Corolla 1.33 için LPG tavsiyeleriniz nelerdir?

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve emrahdt tarafından 7 Aralık 2015 başlatılmıştır.

1. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    2015 Corolla 1.33 alacağım 5~6 ay içinde lpg taktırmayı düşünüyorum. LPG konusunda teknik ağırlıklı olarak tavsiyeleriniz nelerdir. Montaj nasıl daha iyi olur kaput altında baya boş alan var. Enjektör olarak ne tavsiye edersiniz? OBD'li kit taktıracağım.. Kit olarak tavsiyeleriniz nedir? Bütçe olarak 1500 tl ayırmayı düşünüyorum.

2. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Akl obd ki kit fazlasıyla is görür.

enjektör grubunu standart 4 lu yerine, 2 adet 2 ki enjektör grubu kullanarak hortumlarida olabildigince kisa tutarak, (emme manifoldu alt tarafindan olabilir) montaj yaptirsaniz oldukça güzel bir uygulama olur.

emrahdt bunu beğendi.
  3. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Akl obd + Hana ya da Dymco enjektör ideal olur.

emrahdt bunu beğendi.
  4. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    1-Manifoltun altindan deldirmenin mantığı nedir? Uygulamasi zormudur?
    2-Hana veya dymco enjektorler ikili olarak kullanilabilir mi?
    3-Akl kitin ayarini atiker kablosu ile yapabilirmiyim? Ecu italyan mı?

5. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    üst tarafta benzin enjektörleri tesisat fln olur genelde.

alt taraf bos calismasi rahat. LPG enjektoru sonraki hortum kisa olur. her zaman önerilen bir detaydir.

ikili grup kullanmakta hortumlarin biraz daha kisa olmasini sağlar.

ideali tekli enjektör ama her markada tekli enjektör yok, ikili grup kullanmak ihtiyacı karsilar.

6. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Akl nin kullandigi ECU atiker de de ve piyasada bir çok firma tarafından da kullaniliyor.

7. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    İlave olarak:
    Akl ecu italyan
    İkli grup mevcut Dymco da.

8. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    İlginiz için teşekkür ederim. Motoru bizzat inceleyip, lpg takılmış örnekleri de araştırdıktan sonra nasıl bir lpg sistemi olacağı kafamda daha net oluşacak galiba. Fazla uç şeyleri sanayide ustalara uygulatabilmek de çok zor, ben her öneriye açık olmasına açığım ama gidip yine ustacıklara teslim olmak işin en üzücü tarafı...

Bu hafta benim getzin regülatoründen su damlamaya başladı. Ustama bu regülatör su damlatıyor değiştirirmisin dedim gerek yok regülatörün sağlam dedi. Günlük tahminim 50 ml su eksiltiyor. Sağlam olanı değiştirirler haberin olmasa, ama ne hikmetse ben söyleyince bozuk olan parça sağlamlaşıyor :)

9. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Akl kit için adamakıllı usta araştırdım bulamadım henüz. Daha önceleri gittiğim ve güvendiğim ama genelde tuzlu fiyat çeken atikerci ustama bi sorayım dedim bugün. Bana gold kit önerdi. Daha önce bu araca montaj yaptığını ve montajın kolay olduğundan bahsetti. Tabi adamın malını kötüleyecek hali yok ama ben yinede gold kit enjektörleri iyimidir hana dymco falan takabilirmisin dedim yok olmaz takamam ama gold kit enjektörleri onlara yakın kalitede dedi. Regülatörüde süper regulator dedi ama biraz önce öğrendiğime göre onunda 3 tipi varmış. Enjektörler ve regülator beni 50.000 km götürürmü diye sordum, çok rahat götürür dedi. 1450 gibi bir fiyat çekti nakitte. Sizin görüşünüz nedir gold kit için ecusu aeb dedi bana bayi.

Araç bu. Parçaların motordaki yerleşimleri nasıl olmalı?
    20151219_153729.jpg 20151219_153810.jpg 20151219_153815.jpg

10. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Bu tarz bir fişle obd bağlantısı kablolar kesilmeden yapılabilirmi. Amaç hem kabloları kesmemek hemde gerekli durumlarda araç ecusundan lpg yi ayırmak. LPG obd bağlantısı aktifken obdye başka cihaz bağlandığı zaman problem çıkabiliyor diye biliyorum yanlışmıyım?

Resimdeki fişte bulunan kablo renkleri standartmıdır, ustaya bu fişi versem rengine göre bağlayabilirmi?

1.JPG 2.JPG

11. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Aracınızın eleman yerleşim planına ustanız karar verır. Siz şunu şuaraya tak dediğiniz işiniz sıradan yapılmaya başlanır.
    Daha once yaptığı bir araç ise aynısını yapar, yok yeni montaj yapıyorsa biraz düşünerek yavaş yavaş yapar.
    Obd bağlantısı mumkun fakat gerek yok. Lpg ecu'sundan gelen kabloya kucuk bir anahtar koyarak bu işi yapabilirsiniz.
    Soket kullanmanız gereksiz masraf olur.

12. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Haklısınız, zaten ben de fazla karışmayı sevmem ustanın işine birşey söyleyeceğim zaman utana sıkıla söylerim. O yüzden fellik fellik usta ararım, bulduğumu da gücendirmek istemem aracımı teslim eder bakarım keyfime. Benim parça yerleşimini sormamın sebebi nette ve forumda lpg ecusunu akünün yanına koymasanız iyi olur, regülatörü rüzgar alan yere koymayın gibi şeyler okumamdan. Yani bu araca da özel bir durum varmı diye. Zaten ustaya da sordum aynı soruları, emin olmak için sizden teyit alayım dedim.

