EMÜLATÖR

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve zcustun tarafından 24 Kasım 2017 başlatılmıştır.

?

Lpg li aracınızda emülatör kullanıyor musunuz?

1. evet

oy sayısı 0
    0,0%
  2. hayır

100,0%
  1. zcustun

zcustun LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    38
    Arkadaşlar merhaba.Daha önce taktırmış olduğum technomax kiti sürekli arıza lambamı yaktığı için (p0171)söküldü.Şimdi atiker gold taktırmayı düşünüyorum ama taktırcağım yer emülatör takmayı da önerdi. Bu emülatör ile ilgili internette pek fazla bilgiye ulaşamadım. Bu alet lambda sensörünü mü uyutuyor komple? Yoksa bu lpg ve benzin arasındaki afr farkından dolayı oluşan trim farkını düzeltip benzinde kullanılıyormuş gibi mi ecuya gönderiyor? Faydası zararı nedir? Araç 2004 civic. Teşekkürler

2. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Neden önerdi? Önce sadece kiti taktırıp deneyip sonra ihtiyaç olursa emülatör takılamaz mı?

3. RomanoyaAyarVerenAdam

RomanoyaAyarVerenAdam LPG-C03a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    670
    emülatör olayı o kadar saçma ki.
    diyelim aracınız karışım hatası veriyor siz kullanıyorsunuz kabul. durumu biliyorsunuz.
    o ara araçta 2.bşr arıza meydana geldi ve çok hayati bir arıza.bu durumda eski nesil araçlar arıza lambası sürekli yanıp sönmeye başlar 2. hata oldu diye. senin emülatör onu da söndürecek.kkanser hastası adama sahte doktor tutup hastaya sen iyisin bir şeyin yok demekle ayni şey bu

Hsn63 ve powerkırk3 bunu beğendi.
  4. leoncu

leoncu LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    855
    Emulator takilacaksa obd li kite ne gerek varmis?

5. Cliosymbol

Cliosymbol LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Tempralara takiliyor diye biliyorum dediginiz gibi ariza lamba söndürme yada O2 uyutma gibi bir davaydı sanırım.

6. zcustun

Beğenilen Mesajları:
    38
    Aslında hediye olarak takacaklar. Ekstra para vermeyeceğim ama olaya hakim değilim işte komple sinyali iptal mi edecek yoksa düzeltme mi yapacak bilmiyorum . Komple iptsl ederse zaten kesinlikle taktırmam çünkü zengin ya da fakirde araç lamba yakmaz. O da işime gelmez benim anlayamam ne var ne yok. Bide ayar yaparken de sinyali bozar mı ?

7. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Emulatör öyle hata kaydı silen birşey değil herhalde,çok bilgim yok ama adı üstünde birşeyi emule ediyor, motor gibi enjektörleri falan kontrol ediyor herhalde. Ama sizin araçta gerek olacağını sanmam. Hediye ediyor ise siz alın hediyeyi normal kullanımda denedikten sonra gerek kalırsa taktırın bence.

leoncu bunu beğendi.
  8. leoncu

leoncu LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    855
    oksijen sensörü sınyalını stabıl yapıyor araç azda yaksa cokda yaksa aynı sekılde goruyor.bır nevı uyutucu.magneeti marelli eculara şart dıye bılıyorum.oda tempra türü araçlara.benım aracında ecusu magnnettı marellı ama gerek olmadı.

Yucel9603, x-calibur ve Cliosymbol bunu beğendi.
  9. karatech

karatech Member

Beğenilen Mesajları:
    48
    Emülatör tek nokta enjeksiyonlu araçlarda kullanılırdı. Yaptığı iş benzin enjektörünün çalışmadığı sırada çektiği akımı taklit ederek ECU'nun hata vermesini engellemek.
    Sizin araç çok nokta enjeksiyonlu ve OBD2 destekli muhtemelen. Hem gerek yok hem de nasıl uygulayacaklar anlamadım. Bence başka bir yerle daha görüşün.

Cliosymbol ve Hsn63 bunu beğendi.
  10. zcustun

Beğenilen Mesajları:
    38
    benzin emülatörü imiş

11. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Emulators gerek yok.

Gold kit taktirin

Nozzle delikleri 2.5 mm olacak mutlaka
    Basınç 1 bar olacak.

Obd bağlantıları yapılacak.

Benzinde ışık yanmıyorsa lpg de de yanmaz bu kurgu ile.

Sayfayı Paylaş