Atiker Safefast ecu alternatifi var mı?

Konusu 'DESTEK / SUPPORT(LPG SORU VE SORUNLARI FORUMU)' forumundadır ve samet ileli tarafından 25 Temmuz 2025 13:25 başlatılmıştır.

1. samet ileli

samet ileli New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    herkese merhabalar
    foruma bugun üye oldum. bir sorunum var ve yardımcı olursanız çok sevinirim.
    nissan maxima 6 silindir 2.0 motor bir aracım var. arac üzerinde benden önce
    atiker sistem takılmış safefast bir ecu var aracın üzerinde ve 3 ohmluk enjektörler var
    ecu da sorun var bazen kesici açıyor bazen açmıyor. ( başka ecu ile test edildi sorun ecuda)
    malum eski bir ecu olduğu için piyasada bulamıyorum ve çok yüksek rakamlar çekiliyor
    fiyat olarak. bu ecu yerine alternatif takabileceğim bir ecu var mı? biri ile görüştüm
    soketleri aynı stag tak dedi ama güvenemedim. sizlerin engin bilgilerine ihtiyacım var
    bir sitedece atiker atikfast di 6 silindir diye bir ecu gördüm alsam benim sistemime uyar mı?
    desteğinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
    mevcut ecu
    takılsa olabilir mi?

2. Kalitex

Kalitex Active Member

Beğenilen Mesajları:
    65
    Merhabalar.Ecu dan önce devir sinyal kablosunu mutlaka kontrol edin.hatta mümkünse tesisatı açıp bir yerden şase teması varmı kontrol edin.kesici arızası : sıcaklık sensörü,motor devri ve en son olarak ecudan kaynaklanır.başıma geldi ordan biliyorum.olmuyorsa çikma tamirli ecular var internette onlara yöneleceksiniz

3. MSC Elektronik

MSC Elektronik Administrator

Beğenilen Mesajları:
    75
    merhaba, tamir edilebiliyor ecu'lar. yeni almanıza gerek yok.
    https://www.lpgkablo.com/atiker-brc...ntgas-fast-microfast-safefast-lpg-ecu-tamiri/

4. samet ileli

samet ileli New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba
    Lpgci arkadas kontrol etti elinde kullandigi bir tane fast ecu vardi onu takti arac sorunsuz calisiyor kendi ecumu takınca kesici arizasi veriyor.
    Internette ikinci el olanlar hep 4 silindir icin ankarada tamir icin 2000 2500 3500 tl fiyatlar istiyorlar. Yukarda resmini paylaştığım yeni ecuya 3000tl fiyat veriyorlar o yuzden uyar mi diye sormak istedim. Soketleri vs ayni diye... Dune kadar düğmeye isik vardi bugun dugmede de isik yok benzinde calistirmak icin sigortanin kablosunu kesip lpg yi tamamen devreden cikarmak zorunda kaldim.

Sayfayı Paylaş