Benzinden Gaza Geçişte Rolanti Düşüyor

Konusu 'DİĞER LPG MARKALARI AYAR VE PROGRAM ANLATIMI' forumundadır ve ikra71 tarafından 25 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

1. ikra71

ikra71 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhabalar. 1997 model Tempra 1.6 i.e SLX marka aracımda EKOGAS marka sıralı sistem LPG takılı. İlk çalıştırmadan bir süre sonra benzinden LPG ye geçişte motorun rölantisi düşüyor ve gaza geçtiğinde tekrar düzeliyor. Her gaza geçişte motor resmen bayılıyor ve sonra tekrar düzeliyor. Bu düşüş 1 saniye kadar kısa bir zaman diliminde oluyor. Eğer o anda kalkış yapmak üzereysem zaman zaman bu yüzden motoru stop ettiriyorum. Bulunduğum ilde EKOGAS Servisi olmadığı için normal LPG ustalarına götürüyorum. Onlar da bilgisayara bağlayıp kalibrasyon seçeneğini tıklayıp 1dk dan kısa süren bir işlem ile tamam deyip 20 TL alıp gönderiyorlar. Ama bu bahsettiğim sorunu çözemiyorlar. Bu konuda yardımcı olabirseniz eğer çok sevinirim. Teşekkürler.

2. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    Ekogas ayarında enjektör hassasiyeti ayarını düşürüp kalibrasyon tekrar denenmelidir.
    Birde aracınızın kendi ecu'su Marelli ise emulatör kullanmalısınız.

3. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Tempra 1.6 ie'lerde üç ayrı ECU kullanılmış. Benim rastladıklarım genellikle ingiliz malı GM MAN diye bir ecu. Opel diagnostic cihazlarla bağlanılabiliyor.
    Ama o da bizimkilerle aynı karaktere sahip. LPG toleransı düşük. Yani bunda da emülaötör işe yarar.

Sayfayı Paylaş