BRC SequentSDI'de Lambda 2 bağlantısı zorunlu mu

Konusu 'BRC LPG AYARI VE BRC LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve adeministrator tarafından 23 Şubat 2018 başlatılmıştır.

1. adeministrator

adeministrator LPG-C04a Pro Brc Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    12
    Merhabalar yazın başıma gelen olayları yazmıştım. (http://www.mscsi.net/destek/konu/benzinde-yueksek-ltft2-degeri.1616/) Esas olarak MAP sensöründen şüphelendik ancak lpg ve sistemden takip ettiğimde değerler normal görünüyordu. Bunun üzerine EVAP sistemindeki borularda çatlak tespit ettik, değiştirdik araç biraz rahatladı. Sonra yine rölantide saçmalamaya başlayınca PCV borularında çatlak buldum onu değiştirdim. Yine tam geçmeyince EGR'yi söktüm baktım valfte çatlak var yazılımsal ve donanımsal iptal yaptırdım. Araç alt devirlerde oldukça güçlenmişti. Yine de bir sıkıntı olduğu belli oluyor, STFT2 değerlerim oldukça yüksek kalıyordu.

Yaptığım incelemeler sonucunda BRC programında Equipment kısmında tanımlı Lambda1'de sinyalde dalgalanma olurken ve değerleri 5000mV'ları görürken Lambda2'de sürekli 65'te sabit kalıyordu. Lambda2'nin sinyalini programdan iptal ettim bu defa STFT2 değeri sürekli olarak %20 ~ %25 arasında zenginleştirme yapıyor. STFT1 ve LTFT1 normal. Acaba Labmda2 sinyalim bağlı olsa benim sorunum düzelir mi? (Araçta 2 katalik konvertör önü, 2 arkası ve bir de son katalitik sonra 1 tane olmak üzere 5 tane lambda sondası var)

Yaptığım bir diğer yanlış internetten n11 üzerinden Mobil1 ESP 5w/30 yağ aldım. Normalde yağ eksiltmemesi lazımken bu yağda ciddi derecede eksiltme yaptı. Sanırım yağ sahteydi bir de kullanılmış olma ihtimali var. Bu durumda hem fakir karışım hem de yağ nedeni ile 3 ve 4. silindire de zarar vermiş olma ihtimalim var.

Sayfayı Paylaş