Atiker nanofast sıcaklık sensörleri

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve atore78 tarafından 10 Eylül 2018 başlatılmıştır.

1. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    Arkadaşlar herkese kolay gelsin bir sorum olacak Atiker nanofast gaz sıcaklıkğı sensörü ve reglatör sıcaklık sensörü nerede olması gerek bilgisi olan var mı. Benimki landiden çevrilmiş bir sensör hortuma bantla sarulmış hangisi bilmiyorum. Basınçta dalgalanmalar vardı sıcaklık be basınç düzenleme ayarı yaptım daha kötü oldu değerler.

2. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hocam ilk önce arac sogukken gaz regulator sıcaklık sensör tiplerini lpg programından ortam sıcaklıgına en yakın olanı seciniz.
    Normalde regulatör uzerindeki su sensörü olur gaz sensorü ise atikerde filtre üzerindedir fiktre üzerinde yoksa map sensörü icindedir.
    Semsör han gi hoetuma sarılmışsa gaz gaz su ise regulatörün üzerindeki sensör yerine kullanılmıstır.
    Bilgi$ Su sensörü sadece ilk lpg ye geçis icin kullanılır asıl calismayı etkileyen lpg sensörüdür.

atore78 ve x-calibur bunu beğendi.
  3. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    Anladım teşekkür ederim. Böyle olunca aracı ilk aldığım zaman 35dereceye e ayarlamıştı ve geç geçiyordu plastik hortumun ısınması zaman alıyordu. Sonra ben kablo aldıktan sonra farklı sensör seçtim daha çabuk geçmaye başladı. Gaz sensörü dediğiniz gibi map sensörü içşnde olabilir. Isı sensörünü koyacak yer bulamayınca su hortumuna sarmışlar çünkü reglatör landi yeri uymamış olabilir. Sıcaklık sensörünün başka görevi yoksa bu şekilde kalabilir. Kışın soğuk havada zaten pek soğuk olmuyır araç çalıştıktan sonra bir iki dakika içinde gaza geçecek şekilde ayarlarım. Ya da hortumu kesip metal bir parça oluyor ona takıp montaj yaparım bulabilirsem. Bunun yanında araçtaki düzensilik reglatör basıncı ile ilgili sanırım. Geçen hafta uğraştım ayar yaptım bu hafta fakire düşmüş. Yüzde 10 basınç yükselmesine yüzde 10 enj süresini azaltma şeklinde yapmıştım. Bunu yüzde 6 7 gibi deneyeceğim bakalım nasıl olacak. Reflatörü yenileyene kadar idare eder sanırım. Basımç kendi kendine çok yükseliyor. Seyir halinde iken 1.08 gibi kalibrasyon basıncım varken sürüş esnasında 1.30 1.40 ları görüyorum. Bugun tüpçüye reglatör fiyatını sordum bu sistemi komple değiştirelim arıza lambası yakar diyor. Demekk ki adamlar halen ayar yapmayı öğrenememişler. Reglatöre 300 tl dedi. Ama şiddetle komple değişelim dedi. Adam bizi lpg sistemi hakkında hiç birşey bilmiyoruz sanıyor. Arıza lambası tarih oldu sayenizde haberi yok. Sizden bu bilgileri öğrenmesem 2000 tl gidecekti. Teşekkür ederim

powerkırk3 ve x-calibur bunu beğendi.
  4. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    oldu mu bilmiyorum sıcaklık düzenleme ayarım. araç 65 derece de kalibrasyon yapıldı.

5. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    bu da basınç düzenleme ayarım. doğru yapılmış mı. basınç düştükçe çarpan yükseliyor. sıcaklık düştükçe çarpan düşüyor. basıncı biraaz düzelteceğim galiba araç biraz fakire kaçtı.

powerkırk3 bunu beğendi.
  6. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hocam sıcaklık ayarıda normal gibi ama tamam demek için acele etmeyin ayarlamak zahmetli ve önce basınç ayarını oturtun sonra ısı yarınâ geçinki birbirini etkilemesin

Basınç dengelemenin mantıgı doğru dediniz gibi her %10 basınç degisimde %6 eğim vermelisiniz

atore78 ve x-calibur bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş