Atiker SR06 220KW Regülatör Yüksek Basınç Hatası hk.

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve stann tarafından 25 Temmuz 2019 başlatılmıştır.

1. stann

stann Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    Merhabalar,

200hp'lik T-jet turbo aracımda atikerin SR06 220KW'lık regülatörünü kullanıyorum.

Bu regülatör V şeklindeki motorlarda da kullanılabilmesi için çift çıkışa sahip. Bizler de bağlantıyı yaparken, bu iki çıkışı bir T boru ile bağlayıp, 4'lü kütük enjektör grubuna bağlantımızı yapmıştık.

Normal giderken, gazlarken falan araç sıkıntısız, regülatör basıncı 1.1 barda sabit oluyor.

Fakat özellikle gazlarken, ayağımı gazdan çekerken veya vites atarken, regülatör basıncı 3.2 barı görüyor ve bir sonraki gaz vermeme kadar oralarda kalıyor.

Bir sonraki gaz vermemde ise yüksek basınçtan dolayı ilk anda araba aşırı zengine kaçıyor (araç üstündeki sabir afr saatimle bunu gözlemliyorum) hemen ardından ise regülatör basıncı yine 1.1 bara oturuyor.

Fakat o ilk andaki aşırı zengin gazdan dolayı araba stop edebiliyor veya arıza yakabiliyor.

Özellikle ilk başta bahsettiğim T boru bağlantı, bu sorunun temeli olabilir mi?

2. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    bence sorun regülatörde. diyafram ve yay takımı değiştirip tekrar denemekte fayda var.

t boru ile birleştirme yapılması 3.2 bar a fırlamasına sebep olmamalı.

regülatör akışı kesemiyor yay ve membran değişimi sorunu çözebilir

RomanoyaAyarVerenAdam bunu beğendi.
  3. stann

stann Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    Selamlar Arkadaşlar,

Regülatörü garanti kapsamında değiştirdik ama sonuç aynı.

Regülatörü Prins VSI 2, BRC Genius Max veya Landirenzo LI10 ile değiştirmeyi planlıyorum.

Hangisi tercih etmeliyim?

4. stann

stann Member

Beğenilen Mesajları:
    19
    Tekrardan selamlar,

Bugün yakınlarımdaki lpg bayilerini gezdim. Bir usta romano'nun turbo regülatörünü uygun fiyata verebileceğini söyledi. Hatta 1 hafta içerisinde ayar tutmazsa, basınçta dalgalanma olursa, ürünü iade alacağını da teyit etti.

Ürün üstünde, Landirenzo'nun turbo regülatörüne benzer şekilde basınç tahliye hattının olması hoşuma gitti doğrusu.

Ürün şu:
    http://www.uzmanel.net/urundetay.php?id=86

ürünü bilen, yorum yapabilecek olan var mıdır?

5. pitmer

pitmer Member

Beğenilen Mesajları:
    29
    Selamlar, Bu regülatör Atiker sr06 Max tan katkat iyidir, Atiker regülatörleri çok basit sistemle çalışıyor. Ancak siz çok stabil regülatör istiyorsanız kanaatimce çift diyaframli regülatörlere yönelmelisiniz.

Sayfayı Paylaş