farklı istasyonlardan lpg alınca ayar bozulurmu?

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve mt_44 tarafından 13 Haziran 2014 başlatılmıştır.

1. mt_44

mt_44 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    58
    iyi geceler kalibrasyon ve ayarları yapılmış bir sistem farklı istasyonlardan lpg alınınca yapılan kalibrasyon bozulmazmı yeni alınan yakıtın cinsine göre kendini adapte edermi yoksa yeniden kalibrasyon yapılmalı ve lpg hep aynı istasyondan almakmı gerekli teşekkürler...

2. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    mümkün mertebe aynı istasyondan dolum yapılmalı. Firmalara göre propan ve bütan oranları değişiklik arzedebilir. Bu durumda aracın çalışma düzeni etkilenir. Tek seferlik alımlarda kalibrasyon gerekmez. Devamlı kullanılacaksa kalibrasyon yapılması elzemdir.

3. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Evet değişiyor. Uzun zaman Opet'ten alıyordum, mecbur kaldım bir gün PO'dan aldım ve motorun daha performanslı ve sessiz çalıştığını gördüm. Sonra Shel'den aldım, onda da daha farklı çalışıyordu. En beğendiğim PO oldu. Sonra PO dan devam ettim. PO az biraz daha az kilometre yapıyor ama çok sessiz çalışıyor. Desteğin dediği gibi kimyasal kompozisyonları farklı olduğundan sanırım.

4. hondamurat

hondamurat Guest

PO ve Shell bende aynı değerleri veriyor. Diğer istasyonlarda araba biraz daha hırıltılı çalışıyor .

5. By_emre

By_emre Active Member

Beğenilen Mesajları:
    30
    Sheel'den alınca sorun yok bp'den alınca arıza ışığı yanıyorsa ayarlarınız fakirde gibi birşey oluyor biraz karışım açılmalı benim aracımda atiker olduğu zaman her bayiden alırdım daha arıza ışığı görmemiştim Obd'li sistemler zaten kendi mühadale ediyor mümkün mertebe bilindik yerden alın derim Sheel,Bp,Po gibi ucuz 1.80'lik gazlarda hava mevcut

Sayfayı Paylaş