Brc sequent24 ayar

Konusu 'BRC LPG AYARI VE BRC LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve maycicek tarafından 12 Mart 2014 başlatılmıştır.

1. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    albea81 isimli üyemizin ayar sorununa çözüm için başka konu altında devam eden yazışmalara burdan devam edelim.

http://www.youtube.com/watch?v=GvIUyf9fTaM

videoyu izledim, aşağıdaki resimde okla işaretlediğim menüde muhtemelen lpg enjeksiyon süresi ayarları var.

çalışır aracınızda hem ana ekran, hemde okla gösterdiğim menünün ekran görüntülerini bilgisayarınızda oluşturup, bu konu altında paylaşın.

2. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    buyrun resimler bilen arkadaşlar yardımcı olrsa sevinirim

3. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
  4. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    bu resim boyut işini yine beceremesim

5. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    okla gösterdiğim menü aşağıdaki mi?

6. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    basıncı regülatörden en düşüğe aldığında , benzin enjeksiyon süresi ne oluyor?

1300 mbarda 1,45 ms

en düşük 900 mbar demiştin, 900 mbar a alınca kaç ms oluyor?

7. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Menülerden biri RPM yazıyor, o bölümde ne var?

8. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    okla gösterdiğin yer ritim çizgilerini açıp kapatıyor sadece aşağıdakimi dediğin map ince ayardan açılıyor

9. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    900 mbar yapınca gaza baktım benzine dikkat etmedim

rpm yede bakmadım şimdi evdeyim araca bağlamadanda o menü açılmıyor yaw ne zor işmiş araba şu anda gidişi iyi ama iki sorun var rölantide gazda ani gazlayınca elektirik keser gibi yaptığı sorunu o sorduğun menüden baya bi düzelttim iyice azaldı ama rölantide gazda çalışmada sorun yok ama anahtarı benzine alınca stop etcek gibi oluyo gaz verince 7000rpm falan düzeliyor 1dk. sonra yine başlıyo acaba oksijen sensöründen olrmu benzin rolati sorunu arabayı ilk çalıştırdığımda benzinde çalışınca sorun yok ısınıp gaza geçince anahtardan tekrar benzine alırsom rölanti sorunu başlıyor yine bide bişe dikkatimi çekti ben ayar yapmadam önce her zaman gittiğim yolda heraret tam ortada oluyodu şimdi çeyrekte yani daha az heraret yapıyo

10. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    tamam dostum, ilk önce, basıncı 900 mbar a alıp, benzin enjeksiyon süresi kaç ms oluyor ona bir bakalım. muhtemelen artacaktır.

eğer orda artış sağlarsan, basıncı 900 mbarda bırak şimdilik.

daha sonra map ince ayar menüsünde "rölanti" yazan bölümde ki kısmı, en sola alınca ne oluyor ona bir bakalım. şu anda rölanti % -13, o değeri daha da düşürünce %-30, %-40 yapınca benzin enjeksiyon süresi ne oluyor bakalım.

Lpg süresi değişmeyebilir, bunun nedeni aracın kendi oksijen sensörü gaz karışımını ölçer ve kendi ideal karşımı için gereken yakıt miktarını sağlamak için enjeksiyon süresini arttırıp azaltır. ideal karışım için gerekli lpg miktarı hep aynı olacağından LPG enjeksiyon süresi değişmez ama benzin enjeksiyon süresi değişir.

Yaptığın değişikler ile benzin enjeksiyon süresini benzinde ve lpg de çalışırken eşit hale getirmeye çalışalım.

Ve "rölanti" bölümünde yazan % kutusundaki değerin aynısı "vites" yazan bölümde de olsun. Rölanti %-13 ise, Vites %-13 olsun.

11. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    rölanti bölümündeki-13 ü 35 i geçersem stop etmeye çalışıyo sarsıntılı oluyo en iyi -13 çalışıyo viteside en iyi orda tork yaptığı için orda kaydettim bu ayrları artıya çekince ne olr eksiye çekince ne olr?

12. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    bende onu anlamaya çalışıyorum tam olarak..

yaptığın her değişiklik öncesi ve sonrası "benzin enjeksiyon süresi" ne oluyor onu incelemen lazım.

1. basıncı 900 mbar a düşürünce benzin enj süresi ne oluyor
    2. rölanti -20 yapınca benzin enj. süresi ne oluyor
    3. rölanti -5 yapınca benzin enj. süresi ne oluyor

tekrar ediyorum bu değişiklikler ile amacımız benzin enjeksiyon süresini gazda ve benzinde çalışırken aynı olmasını sağlamak.

13. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    tmm deniyip buraya yazarım

14. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    maycicek dostum izmitte fs otogaz var fuat beyi aradım saolsun ilgilendi senin söylediklerini söyledi yani basınç 900mbar olacakmış gazdayken benzin ms sabit kalması gerekiyormuş benim 1.44 düşmesinin sebebi çok fazla yakıt gidiyormuş bunun için mavi enjektör takmamı söyledi bende mavilerin bana 600 liraya mal olduğundan ucuz yötem olarak senin dediğni söyledim hortuma nozul takma işini olabilir dedi şimdi ben nozul yaptırmam lazım brc gaz en enjeksiyon hortumunun içi kaç mm acaba

15. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    İsin teorigi belli sana bu yuzden ekran goruntuleri diye yalvardim nerdeyse..

Nozzle konusunda acele etme.. Nozzle degistirsende kalibrasyon yapman lazim henuz onu yapamiyorsun.

lpg enjektorun 3.50 ms de calisiyor durum o kadar vahim degil!! Benim arabamda da 4.1-4.2 ms de calisiyor rolantide..

Su 900 mbar ve rolanti ayarlarini sonuclarini bir deneyelim ve gorelim, munkunse ekran goruntulerini paylas.

Nozzle yaptirmak cok kolay ama sanki ona ihtiyac yok gibi goruyorum ben..

16. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    maycicek dostum dediklerini yaptım yani basın 900 olunca bişe deişmiyor ama pense ile enjeksiyon borularını sıkarsam yükseliyor yani enj. büyük
    şimdi rölantide gaza basınca tıkanmayı rölanti ayarında düşürerek bi nevi düzeltmiştim bu ayarlarla oynayarak benzin enj. sabitlemeyi başardım ama rölantide tıkanma çoğaldı şimdi enj süresi aynı ama rölantide gaza basınca 1sn tıkanıp sonra gaz yiyor elektrik keser gibi rölanti aarını sağa arttırırsam düzeliyor ama bu sefer benzin ms si düşüyor benim anladığım şimdi benzin ms sini tutturmak için gazı ıyıce kıstık ama enjektötler küçük olsa tam tersi olacak gazı açarak benzin ms sini düzlticez bu sefer rölantideki tıkanmada hallolur gibime geliyor işte resimler

1.resim benzinde 1.48 benzin enj. gazda iken
    2. resimde penseyle hortumun birini kısınca çıkan sonuç
    3.resim bar 1340 iken ben.ms. 1.44
    4 resim bar 973 iken benzin.enj. 1.48
    5.resim 2.vites 2000rpm benzin.enj.ms si
    6.resim 2.vites 2000rpm gaz enj.ms.si
    7.resim rölanti benzin.ms.si
    8.resim de gazda benzin ms.si

17. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
  18. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    fotoğrafları görünce durumun aslında o kadar vahim olmadığını sadece ayar ile ilgili problemin olduğuna kanaat ettim

basıncı düşürmek işe LPG enjeksiyon süresini 4,77 ms ye çıkarmış, ama benzin süresi hala çok düşük kalmış. LPG süresinin 4.77 ye çıkması da iyi değil, bir diğer hedefimiz de rölantide LPG süresinin 4 - 4.2 ms arasında kalması gerekli

önerim şu olacak, LPG basıncını daha önceki yerine alıp (1200-1300 mbar dı sanırım), ince ayar bölümündeki rölanti ve vites değerlerini %55 ten daha da sola alman %70-75 civarına getir. Durum ne oluyor bir daha görelim derim.

Bu şekilde iki şeyi sağlayacağımızı düşünüyorum

1. LPG enjeksiyon süresi çok yükselmeyecek
    2. Benzin süresi, benzinden gaza geçince minimum değişecek yada hiç değişmeyecek.

bir diğer düşüncem de

rölanti ve vitesteki değerleri aynı yapmak şeklinde %70 se her ikiside %70 şeklinde.

Bu şekilde yapınca nasıl tepki veriyor araç?

19. albea81

albea81 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    son durum bu basıncı yükselttim ayarların ıkısınıde aynı yere almak mumkun dedil roantı ms yı 59 da yakalıyor eğer gazıda aynı yaparsam araç yürürken aşırı tekliyor onuda arttırırsam düzeliyor

20. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    şu anda rölanti değeri % kaç oldu, vites % kaçta?

rölantide benzin - lpg geçişinde süre değişiyor mu? 2000 - 3000 devirde benzin - lpg geçişinde süre değişiyor mu?

aracın tepkileri nasıl son ayarlarda?

Sayfayı Paylaş