Echotec ayarları hk.

Konusu 'DİĞER LPG MARKALARI AYAR VE PROGRAM ANLATIMI' forumundadır ve kipermufit tarafından 22 Kasım 2014 başlatılmıştır.

1. kipermufit

kipermufit New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Selam arkadaşlar,

Sözde ustalara atar yapıp kabloyu aldım. 2 Sorum olacak ,

1. Bazen sıcaklık,devir şartları yerine gelmesine rağmen gaza uzun süre sonra geçiyor. Ayarlarım resimdeki gibidir, yanlış olan ne olabilir ?

2. Aynı resimde kırmızı çerçeve işaretli parametre ne için ? Kılavuzda bir açıklama bulamadım.

Teşekkürler .

2. EGR

EGR LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    211
    Arabanın kesiciye girdiği sınırı gireceksiniz örneğin 6500 rpm.

3. kipermufit

kipermufit New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Sanırım 2. sorumun cevabı bu ? teşekkürler

4. By_emre

By_emre Active Member

Beğenilen Mesajları:
    30
    Isı derecesini 25-30 yapabilirsin gecikmede 2 olsun

5. kipermufit

kipermufit New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Uzun süre derken 20sn den çok daha uzun bir süre , birkaç dk. olabiliyor. Sıcaklığı da pek düşürmek istemiyorum, kışın geçişlerde yekinme ve sonraki bir kaç dk gaz yememe oluyor. Aslında bundaki asıl problem gazın verimli ısıtılamamısı. Sıcak su bağlantıları "T" eklerinin çapı gözüme oldukça küçük geliyor.

6. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    sıcak su bağlantıları neden T şeklinde, benim aracımda, kalorifer peteğine giren hortumu, regulatöre yönlendirip, regülatör çıkışını kalorifer peteğine yönledirmişlerdi. Bütün su regülatörden geçiyordu. 35-40 derece de sorunsuz geçiş yapıyor olmanız lazım.

benzin ve lpg enjeksiyon sürelerinin ekran görüntülerini yayınlarsanız, olabilecek en iyi temel ayar için yardımcı olmaya çalışalım forumca.

7. kipermufit

kipermufit New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Öncelikle belirtmek isterim bu konuda yeniyim :)

Kaloriferin sıcak - soğuk seçim düğmesi (şu çevirmeli olan / 2000 model polo) sanırım kalorifer peteğine sıcak suyun yönlenmesini ya da kesilmesini sağlıyor, LPG ye gelen sıcak suyun kesilmemesi için de T bağlantı gerekmekte sanırım. Tabi bu bir tahmin. Tavsiye ettiğiniz bağlantı şekli için benim bu durumu netleştirmem lazım, kalorifer ayarı soğukta iken petek çıkış borusundan sıcak su geliyor mu ona bakayım ilk fırsatta. Yine de T yapılmasında başka bir trip var mı , düşünmüyor değilim.

Aşağıdaki resimler yeterli midir ?

Not ; Pozz. 1 ve 2 deki düzelme değerlerini moturu dinleyerek yaptım.Bu değerler sıfır iken araç dururken gaza basıp çekince hafif bir titreme oluyordu, bu değerler ile bu titreme gitti. Bilmiyorum doğru birşey mi yaptım :)

ScreenHunter_1.jpg ScreenHunter_3.jpg

8. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    gecikme(s) yazan yere 5 sn, kuvvet(s) yazan yere 1 yazıp denermisin ne oluyor.

genelde LPG sistemlerinde bu iki parametre oluyor, biri LPG sistemi aktif olduktan kaç sn sonra LPG enjektörlerinin çalışacağını kontrol ediyor, diğeride enjektörlerin kaç sn ile ara ile devreye gireceğini belirliyor.

9. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    genel olarakda enjeksiyon süreleriniz çok yüksek değil, LPG ye gecikerek geçme dışında yaşadığınız problem var mı?

10. kipermufit

kipermufit New Member

Beğenilen Mesajları:
    0

kuvvet (s) 1 yaparsam 1 sn ara ile enjektörler aktif olacak ise bu arada araç benzinde gitmeye devam mı edecek tam anlayamadım bu olayı ?

Bu arada kuvvet 0 dan başlayıp 30 ve katları olarak gidiyor

11. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    O zaman 240 olarak kalsin. 20 olan degeri 5 sn yapin. Rpm degeri 600 yapin.

Bu halde motoru sogukken calistirip lpg gecisi kontrol edin, mumkunse bilgisayar bagli yapin kac derecede gecis olduguna bakin.

12. kipermufit

kipermufit New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Sanırım sorunum benden kaynaklıydı. Sorun ise bu değeri "0" (sıfır) olarak bırakmışım galiba, çünkü araca bağlandığımda bu değer sıfır olarak okundu. Değerleri aşağıdaki ekran görüntülerinde olduğu gibi, şimdilik bir sorun yok.

Bu arada anladımki "Kuvvet " değeri klavuzda söylendiği gibi çalışmıyor bende. Bendeki ise şöyle ; 240 sn sonra sıcaklık ne olursa olsun LPG ye geçiş yapıyor.

1.PNG 2.PNG

Ekli Dosyalar:

• 1.PNG
      1.PNG
      Dosya Boyutu:
      15,3 KB
      Görüntüleme:
      6
    • 2.PNG
      2.PNG
      Dosya Boyutu:
      27,8 KB
      Görüntüleme:
      6
  13. seyit

seyit New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Bobin sayısı dikkatimi çekti. Bende ecotech kullanıyorum. Arası 2002 astra 1.6 bobin sayısı 4 bende. Ancak problemli lpg. Acaba bende mi 2 bobin yapmalıyım. Uzman arkadaşlar ne dersiniz ?

14. mahirK

mahirK LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    82
    iyi günler R.P.M. bu devre ulaştığında uygun sıcaklık olduğunda lpg ye geçecek siz bu değeri 0 yapın işte ozaman 240 sn beklemeyip uygun sıcaklığı bulduğunda lpg ye geçecek
    ısı 35 derece
    gecikme 0
    max power orada yazan en yüksek değeri seçin

ayrıca basınç barı 0,5 ten 0,3 çek uzun yolda iniş aşağı giderken basınç vakumdan dolayı 0,5 iniyor araç gaza yüklendinizde lpg de değil benzinde yol alıyorsunuz lpg göstergesinde lpg de gösteriyor
    ecotech beyinlerde basınç 1.2 altında kullanmayın basıncı 1.2 ayarlayın

kolay gelsin

mustafa yenel bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş