GASITALY F1 LPG SORUNU enjektör arızası

Konusu 'DİĞER LPG MARKALARI AYAR VE PROGRAM ANLATIMI' forumundadır ve davut tarafından 14 Nisan 2017 başlatılmıştır.

1. davut

davut New Member

Beğenilen Mesajları:
    2
    Merhaba bende 1999 model reno laguna 1,8 16 valf araba var arabada gasitaly f1 lpg kiti takılı.Araç benzinde iken çalışması stabil her şey yolunda (bobin buji değişti kelebek temizliği kalibrasyonu yapıldı monifold da kaçak yok)ama lpg de sorunlu orta süratte yani 3.cü vitesde debriyaj ile frene aynı anda bastığımda ya stop eder yada edecekmiş gibi olur kendini toplar suratlı iken vitesi boşa alıp sadece frene basınca da stop etme yok seyir halindeyken klimayı açıyorum ki rolanti yükseldiği için stop etmiyor.İkinci sorunum gaza yüklenip ayağımı gazdan çekince tekleme tarzı ani kesilmeler oluyor genelde 4 ve 5.ci viteslerde yapmıyor ben enjektörlerden şüpheliyim. sizden konu ile ilgili yardım bekliyorum şüphemde haklıysam sizden arabama uyumlu enjektör takımı alacam kendim montaj edecem malesef bizim burda gasitaly bayisi yok ayarı için yaklaşık 300 km yol gidip gelmem gerekecek göndereceğiniz enjektörler için ayar şart mı yoksa ecudaki ayar yeterlimi konu ile ilgili dönüşlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin.

2. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761
    madem 300 km uzaga gidiyorsunuz, bana sorarsaniz enjektorden once, sitedeki kablo kitinize uygun mudur bilemem, kablo edinin. ayar yapar, duzelmezse parcalara yonelirsiniz. tabii yine de siz bilirsiniz. kolay gelsin...

3. davut

davut New Member

Beğenilen Mesajları:
    2
    haklısınız ama ayar hiç yapmadığım bir şey programı bilgisayara da indirdim bilgisayardan da anlarım ama hali hazırda ayarlı olan ecuyu daha kötü ederim diye çekiniyorum

4. davut

davut New Member

Beğenilen Mesajları:
    2
    bu arada 3 sefer o dediğim km yi gittim :)

5. Cliosymbol

Cliosymbol LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Hocam çok özür diliyorum yanlış anlamayın ama nerede oturuyorsunuz merak ettim bu kadar kerbela bir yer neresi olabilir diye. izmir istanbul 500 km. :)

6. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Hiç birşey olmaz bencede arkadaşın dediği gibi önce kablo konusunu halledin bilgisayara eliniz yatkinsa zaten msc elektronikten arkadaşlar yardımcı oluyorlar uzaktan yardım ile. Aracınız zengin karışımda olabilir yada basıncınız yüksek olabilir.

7. davut

davut New Member

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ben Bingöldeyim en yakın il elazığ 150 km tabi gidince gelişide oluyor

Cliosymbol bunu beğendi.
  8. davut

davut New Member

Beğenilen Mesajları:
    2
    Haklısınız 3 defa ayar yaptırdım tutmadı diyelim enjektördeki şüphem çalıştığında kulak verdiğimde sırayla açıldığını duyuyorum ama çok sesli çalışıyorlar hatta geçen ay temizliğini yaptım conta değişmeden sadece kaba temizlik 3 gün düzeldi sanki ama yeniden eski haline döndü bu arada dediğiniz gibi kerbala misali memlekette iki gaz servisi var brc,atiker ikiside sağolsun ilgileniyor ama yedek parça ve program olmadığı için daha doğrusu başka marka olduğu için pek yanaşmıyorlar

9. Cliosymbol

Beğenilen Mesajları:
    1.131
    Şuan sizi anliyorum. Destekle iletişime geçip ne konuda yardımcı olabilir bir istişare yapın. Benim enjektörlerde son zamanlarda aşırı sesli çalışmaya başlamıştı atiker. 4 lü enjektör alıp ortadan kesip klavuzla ara boru baglantısı yaptım oldu 2 li enjektör. Sonra manifold enjektör arası hortumları 2 li enjektörlerim sayesinde 10 cm' düşürdüm.
    Eskilerde sesli çalışırken tekleme sorunum vardi 2000 devirde ilerlerken araba besik gibi öne arkaya salliyordu ama herkes anlamiyordu ben hissediyordum araba konusunda titiz oldugum icin degistim bende.

10. ersahca

ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    761
    bozacak bir sey yok. zaten problemler yasiyorsunuz. onu da gecersek zaten enjektor bozuk diye pesin kabullenmissiniz. geriye regulator kaliyor. :) kisaca bu kadar yol yapacaginiza masrafiyla kablo alip elinizde kabloyla devam etmek mantikli olan. atla deve degil yani. servis ayari, hadi hepsini kotulemeyelim, ekseriya hikayedir. her seyi bir kenara birakin, kimse sizin araciniza sizin kadar deger vermez, ilgi gostermez. kitiniz 5+ yillik falansa muhtemel parcalarda sikinti da olabilir ama bunu da kesin tespit etmek gerekir. enjektor diyorsunuz belki regulatorunuz problemli. dedigim gibi sizin bileceginiz is tabi.

11. davut

davut New Member

Beğenilen Mesajları:
    2
    ersahca,cliosymbol eyvallah sağolun Yanılmıyorsam tüm marka araçlarda kronikleşmiş hastalık gibi epey okudum daha (örnek veriyorum) al bu vidayı sık düzelir diyen bir arkadaş yok ben dahil bir parçada yoğunlaşarak çözeceğime inanıyorum böyle giderse ya lpgden vaz geçecem yada eskisini söküp sıfır kit takacam ilginize teşekkür ederim iyi akşamlar

Cliosymbol bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş