Deviri Ateşleme Bobini Yerine Röle İle Alan Sistem

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve Alperen tarafından 30 Eylül 2016 başlatılmıştır.

1. Alperen

Alperen New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Sayın MSC ailesi,

Öncelikle güzel siteniz için teşekkürler. Katkı yapan üyeler ve site yönetimi çok güzel bir iş yapıyor.

Benim sorunuma gelecek olursak, aracım 2009 1.6T insignia. Vialle liquidsi var. Bağlantı kablosunu aldım. Ancak şöyle bir sorunum var. LPG programı deviri rölantide düzgün gösteriyor. Ancak gaza bastığımda bozuluyor. Sebebi ise diğer bir ustanın lpg ustama deviri röleile almasını söylemesi. Aksi takdirde ateşleme bobininden alınırsa, bobini çok hızlı eskitiyor dedi. LPG ustam çok gönüllü olmayarak dediğimi yaptı. Ancak şimdi farkettim (işin içine yeni giriyorum) Röllo ile alınca arayüz bunu doğru okuyamıyor. Arayüz okuyamadığı gibi kanaatimce lpg ecu'su da doğru okuyamıyor. Kanaatim bu sebebe bağlı olarak araç lpgde bazı devirlerde tekliyor. Gazı geç alıyor. Üstüne üstlük lambda sensörü genellikle 0,17-0,19 arasında gidiyor hep. Yani araçta çok zengin karışım olduğu için hem çok yakıyor hem de subapları eritmesi hızlanacak gibi duruyor.

Bu bilgiler ışığında,

Bu programda röleden bilgi alma imkanı var mı?
    Röle takılması mantıksız mı? Ustama sökmesini rica edeyim mi? Yoksa mantıklı bir iş mi bu?
    Alternatif bir yöntem var mıdır?

Ek soru: OBDII (bluetooth) verilerini, bluetooth'u olan bir laptop ile okumak istiyorum. Bunun için bir program tavsiyeniz var mı?

Saygılarımla

Son düzenleme: 1 Ekim 2016
  2. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Buradaki videoyu bir izleyin hocam

Ek sorunuzu anlayamadım

3. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Bobin iyidir.

Röle , devir modülü gereksiz.

Bobini bozan , devir bağlantısı değil LPG yakıtı ve uygun olmayan yakıt ayaridir

4. Alperen

Alperen New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Hocam videoyu biliyorum. Ancak aynı programda aracıma bağladığımda devir rölantide gerçekte olduğu gibi 600-800 arası değişiyor. Ancak devir aracımda 2500 olduğunda program 550 civarında sabitliyor. Anlık devir iniş çıkışlarını görüyor ama yüksek sabit devirde okuyamıyor.

O halde ben ustama devir okumasını tekrardan bobine çekmesini rica edeyim. Kolay bir şey midir bu? [İnternetten ve sanayiden aldığım bilgiler ışığında bobinden çekince voltaj düşmesinden dolayı bir çok arızaya sebep oluyor diyorlar.]

Bir de acaba röleden aldığı devri, programda sağlıklı bir şekilde görmesini sağlama imkanım var mı? Çünkü şu seçenekler var. Programın Config/RPM kısmında. Functions of Brown Wire (Kahverengi kablonun işlevi) bölümünde iki seçenek var: 1) Physical RPM wire (Fiziksel RPM kablosu) 2)Virtual RPM , with BATTERY voltage level (Sanal RPM kablosu, batarya volt seviyesiyle birlikte) [Benim programda olmayan ama videolarda olan bir seçenek daha var 3)Virtual RPM, voltage level on the BROWN wire (Görsel RPM, kahverengi kablo üzerinde volt seviyesi)

Bunlardan 1 ve 2'yi denedim düzelmedi. Ancak programda 3. seçenek olmadığı için yapamadım. Bu seçeneklerden biri ile düzelme imkanı var mı?

Ek sorum şu: Çinden aldığım 1.5 versiyonlu OBD2 bluetooth cihazım var. Telefondan torque ile bağlanıyorum ama telefonum kaliteli olmadığından çok sağlıklı değil gibi. Telefon yerine bilgisayardan bağlantı kurabileceğim bir program var mı bilgisayarda?

Son düzenleme: 1 Ekim 2016
  5. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Scan master falan olması lazım çinden aldıysanız yanında gelen cd de vardır programlar.
    Kahverengi kablonun bağlı olması lazım sizde bağladılar mı? Montaj yapan usta bu devir olayını fark etmedi mi? Okunan devire göre işlem yapar lpg ecusu önemli bir mevzu. Yazılımın kullanma kılavuzu bulmak lazım. Videoda yüksek devirleri de okuyor sizin bağlantıdan kaynaklı bir olay var herhalde

6. Alperen

Alperen New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Kahverengi kablo nedir onu bilmiyorum tabi o ayrı. Montaj yapan usta yol ayarı yapmadığı için ben kendim alıp yapmaya karar verdim zaten. Adam rölantide otomatik kalibrasyon yaptı oldu bitti dedi. İşte bin km sonra gittim. Hadi ayarını yap diye. Yine otomatik kalibrasyon ve bitti. Yani otomatik kalibrasyon rölantide çok güzel sıfırlıyor mapi ama en küçük bir yol ayarında hiç bir anlamı kalmıyor ayarların. Lambda hep çok düşük. Yazılımın klavuzunu filan da okudum. Hatta benzer problemi olanlar için filan örnek olsun link vereyim.

http://use.zerniq.nl/upload/www.via...oftware/311651.3 en quick guide software.pdf

http://use.zerniq.nl/upload/www.via...are/311650.3 en reference manual software.pdf

Üstteki hızlı şekilde ayarları anlatıyor. Alttaki detaylı.

Scanmaster'ı deneyeceğim bi.

Sayfayı Paylaş