Bıktımmm bu lpg ustaciklarindan

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve Aceryeni tarafından 21 Mart 2017 başlatılmıştır.

1. Aceryeni

Aceryeni LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    148
    6 ay önce lpg taktirdim. Senede bir kere bakıma gittiğim sanayiye ayda bir gider oldum.
    Sorun 1. Önce regülatöru yanlış basınca ayarlamış. Basınç yüksek olunca bin km yapmadan gaza yüklenince sanki regülatör içinde yay kırılmış da o boşa dönüyor gibi ses veriyordu. 2 kere regülatöru degistirttim doğru basınç olunca o sorunu çözdüm.
    Sorun 2. Obd söyle iyidir böyle iyidir taktir geç farkına değer dedi. Obd li lovato kiti takti. Ama bağlantı yok. Paspasın altına kabloları toplamış bırakmış. Ustacigin yanına gittim konuşma diyalogları aynen böyle
    Ben : bunlar obd kablosu değil mi?
    Ustacik : evet obd kablosu
    B: neden baglamadin
    U: abi enjektörden obd okuyor
    B; pc bağlayıp obd verilerini göstersene
    U:.......... (ses yok)
    B: bağla şu kabloları
    U; abi bağlarım ama silecekler kendi kendine çalışabilir
    B: obd olsun iyi olur dedin şimdi silecek mi çalışıyor. Bağla çalışırsa çalışsın
    Sonuç bağladı bağlarken de kalorifer açma tuşunu arkasından yerinden çıkardı. Söküp yaptırmaya usta bulamadım. Kendim zor bela yaptım
    Sorun 3
    Benim tank 32 litre demişti ama 30 litre gaz alıyor. Bunların böyle ayar yapacak kapasitesi yok bunu anladım bir kere. Bu hafta muayene götürecem. Belgeleri istedim. İş yeri sahibi de evrakların resmini yolla hazır edelim dedi. Evrakların resmini çekerken bir de baktım ki benim tank 34 litre yaziyor. Dedim ki yine usta yanlış mı dedi. Barajı boşalttım baktım tank 38 litre. Garanti evrakı ile numarası da uymuyor. Adamı aradım böyle böyle. Getir bakalım. Sen beni çağırıyorsun ama benim de işim gücüm var. Sırf kendi hataları yüzünden yine gitmem gerekecek.
    Ben bu hatalar yüzünden 4-5 kere gitmek zorunda kaldım gidiş geliş 75 km ve neden baksan git gel 4 5 saatimi alıyor.
    İstanbul Avrupa yakasında Yenibosna oturuyorum. Sırf internette tavsiye üzerine bostancı ya gitme salaklığı yaptım ve şuan bunun acısını çekiyorum. Benim bunlara bir şey yapmam lazım ama ne?

Son düzenleme: 21 Mart 2017
  2. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Öncelikle isim verebilirsiniz.
    Kötü örnekler deşifre edilmeli. Bunun dışında pek bir şey yapamazsınız.

Hukuki olarak bir sonuç alamazsınız.
    Eleman bunları halledince size de iyilik yapmış gülücüğü atacaktır.

elkmuh bunu beğendi.
  3. Aceryeni

Beğenilen Mesajları:
    148
    Faturami bir alayım. O zaman her yerde deşifre edecem. Şikayet var sitesine de yazacam. Ama bunların bir yumuşak karnı olmalı. Bir iş bu kadar mı gelişi güzel yapılabilir. Bu forumdaki arkadaşlarin bildiği şeylerin yarısını bilmeyen ve bu işten para kazanan insanlar var

elkmuh bunu beğendi.
  4. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Herhalde LTF ve STF kavramlarını da hiç duymamıştır :)

Aceryeni bunu beğendi.
  5. Aceryeni

Beğenilen Mesajları:
    148
    Bir de yalan söylüyep insanları aptal yerini koyuyorlar sormayın. Ben kardeşimle beraber baglattim. Onun aracında obd kablosu baglamadi. Adama götürdük bağla diye. Arabada Cut off hatası var başlarsam arabanın beyni yanar dedi.
    Araba yansın bağla ver şunu deyip öyle baglatti.
    Sen park halinde ki araçta Cut off hatasını nasıl anladın. Adama servise git kontrol ettir ciddi hasarlar açar diye salak salak şeyler söylüyorsun bu kadar basit mi

6. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Bu arkadaşlar acaba taktıkları LPG kitleri hakkında bir eğitim alıyorlar mı çok merak ediyorum , sonuçta bunların çoğu yetkili servis diye geçiyor . Herhalde bir tek kodaman ustaları eğitime gitmiştir sertifika alabilmek için , oda anladığı kadarıyla , geri kalanlar el yordamıyla olduğu kadar yapıyor büyük ihtimal .

7. Aceryeni

Beğenilen Mesajları:
    148
    hocam fatramı alayım. Burda ustasına kadar paylaşacam merak etmeyin :) benim gitiğim yer lovatonun kendi bayisi yetkili servisi

8. Aceryeni

Beğenilen Mesajları:
    148
    sadece bur da anlatılanlarla ve bazı arkadaşların yardımı ile iki aracında ayarını ben yaptım. Destek ekibinin dediği gibi usta ile uğraşacağına al kablonu kitinle uğraş. kalibrasyon yapıp yolluyolardı. Şimdi kendi aracıma ve arkadaşın aracına ayarı yaptım. Bu sorunu da çözmüş oldum.Yoksa birde ayar için usta usta gezecektik

canlımetin ve powerkırk3 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş