Gaz Sıcaklık Sensörü Hangisi Olmalı?

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve spawnem tarafından 6 Ocak 2015 başlatılmıştır.

1. spawnem

spawnem Member

Beğenilen Mesajları:
    3
    Merhaba regülatör tamiri sırasında usta bilgisayardan seçili gaz sıcaklık sensorunu değiştirdi.resimdeki en alttakini secti.sonra benzin tuketimi daha hızlı olmaya basladı.(en azından bana oyle geliyor bu vesileyle onuda sorayım.Lpgli araclada aylık benzin tüketimi nekadardır?)hatırlamıyorum ama regulator sıcaklığıyla gaz sıcaklığı arasıda baya fark vardı.bende resimdeki en ustteki sensoru seçtim.şimdi regulator sıcaklığı ile gaz sıcaklığı arasındaki fark daha az.gaz sıcaklık sensoru hangisi olmalı?

speedystop bunu beğendi.
  2. hondamurat

hondamurat LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    86
    merhabalar gaz sıcaklık sensoru ile benzin tuketiminin bir bağlantısı yok.aylık benzin tuketimi konusu na gelirsek bu çok goreceli bir yaklaşım. Bulunduğunuz il sıcaklığı,benzinde yol yapiyor musunuz ,nasil araç kullanıyorsunuz ve aracınızın benzin ekipmanları sağlıklı çalışıyor mu vs .
    iyi akşamlar

3. hondamurat

hondamurat LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    86
    söylemeyi unuttum orada seçili olan c2 .... Kit içine olan seçili olması yeterli

4. spawnem

spawnem Member

Beğenilen Mesajları:
    3
    başlığı actığımdan bugune gecen 1 aylık süreden bugune halen arac lpg calısmasına rağmen aynı zamanda benzin tüketmeye devam ediyor.Halen uygun sıcaklık sensörünün ne olması gerektiğini bulamadım yada baska bir sorunmu var bilmiyorum.Ama hersey regülatör tamiri için gittiğim ustanın lpg ısı sensörünün bilgisayardan değiştirmesiyle oldu halende düzeltemedim.Ölctum arac 600km kullanımda 10LT benzin tüketmiş.bunu havaların soğumasına bağlamayın cunku,gecen hafta aracı bilgisayara bağlıyken bilgisayar dondu.görevi sonlandır dedim tekrardan programı actığımda ecu resetlendi uyarısı verdi ve benzin haritası yoktu gaz haritası olduğu gibi duruyordu.bende oylece bıraktım bu şekilde kullandım bir hafta benzin ibresi milim oynamadı.(aracı hergün kullanıyorum)nezmanki tekrardan kalibrasyon yapıp benzin otomatik adaptasyondan benzin haritası oluşturdum yine milim milim eksilmeler basladı.sorun neolabilir?

5. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Sensör arızası bahsettiğiniz sorunlara neden olmaz.
    Lpg control ünitesini kontrol ettirmenizde vayda var.
    Eğer Fast1 (program versiyonu 1.3.0.2)değilse güncellemede işe yarayabilir.

6. dr.arrican

dr.arrican LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    132
    Sizin araç ısınıp lpg ye geçene kadar benzin tüketmiyor mu? Benzin haritasının kaybolup 1 hafta kullandığınız süre boyunca benzin ibresini milim oynamaması da normal değil bence.

Ben her gün 4-6 kez arabayı park edip çalıştırıyorum ve her seferinde 1-1,5 km kadar araç ısınıp lpgye geçene kadar benzinde yol alıyorum. Hali ile benzin de tükeniyor. Hava ne kadar soğuksa bu tüketim miktarı o kadar fazla oluyor doğal olarak.

600 km de 10 lt benzin tüketimi bana normal gibi geldi. Bakalım ustalar ne diyecek. (Burada 600 km değil de bu zaman zarfında motor ne kadar durdurulup çalıştırıldı bu önemli. Tek seferde 600 km yapan bir aracın 10 lt benzin tüketmesi normal değil tabiki.)

Yüksek devirlerde aracın benzinde çalışmadığına emin misiniz?

7. dr.arrican

dr.arrican LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    132
    Ayrıca bahsettiğiniz bağlantı kopması ecu resetlemesi vs. ecuda bir problem olduğunun göstergesi olabilir.

8. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Aracımıza ayda 20TL benzin alıyoruz.
    Yetiyor. Kıyaslamayı kendiniz yapabilirsiniz.
    25 dereceye ayarlı geçiş.

9. spawnem

spawnem Member

Beğenilen Mesajları:
    3
    Dediklerinize aynen katılıyorum.Bu kiti ve arabayı kullanalı 3 yıllık tecrübeme dayanarak bukadar benzin tüketimim olmamıştı ve arabayı iş-ev arası kullandığım için marşa günde sadece 2 kere basıyorum.1-1,5 km yoluda benzinde gidiyor.Benzin haritası olmadığı dönemdede arac 30 dereceye kadar benzinde calısyordu.Lpg ayarlarında benzine geciş 6000 devirde ayarlı.
    Recep bey ben ayda 50TL benzin koyuyorum:) 20 tl'ye razıyım.Lpg control ünitesini,nasıl bir kontrolden gecirmek lazım.Ecuda bir sorun olabilirmi diyorsunuz?

