gaz basıncı yüksek

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve zeybek tarafından 20 Mart 2012 başlatılmıştır.

1. zeybek

zeybek New Member

Beğenilen Mesajları:
    4
    merhaba, atiker fast sistem kullanıyorum.

Bugün ot.kalibrasyon yapmak istedim ama gaz basıncım 2.05'e kadar çıktığı için sistem buna engel oldu. Max basıncı ayarı 1.10'da olduğu halde gazda titreşimli olarak araç çalışmaya devam ediyor. Bununla birlikte anormal olarak gaz sıcaklığı ile regülatör suyu sıcaklığı birbiriyle aynı.

Gaz sıcaklık sensörü filtrenin üzerinde yok, regülatörün üzerinde biri altta biri de gazın çıktığı yerde iki sensör bulunmakta. Sanırım alttaki regülatör su sıcaklığı için diğeri de gaz sıcaklığı için.

Kalibrasyon sırasında sistem gaz basıncını yüksek olduğunu rekorlara bakınız gibi bir uyarı verdi. Regülatör 50 bini devirmiş durumda su giriş çıkış yerlerindeki "O" ringlerden biri de hafif hafif kaçırıyordu. Sizce nereden başlamalıyım?

2. zeybek

zeybek New Member

Beğenilen Mesajları:
    4
    Gaz basıncının normal olduğu zaman da araçta lpg'li kullanımda kesiklik, tutup tutup bırakıyormuşsun gibi bir durum vardı.

3. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba
    Öncelikle basınç devamlı 2 bar civarında ise regulator üzerinden basıncı 1 bara indirin.
    Bunu yaptığınızda sorun devam ederse map sensörünüz yanlış okuyor demektir basıncı.
    Enjektör kütüğü üzerinde olması gereken sensörü regülator üzerine takmışlar. Buda gaz sıcaklığının yüksek okunmasına neden oluyor. Bu fazla etkilemez.
    Regulator basıncını ayarlama daha önce görselle birlikte paylaşılmıştı.

4. zeybek

zeybek New Member

Beğenilen Mesajları:
    4
    teşekkür ederim yarın deneyeceğim.

5. zeybek

zeybek New Member

Beğenilen Mesajları:
    4
    Merhaba, aracım 2004 lancer, 1.6, 98 bg. atiker fast sistem.

Bugün motor sıcakken gazda tekrar basınca baktığımda gaz basıncı 1.10'nun altındaydı, regülatörden ayarlama yapmama gerek kalmadı.

Yeniden otomatik kalibrasyon yaptım çıkan harita bu yorumlarınızı bekliyorum.
    Benim gördüklerim; gaz sıcaklık sensörü regülatörle aynı dereceyi gösteriyor,
    Lpg enjektör açılma süreleri sınırda gibi, sıkıntım soğuk motorda kerkinme gaz yememeydi. Akşam soğuk motorda tekrar deneyip yazacağım.

Moderatör tarafından son düzenleme: 25 Mart 2012
  6. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba
    Çarpan çizgisi çok yukarda.
    Dediğiniz gibi enjeksiyon süresi sınırda.
    Benzinde çalışırken bir görsel eklemeyi unutmayın.

7. mehmet akgül

mehmet akgül New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    merhaba iyi çalışmalar aracın lpg'de minimum çalışma basıncı 0,70 ayarlıyken kalibrasyon yapıyorum (bu arada normal çalışma basıncım 0,98/1,00 bar) kalibrasyondan sonra minimum çalışma basıncını otomatik olarak 1,05 gibi bir değere ayarlıyor ve gazdan benzine atıyor sonra ben elle düzeltiyorum normale geliyor bu neden olabilir acaba

8. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba
    Min. Calısma basıncı lpg bittiginde benzine gecme zamanını ayarlar.
    İdeal deger 0.65 dir. Oynamanıza gerek yok.

9. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Min. Basınc degismez. Max. Basınc degisebilir.

10. mehmet akgül

mehmet akgül New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    sayın ustam galiba yanlış anladınız yada ben anlatamadım minimum basıncın ne anlama geldiğini biliyorum ben oynamıyorum proğram kalibrasyondan sonra kendisi bu değeri yükseltiyor ve dolayısıyla benzine atıyor ben ondan sonra müdahale ediyorum acaba neden yapıyor olabilir.teşekkürler.

11. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Merhaba
    Min. basıncın değişmesi normal değil.
    Ecu'yu sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

Sayfayı Paylaş