Atiker Safefast Ayar

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve Serdarserdar tarafından 25 Aralık 2018 başlatılmıştır.

1. Serdarserdar

Serdarserdar Lpg-C01A Pro Atiker Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    22
    Merhabalar eski konu çok karıştığı için tekrar başlık açmak istedim. İnş yanlış yapmamışımdır.
    Aracım hyundai era 2007 otomatik 1.4 97hp 2.2 nozzle var düz 3 ohm enjektör var. Regülatör - 1. Oksijen sensörü yeni değişti. Katalizörün içi açılıp bakıldı bir sorun yok dendi ve temizleyici bir sıvı ile temizlendi. Aracın map sensörü temizlendi.

Sorunlarım: 28 litre lpg ile 160km yol yapıyorum çok sakin kullanıyorum.
    LPG ye geçerken araç sirkeliyor, titriyor.
    Sürekli ‘P0171’ hata kodu veriyor. Haritayı %30 yükseltip denedim yine fakir karışım hatası veriyor.

2. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
  3. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
  4. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
  5. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
    PC den izledim atiker Programı üzerinden hızlıyı takip ederek ve telefona not aldım düzeltmeler bunlar gibi görünüyor.
    Takıldığım nokta yakıt düzeltme açık ve bazı yerlerde hızlı sıfır veya yakın oluyor gaz kesme %6 oluyor ama hızlı sıfıra yakın oluyor. Yakıt düzeltme yapınca hızlı da etkileniyormudur. Oto düzeltmedi kapatıp mı yapmam lazım.
    Birde ters mi düz mü olduğunu rölantide uçuk rakamlar yaparak öğrenmeyi planlıyorum ters ise bunu programdan da ters olarak mı seçmem lazım?

6. inferno977

inferno977 New Member

Beğenilen Mesajları:
    21
    Benzer sorunla bende ugrasiyorum. Bendede P0420 kodu var. Bu ariza koduna cozum bulamadim ben. Simdi benzinde kullaniyorum bu aralar enjektor temizleyici katki koydum iki depo kullandim. 3. Depoya gectim. 2 gun once harita nasil cikacak diye kalibrasyon yaptim lpg enj suresi 3.5ms ye kadar dusmus. 3. depoyuda bitirdikten sonra tekrar deneyecegim.olmazsa sensoru kandirma devresi var onu yapacagim.
    Benim yaptiklarim
    -lpg enjektorlerini motora dik olacak sekilde konumlandirdim
    -enjektor hortumlarini 5cm kadar kisalttim
    -enjektor nozullarini 2.5mm ye genislettim
    -regulator basincini 1.2 bar yaptim
    Konuyu incele istersen.Ben lpg performansindan hic sikayetci degilim ama bu ariza lambasi beni deli ediyor.
    http://www.mscsi.net/destek/konu/motor-ariza-lambasi-p0420.2230/
    Map haritasi senin cok kotu gorunuyor lpg enj. suresi biraz fazla. Bunlari duzeltirsen belki cozum bulabilirsin. Yine ustadlar sana yapman gerekenleri soyleyecektir. Kolay gelsin

powerkırk3 ve Serdarserdar bunu beğendi.
  7. inferno977

inferno977 New Member

Beğenilen Mesajları:
    21
    Birde benzinden gaza gecisteki gecikme kismini 10 s yapip dene.Benimki sadece varsayim.

Serdarserdar bunu beğendi.
  8. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
    Konuyu takip etmiştim cevap gelmeyince çözüldü zannetmiştim demek hala devam:(
    10 ve 15 s olarak denedim bir değişim olmadı

9. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
    Bu gün 0 km den dip gaz yapıp basıncı takip ettim 1.10 lardaki basın 1.00 a düşüyor çok büyük bir fark yok yani.

10. ALPEREN5939

ALPEREN5939 Member

Beğenilen Mesajları:
    21
    Telefondan baktigim için tam kavrayamadım ama şöyle soyleyim aracın lpg ms biraz fazla basincini yavas yavas 1.15 1.20 seviyesine getir daha sonra kalibrasyon yap ince ayarlar yapmalisin ve sürekli fakir karisim hatasi aliyosan buji ve buji kablolarini değiştir ngk bkr5es11 ve mando marka buji kablosu al aynı arac bendede vardı aylarimi aldi fakir karışım hatasını cozmek için bu arada obd cihazın varmi varsa ltft ve stft degerlerini yaz

11. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
    Bujileri 3bin km önce değiştirdiğimde benzin ms leri 2.60 lardaydı yine aynı marka model buji takımı aldım bu sefer(denso marka) 3.20-3.60 bandına yükseldi sizin benzin süreleriniz nelerdir? Hiç böyledir şeyle karşılaştınız mı? Nozzle ölçüleriniz dedir? Müsaitseniz paylaşırmısınız.

12. ALPEREN5939

ALPEREN5939 Member

Beğenilen Mesajları:
    21
    Nozullarim 2.2 basincim 1.20 benzin surem 2.7 3.0 arasi lpg surem 4.5 4.9 arasi bana katalizatör diyen oldu ben resmen oha dedim sonra bu iş icin gittim laptop aldim kablo aldim cok şükür sıkıntım yok size tavsiyem buji kablosu yan sanayi ise valeo mando ve orjinal harici ise o kablolari degistirin ve arastirin afr ayari yaptirin araciniza fiyatlarida 130 tl ile 150 tl arasi zaten basinci yukseltin o sekilde deneyin yine olmazssa eger 2.4 yapin nozullari oyle deneyin

13. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
    Buji kablosu netten sipariş verdim yarın gelir mando aldım. Bu gün basıncı 1.30 a kadar çıkarttım süreler değişmedi 1.23 te bıraktım yarın kablo gelince basıncı 1.00 a düşüreceğim buji leri sentille 7.5 yapıp öyle kabloları takıp deneyeceğim sonra basınç arttıracağım bakalım inş olur. Sizin haritanın resmini atabilirmisiniz?

14. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
    Bu gün buji tırnak aralarını 7.5 yaptım benzin ve LPG enjektör sürelerine baktım bir değişim olmadı.
    Sonra buji kablolarını değiştirdim baktım yine bir değişim olmadı.
    Sonra regülatör ve filtre üzerindeki ısı sensörlerinin bağlantı yerlerindeki bantları çıkarttım beyinden gelen bir kablonun işlevi yok paralel bağlamışlar. Geçen yaptım dedi başında durdum uyanık adam eski yeri açmadan biraz beriden yeni yer açıp yine paralel bağlamış :):)
    Regülatör basıncı ile oynadım biraz 1.00 ile 1.23 arasında LPG enjeksiyon süresi +-0.20 oynuyor yani 5.40 iken basıncı açınca 5.20 oluyor.
    Bakacak kurcalayacak başka yer aklıma gelmiyor. Fikri olan varsa veya denemek istediği bir şey varsa ben denerim çekinmeden söyleyebilirsiniz :)

x-calibur bunu beğendi.
  15. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
    Hocam geçenki konuda enjektörler işiyor olabilir demiştiniz bende tanktan vanayı kapattım gazı tam bitirdim ve denedim oynama yok demek enjektörler de bir sorun var benim.

powerkırk3 ve Destek bunu beğendi.
  16. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Uygun gördüğümüz müşterilemize enjektör kontrol, bakım ve debi ayarı bizden.
    Sadece kargo ücretlerini ödeyerek enjektörlerinizi gönderip hizmeti alabilirsiniz..

powerkırk3, Serdarserdar ve x-calibur bunu beğendi.
  17. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
    Teşekkürler özel msj yoluyla ulaşıyorum.

18. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
    @powerkırk3 @x-calibur
    Hocam son bir sorum var.
    Şimdi otomatik iyileştirme aktif diyelim.
    Hızlı yazan bölüm -1 ila +3 arasında geziyor ve otomatik iyileşrime de +6 da, haritadaki değerde 170

Ben bu durum da otomatik iyileştirmeye göre mi değer düşürmem lazım yoksa hızlı tölerans içersinde diye hiç bir müdahale yapmamam mı lazım.

Benim düşüncem ben haritada her yerde hızlıyı ayarlayım önce sonra her depo da bir yavaşa bakarım o da zaten hızlıyı baz alarak yapıyor diye biliyorum.

19. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Neden son sorun olsun ki? Otomatik iyileştirme ne diyorsa onun dediğini yap. Çünkü diğerleri iyileştirme yapılmış haline göre işliyor LPG de. Ama hemen karar verme sabit tut devri ve yükü.

Serdarserdar ve powerkırk3 bunu beğendi.
  20. Serdarserdar

Beğenilen Mesajları:
    22
    Çok soru soruyorum gibime geldi de ondan son bir soru dedim:)

Tmm birde oradan ayar yapmayı deneyim. Araç otomatik olduğu için istediğin devirde çok uzun süre kalamıyorum ne kadar uzun kalırsam o kadar oturuyor değerler yapabildiğim kadar yaparım artık.

powerkırk3 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş