Five Star LPG Namıdiğer Vikars

Konusu 'DİĞER LPG MARKALARI AYAR VE PROGRAM ANLATIMI' forumundadır ve x-calibur tarafından 6 Kasım 2016 başlatılmıştır.

1. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    DSC_0634.JPG Forumda ve Google aramalarında çıksın diye paylaşmak istedim.

Eniştem 2008-2009 yılında Samsunda nerden bulduysa bu Five Star marka LPG kitini taktırmış. Eskiden orada oturuyorlardı şimdi Aydına geldiler. Neyse her yaz tatilinde Samsuna gittiklerinde aynı ustaya bakımlarını yaptırmış. Bu sene gidemediler, geçenlerde araba bozuldu muhabbeti oldu. Gitmiş arabanın servisine demişler benzin pompası arızalı. Sıkıntı şu araç çalışmamaya başlamış,çalıştığında da pat pat pat seslerle çalışmış. Neyse benzin pompası arızalı deyip yan sanayi pompa takmışlar dene bakalım demişler araba çalışmış. Sonra yine kullanımdan sonra aracı stop edince tekrardan çalışmamış. Pompa orjinal değil deyip orjinal pompa sipariş ettirmişler 1600 TL ye. Bizde geçen hafta yanlarına gitmiştik. Dedim şuna bir ELM takalım bakalım değerleri nasıl. Neyse indik arabaya bağlandık falan, araba ilk marşta çalıştı. Bu arada tabi başka bir iş için Aküyü sökmüştük. Aküyü yerine taktık falan araba çalıştı. ELM den Torque ile bir baktım araç LPG ye geçince LTFT de STFT -25% lere gidiyor rölantide, dedim enişte kapat arabayı bir daha çalıştır. Kapattık bu sefer çalışmadı, zorladık falan 3-4 denemede çalıştı. dedim hiç LPG ye alma benzinde kullan gezdik falan durduk çalıştırdık hemen çalıştı araba. Yani anlayacağınız LPG ayarı o kadar bozulmuş ki Benzin de bile çalışmasını engelliyor. Peki ne yapacağız, Enişteme dedim sen bunun LPG sine baktırt ayar yap, bende bu arada Recep Bey MSCSI KABLO ile iletişime geçtim sağ olsun kablo bağlantı soketi resmi yolladım tamam yaparız dedi. Bu bir hafta içinde eniştem hiç usta bulamamış, herkes değiştirelim moduna girmiş. Tamam dedim merak etme hallederiz nasipse, bu arada da sipariş edilen yeni orjinal pompa gelmiş takmışlar onda da aynı sıkıntı olmuş, araba çalışmamış. Hiç LPG ye geçme benzinde kullan dedim. ve o şekilde 1 hafta kullandı. Bugün bende MSCSI dan gelen kablo ile birlikte Aydına gittim ve acaba olacak mı diyerek bağlandım. VİKARS BEST yazılımı direk oldu. Sağ olsun Recep Bey olayı aşmış :) Yazılımdan hiç bir şey anlamasam da otomatik kalibrasyonunu buldum ve tek yapabildiğim bu oto kalibrasyon işi oldu malesef. ve araç normale döndü. Artık LPG de de çalışsa ilk çalıştırmada tek marşta araç çalışıyor. Olan 1600 TL ye oldu :) Boşu boşuna ustacıklar sayesinde fazladan para verilmiş oldu.

Five Star kit varsa VİKARS olma ihtimali çok yüksek. Bu arada bu VİKARS ın ayarı nasıl yapılıyor bir döküman yada video yada bu yazılıma benzer bir video linki bilen varsa çok teşekkür ederim şimdiden. Nokta nokta birşey var bir çizgi var o çizgide noktalar var sağa sola aşağıya yukarıya hareket edebiliyor ama sallamasyon birşeyler yaptım.

DSC_0634.JPG

DSC_0636.JPG

Ekli Dosyalar:

Son düzenleme: 6 Kasım 2016
    powerkırk3 bunu beğendi.
  2. Burak

Burak LPG-C02a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    246
    bozuk lpg ayar haricinde, aracın kapatıp tekrar çalıştırmaya çalıştığınızda çalışmama durumu aracın lpg enjektörlerinin kaçırıyor olmasından da kaynaklanabilir. Araca ilk marşı verdiğinizde motora hem lpg enjektöründen kaçan lpg hem de benzin girdiği için motor boğuluyor olabilir. ondan dolayı da araç çalışmıyordur. yeni ayar sonrası çalışmama durumu ile tekrar karşılaşırsanız bence bu ihtimali de düşünün. Yaşanan en tipik sorunlardan biridir ve direk bilmeyen ustaları benzin pompasına yönlendirir.

Bunu test etmenin yolu da, lpg deposundaki vanayı kapatırsınız, tesisattaki lpg bitene kadar aracı lpg'de çalıştırırsınız ve stop edersiniz. aracı bir müddet sonra çalıştırdığnızda normal bir şekilde çalışıyorsa sorun direk lpg enjektörlerindedir. tam kapanmıyordur, lpg kaçırıyordur.

Son olarak lpg valfi de sıkıntılı olabilir, lpg valfi de lpg'yi tam kesmiyor olabilir. gerçi valf kesmese de enjektörlerin kapalı kalması gerekir. her halükarda işin sonu lpg enjektörlerine varıyor.

x-calibur bunu beğendi.
  3. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Teşekkürler Burak, bu ihtimali de düşündüm ama lpg ye almayınca arabada sıkıntı olmuyordu. olay tamamen dediğim gibi, ayarsız lpg işi. şimdilik yol ayarı ince ayar yapamasakta sıkıntı kalmadı arabada.

4. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba,
    bir usta faciası daha. Güzel olan olayın cüz-i bir paraya çözülmüş olması.
    Lpg kitini değiştirelim dendiğinde sizlere bizlere ulaşmanız lehinize olacaktır.
    Lpg ustaları gelen eski araçlara çözüm bulma yerine söküp yenisini takma eğilimindeler. Tek dert para kazanmak.
    Yem olmayalım.

Son düzenleme: 7 Kasım 2016
    powerkırk3 ve x-calibur bunu beğendi.
  5. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Sn. Destek,

Bu programda nasıl ayar yapılıyor. Aslında baya kapsamlı ayar yerleri var. benim lovatodan daha fazla ayarlama girilebiliyor. hatta enjektörleri tek tek çalıştırıp bilmem ne faktörü bile girilebiliyor.

6. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Nozzle küçük gibi.

Motor hacmi nedir?

Manifold değeri rolantide ne gosteriyor tam gazda ne gosteriyor?

x-calibur bunu beğendi.
  7. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    1.6 herhalde araba hyundai matrix. oto kalibrasyon yapınca aşağıda yazı çıkıyor püskürtme ucunu büyüt falan diye herhalde nozül den bahsediyor :) 8 9 yıldır bu şekilde kullandığı için hiç bakmadım enjektörüne nozülüne.
    Manifold basıncı olayını zaten hiç anlamadım hocam, programda 3 seçenek var 4 bar 2 bar birde özel diye ne seçersem seçeyim hiç elm de gördüğüm Manifold basıncını göremedim. normalde elmde .37 iken bu seçenekler ile yaklaşık 2 3 katı gösteriyor. Özel seçeyim dedim ayar yeri var volt falan diyor ondada dediğim gibi maksimum seçsem bile gerçek değeri göremedim lpg yazılımında bende olduğu gibi bıraktım hiç ellemedim

8. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Nozzle 2.4-2.5 yapılmazsa (basıncı değiştirmeden) bir sure sonra aynı duruma gelebilir

Nozzle küçük olduğundan lft %20-25 oluyor, rolantide çalışırken veya benzinde çalışmaya çalısınca lft yi düzeltebilmek adına sft %20-25 (negatif) buluyor

Nozzle buyutun sonra biraz yol ayarı (elm den sft bakıp yolda, haritaya ufak müdahale) daha sırtı yere gelmez bu motorun :)

x-calibur bunu beğendi.
  9. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Valla hocam Allah razı olsun. Ama harita ayarı nasıl yapılır hiç anlamadım. çok karmaşık geldi bana öyle rakamsal yerler yok hep grafik gibi. onda da grafiği değiştirince gönder al gibi şeyler var çok karmaşık geldi bana. nasipse yaza daha geniş zamanda bakacağım.

Sayfayı Paylaş