Cruze 1.4T Lpg Kit Tavsiye Ankara

Konusu 'DİĞER LPG MARKALARI AYAR VE PROGRAM ANLATIMI' forumundadır ve Hasan7 tarafından 6 Ağustos 2016 başlatılmıştır.

1. Hasan7

Hasan7 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba,

Bu foruma böyle bir konu açmak çok doğru mu bilmiyorum ama buradaki arkadaşların belli bir bilgi birikimine sahip olduğuna kanaat getirdigimden bu konuyu açıyorum. Umarım yanlış değildir.

Aracimdan bahsetmek gerekirse A14NET kodlu Opellerde de kullanılan 1.4T 140Bg Turbo motora sahip. Otomatik vites. Biliyorsunuz, subapları biraz hassas bu motorun, bundan dolayı mümkün olduğunca ozenmek istiyorum. Hem bileşenleri hem ustası iyi olsun istiyorum. Kite de çok para bağlamak istemiyorum çünkü çok yol yapmıyorum. Anlayacağınız bayağı zoru istiyorum. :)

Karşıma kıt olarak 3-4 seçenek çıktı,

Dymco Kit sanırım Asil otogaz takıyor Ankara'da. Enjektorleri gordugum kadarıyla F/p olarak mukemmeller. İyi bir usta bulursam bu kiti düşünmeden taktirmak lazım sanırım. Asil 1500 diyor sanırım bu kite.

Mgs Gaz Sistemleri markası var, bir arkadaş 1.4T Astra ya taktirmis. Oldukça memnun gördüm internette. Enjektorleri Hana zannedersem ki bunlarda çok iyi. Fiyatı Dymco dan biraz pahalı olur diye tahmin ediyorum ama usta iyiyse biraz daha veririm.

Atiker Gold seçeneğini var ama enjektör işi kafama yatmadi. Bu arabaya daha iyi enjektorler lazım diye düşünüyorum. Fiyat 1500, belki 1400. Bunun ustası iyi, montaj ve servisten yana sıkıntım olmaz diyorum.

En son seçenek Brc var, 2000-2100 gibi, ama çok para bence. Ankara da takan popüler yerler var, usta ve servis konusunda sorun yaşamam diye düşünüyorum.

Sizler ne tavsiye edersiniz, konuya hakim olarak? Aslında Mgs ve Dymco nun fiyat avantajı olduğu sürece iyi ustasını bulursam taktiracagim. Var mi tavsiye edeceğiniz bunu takan usta?

2. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba, torbo araçlar için özel olarak Atiker Nanofast ve Dymco ya da Gold enjektör kombinasyonunu servisimizde uygulayıp çok iyi sonuçlar alıyoruz.
    Detay için 542 350 2417. İşçilikte özen, birinci sınıf montaj garantisi veriyoruz.

3. Hasan7

Hasan7 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Montajı tavsiye edildiği gibi yaptırdım, gerçekten çok güzel oldu, kablolar orjinali gibi duruyorlar.

Ama ayar işini tam beceremedik gibi gözüküyor. İlk gün Dymco enjektör 2.1mm nozzle ile denedik üst devirlerde kesilme vardı. 4000'den sonra gazdan ayağı çekince tekleme şeklinde. Gidişi de zayıftı benzine göre. Akşam dönüşte lamba yandı fakir karışım hatası gözükmüş.

Sabah gene gittim nozzleları 2.5mm yaptık. Üst devirde tekleme gitti. Daha iyi ama benzindeki kadar değildi. Dönüşte gene lamba yandı umursamadım. Aracı bir arkadaşım ile denerken benzinde üst devirlerde dün lpg'de yaptığı teklemenin aynısını yaptığını farkettik. Hatta 5500'den sonra boğulup hiç çeviremiyordu. Bu arada lpg'de hiç sorun yok. Ne üst devirde tekleme, mükemmel olmasa da gene de çekişi düzgündü. Akşam soluğu gene ustamda aldım. Ustanın yanına giderken bir süre benzinde gittim, ilk bahsettiğim gaz yememe durumu komple ortadan kalkmasa da daha iyiydi. Bu arada gelen hata gene fakir karışım hatası.

Akşam arabayı usta aldı, sanırım motor ustasına gitti. Geldiğinde ikaz lambasını söndürmüşlerdi ve benzinde herhangi bir sorun yoktu. Teste çıktık, benzinde sorunlar gitmişti. Ben lpg'de anlık tüketim aşırı artıyor, hem usta görsün hem sebebini söylesin diye düz bir yol istedim, Kızılcahamam yoluna çıktık. Döndüğümüzde 30-35km yapmıştık lpg'den benzine aldım. Gene tekleme ve devir çevirememe durumu meydana geldi. Tekrar kiti inceledik. Montajda hata var mı diye baktık. Ardından tekrar ayara çıktık. yaklaşık 30km kadar da ayar için dolaştık. Şu an araba benzindeki gibi yürüyor lpg'de. Motor ikaz lambası da tekrardan yanmadı. Ama benzindeki sıkıntısı devam ediyor. 5500 devirde boğuluyor ve üstünü çeviremiyor. Bunu neye bağlayabiliriz?

Sayfayı Paylaş