Arkadaşlar merhaba.Daha önce taktırmış olduğum technomax kiti sürekli arıza lambamı yaktığı için (p0171)söküldü.Şimdi atiker gold taktırmayı düşünüyorum ama taktırcağım yer emülatör takmayı da önerdi. Bu emülatör ile ilgili internette pek fazla bilgiye ulaşamadım. Bu alet lambda sensörünü mü uyutuyor komple? Yoksa bu lpg ve benzin arasındaki afr farkından dolayı oluşan trim farkını düzeltip benzinde kullanılıyormuş gibi mi ecuya gönderiyor? Faydası zararı nedir? Araç 2004 civic. Teşekkürler
emülatör olayı o kadar saçma ki. diyelim aracınız karışım hatası veriyor siz kullanıyorsunuz kabul. durumu biliyorsunuz. o ara araçta 2.bşr arıza meydana geldi ve çok hayati bir arıza.bu durumda eski nesil araçlar arıza lambası sürekli yanıp sönmeye başlar 2. hata oldu diye. senin emülatör onu da söndürecek.kkanser hastası adama sahte doktor tutup hastaya sen iyisin bir şeyin yok demekle ayni şey bu
Tempralara takiliyor diye biliyorum dediginiz gibi ariza lamba söndürme yada O2 uyutma gibi bir davaydı sanırım.
Aslında hediye olarak takacaklar. Ekstra para vermeyeceğim ama olaya hakim değilim işte komple sinyali iptal mi edecek yoksa düzeltme mi yapacak bilmiyorum . Komple iptsl ederse zaten kesinlikle taktırmam çünkü zengin ya da fakirde araç lamba yakmaz. O da işime gelmez benim anlayamam ne var ne yok. Bide ayar yaparken de sinyali bozar mı ?
Emulatör öyle hata kaydı silen birşey değil herhalde,çok bilgim yok ama adı üstünde birşeyi emule ediyor, motor gibi enjektörleri falan kontrol ediyor herhalde. Ama sizin araçta gerek olacağını sanmam. Hediye ediyor ise siz alın hediyeyi normal kullanımda denedikten sonra gerek kalırsa taktırın bence.
oksijen sensörü sınyalını stabıl yapıyor araç azda yaksa cokda yaksa aynı sekılde goruyor.bır nevı uyutucu.magneeti marelli eculara şart dıye bılıyorum.oda tempra türü araçlara.benım aracında ecusu magnnettı marellı ama gerek olmadı.
Emülatör tek nokta enjeksiyonlu araçlarda kullanılırdı. Yaptığı iş benzin enjektörünün çalışmadığı sırada çektiği akımı taklit ederek ECU'nun hata vermesini engellemek. Sizin araç çok nokta enjeksiyonlu ve OBD2 destekli muhtemelen. Hem gerek yok hem de nasıl uygulayacaklar anlamadım. Bence başka bir yerle daha görüşün.
Emulators gerek yok. Gold kit taktirin Nozzle delikleri 2.5 mm olacak mutlaka Basınç 1 bar olacak. Obd bağlantıları yapılacak. Benzinde ışık yanmıyorsa lpg de de yanmaz bu kurgu ile.