Yerli malı regülatörler beni çok korkutuyor 3 senede 2 kere değiştirdim. En son geçen hafta 250 tl'ye değiştirdiler çok ters bi yerde motorda, işçilik ondan fazla oldu.

Usta gold kit ile akl obdII kit aşağı yukarı aynı kalitede dedi.Bu iki kitteki regülatörler aynı bildiğim kadarı ile.

Gerçekten bu iki kit birbirine denk sayılabilir mi?

13. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    hocam ikisininde yazılımı var mı? Kablosu var mı? Programında hangi ayarlar ne şekilde yapılabiliyor zormu kolay mı gibi şeyleri de dikkate alın. Malum buralara ustacıklar yüzünden takılıyoruz ;) şimdiden hayırlı olsun hem aracınız hemde lpg kitiniz. İlla ustaya müdahale edecekseniz doğru regülatör basıncı ve doğru enjektör ve nozul şeklinde müdahale ve doğru montaj şeklinde müdahale edin yada kontrol edin. Ha ben bunları diyomda yapabilirmiyim, hayır bende siz gibi pek müdahalede bulunamam.:D

14. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Abi teşekkür ederim. Ustaların yanında ben baya baya strese giriyorum ya, alttan almalar falan bazen kendimden utanıyorum o derece yani :D:D Hayır eğilip büküldüğüme değse, usta harbiden usta olsa, hiç gocunmam. Benim getzin regülator kelepçesini ve hortumunu değiştirdiler 80 lira aldılar olmadı dikiş tutmadı bi daha gittim yine yapamadılar dirsekler değişti yine olmadı aynı ustaya da üçüncü kere gitmedim artık 200 liraya değiştiririm demişti regulatoru onuda göze alamadım. Bildiğim ustaya gittim ona da 250 tl bayıldım aynı regülator burada 78 tlye satılıyor fena içime oturdu ama yapacak bişey yok adam işini iyi yapıyor sonuçta en azından montaj ustalığı iyi. Konyada yaşıyorum ben. Burada atiker malı taktırmamak antalyada yaşayıp denize girmemek gibi bişey bence. Ama gel gör ki bayiler ortada kronik arızalar da ortada. En azından yerli malının en iyisini seçeyim derdindeyim.

x-calibur bunu beğendi.
  15. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Bu AKL denen kitte herhalde KONYA toplaması, AKL sitesine girdim de hatta bu AKL Atikerin yan ürünü falan mı ki?

http://www.akl.com.tr/ bu sitede üst tarafta AKBOS yazan yerde AKL Bayi Otomasyon sistemi demiş ama ATİKER sitesi linki var.

16. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Evet AKL atiker üretimi. Atiker bayi bana aynı ürün olduğunu ve italyan markalarla rekabet için farklı marka ile piyasaya sürüldüğünü söyledi. Sanayide yarı italyan yarı türk diye satılıyor. Hangi parçaları italyan hangileri türk bende bilmiyorum. Depo ve hortumlar kesin türkiye üretimi bildiğim bu. Atiker bayi gold kitle akl kitin ecularının aynı olduğunu özellikle belirtti. Aynı sitede romano falan da var bu kitleri de sordum romano için ithal dedi ama onlarda da depo, hortum vs türk malı.

17. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Hatta şöyle de bir ekleme yaptı; atiker bayilik verme problemleri yüzünden bu markayı çıkardı dedi. Atiker bayisinin yakınına ikinci bir atiker bayisi verdikleri zaman sıkıntı oluyormuş, bu sorunu akl ile aşıyorlarmış. Bayi böyle anlattı. Arçelik-beko gibi düşünebiliriz. Tamamen pazarlama dedi. Zaten dikkat ettiyseniz diğer italyan malları ile aynı şekilde aynı sitede pazarlanıyor. Pazarlama stratejisi tamamen italyan markalarla rekabete odaklanmış durumda

18. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Yazılım olarak hepsi aynı hocam, zavoli,romano, atiker,lovato vb vb AEB denen yazılım herhalde. Önemli olan burada bu yazılımı çalıştıran donanım ve işçilik. Benim kit Lovato OBD2, tankım Atiker :) Tankın borunun vb şeylerin çok önemi yok. Regülatör ve Enjektörler önemli herhalde bu LPG işinde. Bende de Toyota Avensis var 2011 model,geçen sene taktırdım. Şimdilik memnunum ya bakalım hayırlısı. Allahu teala kaza bela göstermesin cümlemize önemli olan o

19. emrahdt

emrahdt Active Member

Beğenilen Mesajları:
    179
    Amin Allah korusun..

20. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Akl kitlerin arayuzu atiker safefast lere gore daha gelişkin.

Akl gönül rahatligiyla tercih edilebilir.

obd baglantisini istediğinizi özellikle belirtin.

manifold da plastik sökmeye gerek yok diyeceklerdir ama mutlaka sokturun manifolddaki nozzle lari alttan ve motora en yakin yerlerden uygun aci ile yerleştirmeler ini söyleyin.

bu iki detaya dikkat edilirse araçta yeni olduğundan sorunsuz calisacaktir.

emrahdt ve x-calibur bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş