Brc platinium stop etme sorunu

Konusu 'BRC LPG AYARI VE BRC LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve İsmail3865 tarafından 19 Temmuz 2025 başlatılmıştır.

1. İsmail3865

İsmail3865 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Arkadaşlar merhaba. Foruma yeni üyeyim, araştırırken gördüm çare olur diye üyelik açıp sizlere sormak istedim. Aracım 2015 megane 3 1.6 cvt. Arabada brc platinium takılı. Bu şekilde almıştım aldığımda bir sorun yoktu. Fakat sonra yaz aylarında klima açıkken örneğin kırmızı ışıkta yavaşça dururken ya da sokağa dönerken stop etme olayı başladı. 2 senedir Doğu ve Güneydoğuda görmediğim brc yetkili bayii kalmadı. Sorunun çözülmesi için aracın ateşleme sistemi orijinaliyle değişti boğaz kelebeği bilmem kaç kere temizlendi fakat yine de çözüm olmadı. Kendim araştırma yaparken krank mili sensörü, nozul çaplar, enjektöre giden hortumların boyları, cutt of ayarları gibi şeylere denk geldim. Gittiğim yerlere bunları söylediğimde pek de sallamadılar. Bir tavsiyeniz olur mu? Benzer sorunu çözen arkadaşlar çıkar mı? Şimdiden teşekkür ederim her cevap için. Bunları yazarken ikinci bir sorunum daha aklıma geldi onu da yazayım hemen. Aracın lpg beyni su kaçırdığı için orijinaliyle değişti. Değiştikten sonra araç gazdayken çok ciddi manada benzin tüketmeye başladı. Benzin tüketimini depodan yaptım 100 km de 3.5 litre benzin artı bilmem ne kadar gaz yiyor. Dün üzerinde buluna atiker emülatör yenisiyle değiştirildi belki bundandır diye. Sorunlarım bunlar hocalarım. Vakit ayırdığınız için sağolun.

2. İsmail3865

İsmail3865 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Bu soruna çözüm bulamadığım için lpg sistemini sökmeyi ya da farklı bir sistem takmayı da düşünüyorum bu konuda da fikirlerinizi alabilirim arkadaşlar.

3. husnu

husnu UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    510
    araç arıza kodu veriyormu? yani ekranda sarı arıza lambası yanıyormu?

4. İsmail3865

İsmail3865 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Yok hocam ne bir arıza kodu ne bir başka bir şey. Bakanlar ayarlari iyi diyorlar sadece. Klimada stop ve ciddi benzin tüketimi devam ediyor. Benzini yiyor ama ne boğulma ne de tekleme var.

5. husnu

husnu UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    510
    BRC de obd baglantisinin arızaları silme özelliği var mı bilmiyorum ama eğer varsa hata kodlarını silebilir, atikerin obd ozellikli modellerinde bu dediğim durum var

Sayfayı Paylaş