Eski Lpg Sökümü-Yeni Lpg Montajı(Komple Sistem Değişimi)

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve Poyraz06 tarafından 24 Haziran 2014 başlatılmıştır.

1. Poyraz06

Poyraz06 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Arkadaşlar iyi forumlar;
    İmzam da görüldüğü üzere nisan ayında aracın üstündeki eski lpg sistemini komple söktürüp yerine yenisini taktırdım(LPG Ruhsata işli).Lpg'yi takan yer lovato yetkili bayisi.Yanlız bana kit'e ait garanti belgesi verildi ve bir gün sonrada(bizzat kendim istedim) ürünün faturasını aldım.Birde Tadilat projesinin verilmesi gerekiyormuş fakat verilmedi(Bölge distribütörü sorduğumda montaj tespit raporu ve tadilat projesinin aynı şey olduğunu söyledi).Tadilat'tan sonra 1 ay içinde de aracın muayeneye girmesi gerekiyormuş ve ben bu muayeneye girmek istiyorum.Şimdi benim izlemem gereken yolu tarif edebilecek biri varsa memnun olurum..Teşekkürler

2. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    yakın zamanda lpgyi işletmiş biri olarak, öncelikle belirtmek isterimki fatura tarihinden itibaren 30 gün içinde emniyete ruhsat yenilemek için başvurmak lazım, yoksa 80 tl cezası var, ben yedim ordan biliyorum :)

izlenecek yol:

bayiden gerekli belgeler alınacak: fatura , montaj tespit raporu, yetkili mühendisin belgeleri, kitin tse den onaylı olduğuna dair belgeler (aracın marka modeli vs yazan belge).. ek1 formuna sizin ihtiyacınız yok ruhsat değişmeyeceği için..

ikinci aşama, belgeler ile gaz sızdırmazlık raporu için makina mühendisleri odası gaz kontrolü yapan yere, her ilde var diye biliyorum.. burda sızdırmazlık raporu alınacak, 35 tl..

daha sonra muayene yapılacak, tüm belgelerle, tüvtürke, eksoz muayenesi gerekiyorsa, toplamda 200 e yakın..

muayeneden sonra sizin iş bitiyor, ruhsata işlencekse, 60 tl ye yakında onun masrafı var..

bu kadar..

3. Poyraz06

Poyraz06 Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Eyvallah..

Sayfayı Paylaş