10. Necmi Işıklı

Necmi Işıklı LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    63
    Yakıt tüketiminize bende katılıyorum. 01.01.2015 tarihinde full depo yaptığım benzini sadece kasıtlı olarak 40 veya 45 km. benzinde kullandım. Şu an ise yarım depoda. yani yaklaşık olarak onbeş litre kadar benzin tüketimim olmuş. tahminimce ECU ayarlarından kaynaklı bir durum olsa gerek konuyu takip etmekteyim.

spawnem bunu beğendi.
  11. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Gece parkedin motor sabaha kadar sogusun.

Sabah motoru calistirmadan lpg ecusuna baglanin, motor suyu sicakligi dis ortam sicakliginda olmali. Eger degilse sensor seceneklerinden diger seceneklere bakin tek tek.

Yardimci olabilir.

12. spawnem

spawnem Member

Beğenilen Mesajları:
    3
    Biraz gec yazıyorum ama ilgilenen arkdaslar için kusura bakmasınlar işyerinden internete giriyorum ve herzamanda müsait bir zman bulamıyorum.
    Ben sıcaklık senserü kaynaklı olduğuna inandığım benzin tüketimini 2 haftalık gözleme dayanarak şu şekilde çözdün sanırım.Sıcaklık düzeltme ayarıyla oynadım.Düşük Sıcaklıkta gaz sıcaklıklığını biraz yükseltim.Ancak bu seferde araç soğukken sabah ilk calıstırmada gaz sıcaklığı regülatör sıcaklığından fazla oluyor,calısma sıcaklığına geldiğinde olması gerektiği gibi regülator sıcaklığı gaz sıcaklığının 20 derece civarı üzderinde oluyor.
    Bunun durumun bir zararı varmıdır.?

İkinci sorum daha olacak.Araca kalibrasyonu yapıyorum.Yaklaşık bir hafta otomatik adaptasyon acık olarak kullandıktan sonra (50Km) grafiğe baktığımda gaz-benzin cizgilerinin üst-üste bindiğini gördükten sonra.Otomatik adaptasyonu kapatıyorum.Bir hafta sonra grafikte alt devirlerde sanırım arac lpgde fakire düşüyor.Bunun sebebi hikmeti nedir.Benmi biryerde yanlış yapıyorum.

13. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Sıcaklık düzeltme ayarı soğuk sıcak arasında LPG de değişen benzin zamanlamasını düzeltmek için kullanılıyor. Lpg de En dusuk sicaKliktan baslayarak her 10 decede gaz benzin gaz yaparak benzin zamanlarını sicaklik duzeltmeden çarpanı ayarlayarak düzeltebilirsiniz
    Bu şekilde yapmalisiniz

oktayoo bunu beğendi.
  14. spawnem

spawnem Member

Beğenilen Mesajları:
    3
    Biraz daha ayrıntılı anlatabilme olanağız varsa rica edebilirmiyim.

15. oktayoo

oktayoo Active Member

Beğenilen Mesajları:
    176
    Otomatik kalibrasyonu bildiğiniz gibi tam ışınmış motorda yapıyoruz.Tahminen haritada gördüğünüz regülatör sıcaklığı 88-91 derece,Lpg sıcaklığı ise 65-70 derecelerde olur.Araç soğuk bindiniz çalıştırdınız araç ısınıp ayarlı olan sıcaklığa gelince 35 derece kabul edelim gaza geçti.Gaza geçtiğinde lpg sıcaklığı 10-15 derece olur.(şuan ki hava koşullarında).Bu durum araç ısınıncaya kadar, yani kalibrasyon yaptığınız sıcaklığa gelinceye kadar fakir karışım yada sıkıntılı çalışmaya sebep olur.Bu farkı kompanse etmeniz için Atiker fast sistem sıcaklık haritasında ilk geçişten araç ısınıncaya kadarki sıcaklık arasını düzeltmeniz gerekiyor.
    Lpg sıcaklığı 65 derecede kalibrasyon yapıldı diyelim.Aracı soğuk iken çalıştırıp rölantide gaza geçtiği 10-15 dereceden başlayıp 65-70 ve en çok ısınabildiği değere kadar sıcaklık haritasında noktalar oluşturup benzin enjeksiyon süresi ne ise lpg de benzin enjeksiyon süresi aynı olacak şekilde benzin-lpg geçişi yaparak ayarlamanız gerekiyor.

maycicek, spawnem ve powerkırk3 bunu beğendi.
  16. spawnem

spawnem Member

Beğenilen Mesajları:
    3
    Detaylı anlatımınız için öncelikle tesekkür ederim.Gaz sıcaklık mevzusunu arastırırken sizin actığınız konuyu okuyup buna istinaden bende gaz sıcaklık düzeltme haritasında düzeltmeler yapmıstım.İyide oldu ama yeterli değil sanırım.Son mesajınızda istinaden regülatör sıcaklığı ile gaz sıcaklığı aynı paralallektemi gitmeli ben boyle anladım??

Sayfayı Paylaş