeri 3.3 ve lpg ise 4.2 iken otomatik adaptasyon sonrası lpg 5.3ms olmuş, bu neden olmuş? Videoda 9. saniyede benzinde araç 3180 devirde 14.4 Ms ve Map 0.97 oluyor. 01.40 saniyede araç lpg de 3000 devirde benzin 15.2 ms lpg 15.6 ms ve map 0.96 Bu değerleri neden yazdım mycicek arkadaşımız, benim gibi ayar yapmaya çalışan birine yardımcı olmaya çalışırken bu değerleri sormuş. Sıcaklık düzeltme neye göre ve nasıl yapılmalı ? Aynı şekilde basınç düzeltme neye göre ve nasıl yapılmalı? Kafamda bu üç noktayı oturta bilirsem en iyi sonuca ulaşabilirim diye düşünüyorum kendimce ben. 1- Turuncu çizgi 2-Sıcaklık düzenleme 3-Basınç düzenleme
Ayrıca arkadaşlar elimde 2 adet elm 327 obd cihazı var biri bluetooth lu diğeri usb kablolu. Fakat bu iki obd ile ben megan araca bağlanıp akü voltajı hiç bir değeri okuyamadım. Bu cihazları 2005 megane 2 araçta da denedim yine sadece akü voltajı okuyabildim. Halbuki bluetoothlu obd ile 2009 symbol aracımla alakalı değerleri sorunsuz okuyabiliyordum, sonrasında 2005 Cmax aracımda da sorunsuz kullandım, ama megane 1 araçta maalesef okuma yapmıyor. 2001 megane 1 araçta sorunsuz çalışan OBD cihaz bilen kullanan arkadaşlar marka model yada link verebilirler mi?
Hocam hosgeldiniz burada basınç düzeltme resmini paylasmıştım. http://www.mscsi.net/destek/konu/lada-niva-nanofast-ayar.1695/
Hoş bulduk,Teşekkür ederim. Basınç düzeltme her araç için aynı bu şekilde mi olacak? Benim basınç 1.05 e ayarlı, bu değer doğru ise 1.05 e nokta işaretleyip resimde paylaştığınız gibi ayarlarsam tamam demek mi oluyor? Paylaştığım bilgiler ışığında daha başka ne söyleyebilirsiniz? Eksik yada yanlış yaptığım nereler var? Teşekkürler tekrar
Turucu çizginin hepsini yukarı cikardınızda yesil cizgi maviye göre yukarda olusur aşaya alırsanız maviye gore daha sada olusur. Farenin sag tusu ile sari nokta olusturup yesil cizginin o hizasını anlattigim sekilde değiştirebiliyorsunuz. Sarilari saga solada kaydırabilirsimiz. Turuncu cizgiyi her sekillendirdiğinizde yesil sil den çizgiyi silin tekrar olustugunda yeni ayarla olusur . Turucuyu ve sarı ları sol tiklayip yöntusları ile hareket ettirebilirsiniz. Oto adaptasyon yonu netice vermemis kullanmayıniz zaten cokta ihtiyac olmuyor.