Gaz kesme ve sarsıntılı çalışma

Konusu 'LOVATO LPG AYARI VE LOVATO LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Serkan tarafından 21 Aralık 2013 başlatılmıştır.

1. Serkan

Serkan New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    İyi çalışmalar, aracım citroen C3 1.6 16v 2008 model otomatik vites, 27 bin km'de, 14 bin km'de lovato smart kit takılmış, dün sabah işten eve giderken yola çıktıktan 3 km sonra araçta yığılma oldu ve gaz yemedi sarsıntılı şekilde durdum ve stop etti.

Sonra sıcak motor gazla kalkış aktif olduğu için yine lpg'de çalıştı ve 1-2 saniye sarsıntılı çalıştı stop etti, sonra tekrar çalıştırdım ve hemen benzine geçirdim 200-300 mt sorunsuz gittikten sonra lpg'ye geçirdim ve yine sarsıntılı şekilde yığıldı, tekrar çalıştırdım normal şekilde çalıştı, sonra direk lpg servisine gittim bilgisayara bağlandı ve enjektör arızası yada hatası gibi bir uyarı verdi usta uyarıyı sildi ve tekrar denememi söyledi çıktım eve geldim servise gidiş geliş 20 km boyunca sıkıntı çıkarmadı.

Bugün sabah işe giderken 3. km'de yine aynı sorunu yaptı ve aynı şekilde düzeldi, ustayı aradım ateşlemede sıkıntı olabileceğini söyledi ve 2-3 gün aracı benzinde kullanmamı söyledi, bugün fırsatım olmadı ama sabah iş çıkışı benzinle aynı yolu gideceğim 2-3 günde benzinde kullanacağım.

Bu konuda sizinde fikrini almak istiyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

2. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba, tşk. ediyoruz.
    Enjektör ya da ateşleme sorununda araç yakıt değiştirip lpg ye geçmez.
    Eğer sabah çalıştırma sonrasında oluyorsa regülatör ile alakalı olabilir. Yok gün içerisinde tekrarlıyorsa sıkıntı başka olabilir. Yığılmadan bahsettiğinize göre tahminimizce sorununuz regülatör ile alakalıdır.

3. Serkan

Serkan New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Cevabınız için çok teşekkür ederim, peki bu arızanın tespiti nasıl yapılır acaba, bir yönetimi var mı?

4. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Arıza durumunda araca bağlanıp basınçda değişiklik var mı ona bakılmalıdır.

5. Serkan

Serkan New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Malesef onu deneme şansımız yok bu anlattığım sorun 200 -300 mt içinde oluyor ve sonra düzeliyor sürekli yapmıyor, günde bir defa yapıyor, servise gittiğimizde herşey normal, sadece bilgisayara bağlandığı zaman, enjektör hatası yazıyor.

6. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Benzinde aracınızı kullandıktan sonra aynı durumlar var mı diye yazarsanız ona göre teşhis koyabiliriz.

7. Serkan

Serkan New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Dün ve bugün benzinde İstanbul içinde toplam 70 km yol yaptım benzinde en ufak bir sorun yok, lpg'ye hiç almadım aracı

8. Serkan

Serkan New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Bugün de benzinde herhangi bir sıkıntı çıkarmadı sanırım sorunun lpg'de olduğu kesinleşti yarın lovato yetkili bayiye aracı bırakacağım sizin fikrinizi de alabilirsem sevinirim.

9. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba,
    ayarların serviste düzgün yapıldığını varsayarak regülatör ya da enjektörlerde sıkıntı olabilir diyebiliriz.

10. Serkan

Serkan New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Cevaplarınız için teşekkürler, ustayla bugün görüştüğümde, yarın aracı bıraktığınızda enjektör kablolarına lehim yapılmış mı onlara bakacaz dedi, kabloların lehimlenmemiş olması bu soruna sebep olabilir mi?

11. Destek

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Bir ihtimal belki olabilir. Fakat montaj yapan kişinin kablo bağlantılarını alelade yapmış olması lazım. Kontrol etmenızde fayda var.

Sayfayı Paylaş