Atiker Nanofast Nozul çapı ve Basınç ayarı Focus 1

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve mustafa kenar tarafından 8 Şubat 2018 başlatılmıştır.

1. mustafa kenar

mustafa kenar LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    10
    Ford focus 1 aracim var 1.6 motor 100 hb 2.0 nozul ölçülerim atiker nanofast sistem takılı lpg reguletor basıncı kaç olması gerekli

2. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    1 bar regülatör basıncında 2.4 mm nozul bulamassan 2.5 da olur imzamda yazıyor

maycicek ve x-calibur bunu beğendi.
  3. mustafa kenar

Beğenilen Mesajları:
    10
    Reguletor basincini ayar vidasindan ayarlama yapinca programdaki sag ustteki yerden mi bakıyoruz birde 2.2 nozul ile ayarlama yapinca araba gaz yemedi rölantide ayar tutmadı

4. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    evet hocam sağ üstteki yerden basınca bakıyoruz. nozul değişiminden sonra kalibrasyon yaptınız mı
    lpg rölanti süresi ne kadar dı

leoncu bunu beğendi.
  5. mustafa kenar

Beğenilen Mesajları:
    10
    Kalibrasyon yaptım 3.6 kadar düşmüştü 2.0 nozul ile 4.0 4.1 gibi süre alıyorum

6. mustafa kenar

Beğenilen Mesajları:
    10
    Hocam bir sorum daha olacak subap yakmasindan dolayı silindir kapak ve subaplar yapıldı lpg sigortasını söküp 1000 km kdar benzinde bindim sonra lpg sigortasını takip tekrar kalibre yapayim dedim kalibre sırasında map basıncı düşük uyarısı verdi birde kalibre sırasında daha silindir kapaktan önceki kalibre yaparken sarsıntılı calismaszdi simdi ise kalibre yaparken çok sarsıntılı çalışıyor kalibre yapınca sıkıntı görünmüyor ama carpanlarini ayarladigimdahiç bir sikinti görünmüyor ama sanki ilk devirde kesiklik yapıyor

7. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Basınç o zaman 1.3 bara yakın olmalı
    yazdınız gibi rölanti lpg süresini 4 ile 4.5 arasında bırakın
    Atiker regülatörlere güven olmuyor ayar yaparken bazulabiliyor veya sıcak soğuk basınç farklı oluyor siz bu sekilde kullanabilirsiniz
    Yeşilke mavi çizgileri turuncu cizgi ile üst üste getirin yeter.

maycicek, x-calibur ve leoncu bunu beğendi.
  8. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    kalibrasyonda Bütün enjektörlerle beraber seçili olmasın
    birde sonradan takılan benzin pompa kesici rolesi var mı varsa kalibrasyonu etkiliyor
    map basıncı düşük derken map yazar değer yüksek miydi .30 dan düşük müydü
    .30 civarından yüksekse motor kontrolsüz hava alıyor
    .30 dan düşükse boğaz kelebeğini kirlenmiş olabilir

x-calibur ve leoncu bunu beğendi.
  9. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hava filtresinin kutusunda karter havalandırmasının hortumunun girdiği yerin iç tarafında yeni hava filtresi kutusundan çıkan küçük süngerin takılması lazım unutmayın oradan gelen yağ buharı bogaz kelebeğinin daha çabuk kirlenmesine sebep oluyor

10. mustafa kenar

Beğenilen Mesajları:
    10
    Bir sorum daha olacak reguletor isisi ile alakali araba rolantide 90 derece kadar geliyor reguletor isisi uzun yola cikinca 70 derece kadar düşüyor ama araba hararet gostergesi 90 da duruyor dijital gostergeden takip ettiğimde de ise 90 derece duruyor sıkıntı gorunmuyor

11. mustafa kenar

Beğenilen Mesajları:
    10
    Regulator basıncı 1 bara ayarlı olunca 2.0 nozulda rolantide 4.0 ms gibi rakam elde ediyorum sizce yeterlimi basınç.
    rolantide map basıncı 0.21 gösteriyor

12. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hocam 70 dereceden 109 dereceye kadar o arabalarda ısı göstergesi tam ortada durur eminim özel yapım yol bilgisayarım vardı
    basınç nozul yeterli
    ama map basıncı gerçekten düşük benim aracımda 0.35 civarında geziyordu biliyorsunuz map negatif basınçdır tam gaz yapıldığında 0.99 olur yani hava basıncı
    sizin araç rölantide yeterince hava alamıyor ya siboplarda sıkıntı var ya da boğaz kelebeğinde

13. mustafa kenar

Beğenilen Mesajları:
    10
    Reguletorun yeri egzoz manifoldun hemen arkasında
    Benzinden lpg ye lpgeden benzine gecerken enjektör hata zamanı yukselttim sarsıntılı geçiyor 0 kadar düşürdüm bu sefer azaldı ama hala sarsıntılı geçiş mevcut dahada düşmüyor önce böyle bir sıkıntı yoktu 1000 km benzinden sonra olsa gerek birde lpg enjektör borunlarini pense ile tek tek sıktım her boruda araba sarsıntılı çalışıyor enjektorlerde hata görünmüyor

14. mustafa kenar

Beğenilen Mesajları:
    10
    Kompresyon testinde bütün valflerim 150 çıktı normal değer boğaz kelebeği temizledim rolanti sensoru yeni orjinal değiştirdim

15. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Gaz benzin gaz yaptınızda benzin süresi en az değişecek şekilde turuncu çizgiyi sol tıklayarak yukarı aşaya yön tuşları ile ayarlayınız
    sağ alttaki enejktör isaretlere tıklayın hepsindeki yeşilleri kaldırın enjektör hortumlarını tek tek pense ile sıkın motorun çalışması dahada düzeliyorsa düzelten enjektör gaz sızdırıyordur. sonra sırası ile yeşil yaptınız enjektörün hortumun sıkın çalışmanın bozulması lazım enjektör kontrolü böyle yapılır.
    enejktör hata zamanın isterseniz 3000 yapın her enjektör 3 sn aralıkla değişir nerede sarsıntısız geçiş elde ederseniz orada bırakın
    ekran resimlerini gaz da benzinde harita ekranını ve parametreler sayafasını paylaşır mısınız

16. mustafa kenar

Beğenilen Mesajları:
    10
    Hocam yarın bir daha bakayım sizin dediğiniz gibi enjektör leri kontrol edeyim map basinci hakkinda boğaz kelebegini söküp temizlemistin hatti 1000 lik zimpara ile kurum yapan yerleri fabrikasyon pilastine kadar zarar vermeden temizledim sanki araba hava alamiyormus hissi veriyor hava filtresini cikarttip basıncı kontrol edeyim birde boğaz kelebeginin girisindeki hava hortumunu çıkartınca araba stop ediyor bu normal mi

x-calibur ve powerkırk3 bunu beğendi.
  17. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Küçük hortumlari bilmiyorumda büyük hortumu çıkarınca motorun stop etmemesi lazim. Birde rölanti düzenliyiciside temizleyiniz.

18. mustafa kenar

Beğenilen Mesajları:
    10
    Küçük hortum degil buyuk hortumu sokunce direk araba. Stop ediyor

19. leoncu

leoncu LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    855
    bogaz temızlıgı sonrası adaptasyon yapıldımı ?

20. mustafa kenar

Beğenilen Mesajları:
    10
    Yaptım değişen yok ayni yarın hava filtre sini kontrol edeceğim sanki araba hava alınıyormuş gibi hissediyorum ford focus 1 lerin sarj dinamosu kac voltaja kadar çıkıyor fordlarda akıllı sarj dinamosu mevcut yüksek sarj problemi varmi yokmu bilemedim 15 volta kadar çıkıyor

Sayfayı Paylaş