EkOGAZ YARDIM...

Konusu 'DİĞER LPG MARKALARI AYAR VE PROGRAM ANLATIMI' forumundadır ve dreaman26 tarafından 14 Ağustos 2013 başlatılmıştır.

1. dreaman26

dreaman26 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Öncelikle bu foruma yeni üye olduğumu ve Eskişehirden katıldığımı belirtmek isterim.Ve neden böle bir arayış içine girdiğimide anlatmak isterim,bu konuda bu forum dan yardım alabileceğimi düşünmekteyim.Yaklaşık 6 ay önce almış olduğum 1997 model sıralı sistem lpg li aracıma Bu zamana kadar sorunsuz bi şekilde bindim.Ve uzun yola cıkacağım için 1 gün önce bakım yaptırdım.Bakımın sonrasında ustamın tavsiyesi üzerine gaz ayarı yaptırmaya karar verdim.Ve firma aramaya başladım.Uzun bi aramdan sonra koca Eskişehirde EKOGAZ a ayar yapabilecek 1 tane firma buldum.O da ayar yaparken programın biyerine basınca pc yi çökertti yani programda virüs varmış.Bunu sürekli yapıyormuş.Allahtan arabaya bi zarar vermedi.Daha sonra tekrar gelmemi söyleyip beni gönderdiler.Ben de bu işi kendim yapabilirmiyim diye araştırmaya başladım.Elimden böyle işler destek olduğu müddetçe gelir.Şimdi acaba Ekogaza ayar yapmaya yarayan Kablo,Program ve dökümanları nasıl temin edebilirim?Bu konuda Bana yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim...

2. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    kendiniz çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz.
    Detaylı bilgi ve sipariş için 542 3502417 numaralı iletişim hattımızı arayabilirsiniz veya numaranızı mesaj atarsanız biz sizi arayabiliriz.
    Türkiye'de ve Dünya'da bulunmayan onlarca çeşit kablo sadece bizde mevcut.

3. dreaman26

dreaman26 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba kolay gelsin.Almış olduğum kablo adresime ulaşmış ben işte olduğum için daha deneyemedim.Bu arada da bilgi edinebilmek için biraz forumu inceleyeyim dedim ama forumda yetki diye bişey varmış galiba forumdan daha detaylı yararlanabilmek için yetki vermeniz mümkünmüdür.Teşekkürler...
    Kullanıcı adı:dreaman26

4. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba, hayırlı olsun.
    Ekogas ve onun gibi yaygın olmayan yeni ürünlerimiz için henüz müşteri tanımı yapılmadı.
    Çalışmalarımız devam ediyor. İhtiyacınız olan yazılım ve driver tarafınıza gönderildi.
    Yetki sadece güncelleme için gerekli. Bizimle iletişim kurduğunuzda her türlü yardım yapılacaktır.

5. dreaman26

dreaman26 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Bu konuda siz nasıl derseniz ölyle olsun.ben 2 günde böyle bi destek görmedim.Sizi fazla sıkmak istemedim sorularımla.Benim içim çok rahat siz arkamda olduğunuz müddetçe...

6. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    ihtiyacınız olduğunda haberimiz olsun yeter.

7. dreaman26

dreaman26 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhaba suan aracımla pc arasında kablo baglantısı yaptım fakat program hicbi şekilde aracı görmuyor.kabloyu pc ye bağlayınca com5 diye bi port geliyor onu secmeme ragmen hala görmüyor.sitenizde vermiş oldugunuz uzaktan baglantı programını indirp kurdum su an baglantı yapmaya hazır benim pc yardımcı olabilirmisiniz....
    ID:23 194 970

8. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    gerekli yardım yapılarak bağlantı kurulmuştur.

9. dreaman26

dreaman26 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Usta bu akşam saat 9:00 dan -23:00 a kadar ilk denememi yaptım.ilk yaptıgım kalibrasyonda program hata verdi.Biraz ugrastan sonra sizin forumda paylaşmış oldugunuz regulator ayarını yaptıktan sonra hata düzeldi ve kalibrasyon yapabildim.Ama bu seferde araba ilk kalkışta ve 2.vitesde silkeleme yapmaya ve normal seyir halinde iken gaz yememe gibi bisey yapmaya basladı.Verdiği hatanın resmini ve Enson yaptıgım kalibrasyon un resminide paylasıyorum.Su anda dediğim sorunlar devam ediyor biraz bu sekilde kullanıp deniyecegim bakalım.Bu arada bir uzman olarak sizden esimlere bakıp bi degerlendirme yapmanızı istiyorum mümkümse.Eger yapılması gereken bişey varsa müsait oldugunuz zaman uzaktan yardım alabilirim.Şimdiden teşekkür ederim...

10. dreaman26

dreaman26 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Bu arada regülatör basıncını 1.70 in üzerine cıkarınca sorunlar düzeliyor ama bu seferde kalibrasyon yukarıda resmini verdiğim hatayı veriyor....

11. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    regülatör basıncını 1 bar yapıp enj. hassasiyetini azaltarak(rakm yükselecek) deneyebilirsiniz.

12. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    regülatör basıncını 1 bar yapıp enj. hassasiyetini azaltarak(rakm yükselecek) deneyebilirsiniz.

13. dreaman26

dreaman26 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    enj. hassasiyeti "program ayarları" kısmında bulunan " otomatik kalibrasyon hassasiyet derecesi" kısmındanmı ayarlanıyor acaba.

14. dreaman26

dreaman26 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Arkadaşlar gaz kelebek sensörünün iptal edilmesi kalibrasyonu etkilermi?

15. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    resimde koyduğunuz değil. Kalişbrasyon yaptığınız sayfada olacak.
    Enjeksiyonlu araçlarda en önemli unsurlardan birisidir kelebek konum sensörü.
    Aracınızın benzinde ve lpg'de çalışmasını olumsuz yönde etkiler.

16. dreaman26

dreaman26 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Resimde belirttiğim yermi usta.

17. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Evet kalibrasyon sonrası enjeksiyon sürelerini kontrol ederek değiştirmeniz işe yarayabilir.

18. dreaman26

dreaman26 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    oranın hassasiyetini 0.0 ms yapıpdamı deneyeyim.Bide motor heritasından yaptıgımız ayarlar ne işe yarar.benim haritada kırmızı değerlerin hepsi sıfırda yeni orta kısımda grafiğin şekli.O kırmızı grafiğin ideal bi şekli varmıdır sizin bildiğiniz yada ayarı.Yani 0 dan yukarı yada aşağıya doğru.resimde örnek olarak verdim sadece.O ayarlarla oynamak ne gibi fayda yada yarar sağlayabilir?Teşekkür ederim.

19. dreaman26

dreaman26 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Enjeksiyon süreleri resimdeki motor haritasındanmı değiştiriliyor?

20. dreaman26

dreaman26 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Cevapları düzenleyemediğim için tek tek sormak zorunda kalıyorum kusra bakmayın.Enjeksiyon sürelerinin standart bi değeri varmıdır?

Sayfayı Paylaş