Atiker Nanofast - Fast Lpg ayarı nasıl yapılır?

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve ahmet töre tarafından 22 Şubat 2018 başlatılmıştır.

1. ahmet töre

ahmet töre Member

Beğenilen Mesajları:
    12
    merhabalar. bundan bir yıl önce 2011 model auris 1,33 comfort araç ile pazarlık yapıp anlaştık. üzerinde landrenzo lpg sistemi takılıydı. aracı teslim alacağım zaman ecu da sorun çıkmış ben de lpg çalışır drumda olması gerek dedim. adam apar topar tamir işine koyulmuş işin içinden çıkamayınca ecuyu atiker fast takmış geçiş anahtarı atiker başka parçaları bilmiyorum bir de enjektör landrenzo. ayar vs yapıp hemen arabayı teslim ettiler. bir yıl pek sorun yaşamadım. iki ay falan önce motor arıza lambası yandı. servise gitttim söndürdü. ince bir ayar yaptı. tekrar yandı tekrar söndürdü. tatmin olmadım. ilk önce elm 327 cihazi ve sonrada siteden atiker kablo sipariş ettim. elm cihazı ile uzun kısa yaktı değerlerin toplamlarına baktım bir de ne göreyim eksi 50 leri gördüğü oluyor.zengin yakıyor. benzinde 150 km falan kullandım. akü kutupu falan söktüm. kablo da geldi o arada. başladım işe. elm motor ısısını 90 gösteririken lpg ecusu 60 falan gösteriyordu. termostatı farklı seçtim yaklaştı iki değer birbirine. arayüzde turbo seçiliydi. normal motor yaptım.sonra kalibrasyon yaptıım. basınç 0.8 lerden başlıyor. kalibrasoyn bitince lpg enjektör rekoru büyük ve regülatör basıncı kontrol ettirin uyarısı geliyor. aracın elm cihazına göre ltft stft toplamı daha düzeldi ama +- 25 leri gördğü oluyor anlık veya kısa sürede. otomatik adaptasoyn seçili bıraktım. regltör ve enjektör kafama takıldı. haritayı yüklemeye çalışacaım yardım edebilriseniz memnun olurum. mavi çizgi ile yeşil çizginin yerleri değişmiş sarı çizgi aşağıda çıkıyor kalibrasyon sonrası. ne yapmam lazım.

2. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Buradan resim yukleyebilirsiniz
    http://resim.mscsi.net

Biraz fastin ayar mantıgını anlatayım
    Kalibrasyon sonrası aracı kullandıkça olusan yesil lpg cizgisini turuncu cizgiyi sekillendirerek mavi lpg cizgisine elle yaklastirmak gerekiyor.
    Turuncu cizgi benzin zamanina gore lpg zamanının nasil hesaplanacagini belirliyor yani carpan cizgisi. Haritada turuncuyu noktasiz yerinden tıklayıp komple yukari çıkartırsanız lpg artar benzin zamanı küçülür ilk stft eksiye sonrasında ltft eksiye gider.
    Turuncuyu asaya alındıgında lpg azalır benzin zamanı artar ilk stft artı deger sonra ltft artı deger alır uzerindeki sarı noktalar sol tıklayıp noktasol düzeltmede yapabilirsiniz.

leoncu ve Cliosymbol bunu beğendi.
  3. ahmet töre

ahmet töre Member

Beğenilen Mesajları:
    12
    fotograf atamadım nasıl atılıyor bilmiyoru[​IMG][/IMG]

4. ahmet töre

ahmet töre Member

Beğenilen Mesajları:
    12
    [​IMG][/IMG] [​IMG][/IMG]

5. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Regülatör basıncı buyuk uyarısına pek takilmayin resimleri gorelim
    Enjektor tipi dogru secilmiş mi
    Birde landrenzo enjektorün min calısma süresi bize lazım
    Henuz bulamadım

leoncu bunu beğendi.
  6. ahmet töre

ahmet töre Member

Beğenilen Mesajları:
    12
  7. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    leoncu bunu beğendi.
  8. ahmet töre

ahmet töre Member

Beğenilen Mesajları:
    12
    evvela çok tteşekkür ederim. rsim atmaya uğraşıyorum. çok resim yok elimde ama çekerim yine. enjektör farklı marka olduğundan seçme şansı yok. orinal arayüzdeki enjektör seçili. atiker 3 ohm olabilir. ama takılı olan landrenzo. soksijen sensörü değierini hangi seçenek girmek gerek. onu da tam anlayamadım.

9. ahmet töre

ahmet töre Member

Beğenilen Mesajları:
    12
  10. ahmet töre

ahmet töre Member

Beğenilen Mesajları:
    12
    [​IMG] turncu çizgi biraz daha aşağıdaydı . normalde

11. ahmet töre

ahmet töre Member

Beğenilen Mesajları:
    12
    Bugün sıfırdan yeni kalibrasyon yapıp fotoğraflarım

12. ahmet töre

ahmet töre Member

Beğenilen Mesajları:
    12
    Kalibrasyon sonrası adaptasyon açık mı olacak. Harita oluşması için benzinde mi kalmak gerek. Oksijen sensörü ne seçilmeli. Otomatik kalibrasyon sonrası araç fakire düşüyor sanki kendi kendine düzelir mi adaptasyon açık iken. Enjektör ve reglatör ne durumdadır. Değişmeli mi.

13. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Adaptasyonla ilgili yazdim ama geri sildim hocam kafanızı karîstıracak ayarları iyi hale getirelim son sorun anlatırım
    Sizde elm var nasilsa toyotoda aku sökülüp 5 dk bekleyince benzin ecusu siliniyormus.(teyp koduna ihtiyac olabilir kapi camlari tektus kapatma iptal olabilir unutmayın focus 1de oyle oluyordu)
    Sonra sıfirdan kalibrasyon yapin basınç hatasını kale almayın
    Ltft+stft yi elmden kontrol ederek 0 ayarlayın .
    Araci benzinde kullanin mavi cizgi tam gaza kadar olussun sonra lpgde kullanın yesil cizgi olussun
    Size anlattigim gibi turuncu cizgiyi sekillendirir elm ile kontrol edersiniz ederiz

14. ahmet töre

ahmet töre Member

Beğenilen Mesajları:
    12
    kalbrasyon öncesi oksijen sensörü ne seçilmeli. adaptasoynu açık mı bırakayım. ltft stft ayarı kendiliğinden sıfırlanıyor herhalde kullandıkça aracı onun için bir extra işlem yapmaya gerek var mı? kaç gün ya da kaç km benzinde kullanmam gerek ortalama. tuncu çizigiyi kople mi yoksa bölge bölge mi şekillendirmek gerek. rölentidemi tüm sürüşlerde mi elm kontolu ypacaz

15. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hocam 0v fakir demek olması lazım
    adaptastonu kapalı tutun
    olur lftyi kendiniz benzinde kullanarak sıfırlayın
    En başta kalibrasyondan sonra lpg de rölantide ltft stft için komple ayarlayın daha sonra mavi çizgiye yaklaştırmak için noktasal düzeltme yapın

16. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Adaptasyonu kapalı tutun diyorum çünkü her araçta doğru sonuç vermiyor.
    ayarları düzelttikten sonra ayarları yedekler sonra açmak isteresiniz lamba sensörü karışım sınırını 3 yapın
    göster dediği yerdeki siyah kareleri benzinde mavi yaptıkça lpgyi rpm düzeltme tablosundaki rakamlarla ayarlama yapacak silik olan rakamlar ayarların tamamlandığını belirtir
    araç lpg iken lpg ecusu benzine alacak zamanları kontrol edecek sonra lpg alacak ve rpm düzeltmese sayfasındaki düzeltmeyi yapacak ama araç hep lpg de görünecek
    harita kısmının alt tarafındaki en üstteki çizgi yeşil ken lpg de sarıyken benzinde olması lazım oradan veya lpg sürelerinin sıfırlandığından aracın benzin de çalıştığını anlayabilirsiniz
    hani elm cihazı yok arf yok obd bağlantısı yok olan bir durumda lpg nin kendiliğinden ayar yapabilmesini sağlayan bir sistem.

17. ahmet töre

ahmet töre Member

Beğenilen Mesajları:
    12
    Herşey tamamen anlaşıldı. Noktasal düzenlemeyi yapabilir mıyım bilmiyorum.

powerkırk3 bunu beğendi.
  18. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    hocam yaparsınız fakat yeşil çizgi aracı kullandıkça şekillendiğinden tekrar tekrar kontrol etmek gerekiyor bu yüzden de lpg sil kutusunu her noktasal ayardan sonra kullanmak gerekiyor ki yeni ayarı daha rahat görülebilsin
    siz resim paylaşın ben anlatırım

19. ahmet töre

ahmet töre Member

Beğenilen Mesajları:
    12
    Çok teşekkür ederim. En kısa zamanda başlayacağım

powerkırk3 bunu beğendi.
  20. ahmet töre

ahmet töre Member

Beğenilen Mesajları:
    12

çektiğim bazı resimler burda biraz aceleye geldi belki. sonuçta bu bir denemeydi. hatalar olacak. ama zor bir şey değil aslında. görünen ekik var sa yaarsanız memnn olurum

Sayfayı Paylaş