Ayar ile ilgili bir soru

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve lampard tarafından 27 Ağustos 2019 başlatılmıştır.

1. lampard

lampard LPG-C02a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    33
    Değerli kardeşlerim ayar yaparken aklıma takılan ve cevabını hiç bulamadığım bi kaç sorum var açıklarsanız sevinirim.
    Ayar yaparken araç hareket halinde iken haritada topun hiç gezmediği,bulunmadığı alanlara neden ayar yapıyoruz.yada şöyle sorayım topun bulunmadığı alanlara yapılan artırma ve eksiltme genel ayarı neden ve nasıl etkiler?????(çok merak ettiğim bir şey)
    O zaman sadece topun gezdiği yerleri ayarlayıp bıraksak yetmez mi?

E6653 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

RomanoyaAyarVerenAdam bunu beğendi.
  2. Burak

Burak LPG-C02a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    246
    gaz tepkisine göre top her alanda gezebilir. Ani tepkilerde top'un gezdiği alanı görmeyebilirsiniz. Hızlı şekilde 3 ms'den 10ms'e atlayabilir.
    Siz aracı 3500 deviri geçmeyecek şekilde kullanıyorsanız yüksek devirlere dokunmayabilirsiniz. ama ya gün gelir gazlamak zorunda kalırsanız? o zaman sıkıntı yaşarsınız.

3. husnu

husnu UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    509
    Aracı rampada dur kalk yaparak farklı devirde viteslerde klima açık şekilde kullanın bakın topun gezmediği yer kalıyormu, farklı şartlarda ki her kullanıma hazır olması için ayar gerekir

4. lampard

lampard LPG-C02a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    33
    Anladım.ani olarak topun farklı yerlere fırladığını biliyordum.Ama topu mümkün olduğu kadar sabitleyip ayar yapmak gerekiyor ya hani.gözle yakalayamıyorum bile hangi hücredeydi diye.çok ani geçtiği hücreyi ltft stft den bile yakalamak çok zor.bu yüzden afr ayarı popüler oldu sanırım.
    Teşekkür ederim cevaplar için.
    Şunu biliyorum her satır ve sütunun optimum ayarlanması gerek her türlü hava klima vs.koşulunda.
    Afr yapılmış bir aracın ayarıyla hafif oynayarak daha güzel ayar yapıldığını gördüm.belki de doğru yapılmamıştı bilmiyorum.
    Şahsen lpg ayarının tek bir parametreyr bağlı kalınmadan yapılması taraftarıyım.
    Ltft-stft
    Enjeksiyon süre eşitleme
    Mümkünse afr
    Ustalarımız katılırmı bilmem ama aracın gaz pedal tepkileri.
    Bu 4 faktörün hepsi tam ayar tutmayabiliyor.hangisinde pedal tepkisi ve benzindeki tepkilerine yakınsa orada bırakıyorum.örneğin gaz dan ayağını çekince cut off a geç girince üstten ilk 2 satırı biraz kısınca düzeliyor ama enjeksiyon süreleri tam tutmuyor bu defa

E6653 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

powerkırk3 bunu beğendi.
  5. Sefaa

Sefaa New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Arac 2004 megane 1.6 benzin lpg zavoli bora lpg var normal şekilde çalışıp rolantede lpg ye geçiyor fakat kareket etmeye çalıştıgım anda benzine geri geçiyor zavoli ayar menüsünden nelere bakmalıyım

Sayfayı Paylaş