Gaza Basınça Regulator Basıncı Düşmesi

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve Kenan Yilmaz tarafından 17 Haziran 2017 başlatılmıştır.

1. Kenan Yilmaz

Kenan Yilmaz New Member

Beğenilen Mesajları:
    2
    merhaba aracımda bulunan gasitaly sistemin ecu ile baktıgımda gaza her bastıgımda 1.20 olan basınc farkı 0.50 lere kadar dusuor gazdan ayagımı cektıgımde tekrar 1.20ye geliyor. Bunun regulatorden kaynakladıgını dusunup yeni regulator aldım sisteme bagladım basınc ayar vidasına hiç dokunmadım 1.10 civarıydı bu şekilde gasitaly uygulaması ile otomatik ayarladım ancak gaza bastıgımda yine 0.50 lere kadar düşüyor basıncın dusmesine sebep olabilecek başka bir düzenek varmıdır basıncın dusmesinden dolayı gaza yuklemdigimde gaz gitmiş gibi davranıp benzine geciyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

2. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Basınç farkı derken? Basınç ve manifold basıncı farkı ise dediğiniz normal bir olay

3. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Regülatörün vakum bağlantısı yapıldı mı ?

powerkırk3 bunu beğendi.
  4. Kenan Yilmaz

Kenan Yilmaz New Member

Beğenilen Mesajları:
    2
    Gasitaly uygulamasında basıncla ilgili sadece basınc farkı yazan bir bolum var ordaki degeri gorebiliyorum rolantide 1.20 gaza basınca 0.50 ye kadar dusuo regulatorun vakum bağlantısı yapılı evet zaten aynı bağlantıdan bir vakuma map sensorune baglı

5. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Regülatörün basınç ayarının programla ya da uygulamayla yapılması imkansız . Regülatör tamamen mekanik bir aygıt . Sizin programdan neyi ayarladığınızı bilmiyoruz fakat regülatör basıncı öyle ayarlanmaz . Bu noktada bence bakır- lastik hortum bağlantılarınızı falan güzelce bir kontrol ettirin , yeni regülatörün basıncı böyle saçma sapan dalgalanmaz , ya da dalgalanmaması lazım . Gİdip aldığınız yere çökmeniz lazım herhangi bir kaçak falan yoksa bir nokta da.

6. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Arkadaşlar basınç farkı denen olay manifold basıncı ile gaz basıncı arasındaki fark oluyor. Rolantide 1.20 bar ise gaza basınca manifold basıncı yükseliyor tam gazda 1 bara atm basıncına çıkıyor. Yani basınç farkının böyle olması normal bir olay

elkmuh bunu beğendi.
  7. Kenan Yilmaz

Kenan Yilmaz New Member

Beğenilen Mesajları:
    2
    Peki uygulamada basınc farkını gorebiliyorum ancak regulator basıncını goremiyorum goremedigim bi degeri nasıl ayarlıyacagım su an regulator basıncı kac bar oldugunu bilemiyorum

8. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Ekran görüntüsü var mı? Kablonuzu bu siteden mi aldınız?

9. Kenan Yilmaz

Kenan Yilmaz New Member

Beğenilen Mesajları:
    2
    Önceden forumda paylaştığım bir görüntü vardı [​IMG]
    Ayar yaptıktan sonraki görüntüm bu şekilde
    Kablonun bu siteden alınmış üzerinde mscsi.net yazmakta ben satın almadım birinden almıştım.Onunda resmi burada.[​IMG]

Şu an teste çıktım depoda yarıdan fazla gaz mevcut deponun üstündeki analog göstergede bu şekilde gösteriyor rölantide giderken hiç bir sorun yok ancak 2000 deviri az geçtiğimde direk lpg bitmiş gibi davranıp benzine geçiyor.

10. RomanoyaAyarVerenAdam

RomanoyaAyarVerenAdam LPG-C03a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    670
    mAP basıncının okunması gerekiyor ama sizde okumuyor. hep mi böyle idi

11. Kenan Yilmaz

Kenan Yilmaz New Member

Beğenilen Mesajları:
    2
    map sensorunu soktugumde basınç farkı sıfırlanıyor ama bu map sensorunun çalıştığı anlamına gelmezmi ve ayrıca internette araştırdığımda genelde herkesde gas basıncı yazmıyor.

mt_44 bunu beğendi.
  12. mt_44

mt_44 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    58
    Son durum nedir acaba.
    Aynı sistem bende de var gasitaly f1 basınç ve vakum bilgisi yok görünmüyor ve defalarca ayar yapmama rağmen p0420 katalizör hatası veriyor
    Bu arada ben basınç ayarını benzine dönüş basıncı bölümünde ufak ufak düşürerek benzine attığı anı bularak basıncı ayarladım

13. mt_44

mt_44 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    58
    Basınç ve vakum bilgisi okuyamadığı için ayarda yapılamıyor
    Sizde son durum nedir acaba

Sayfayı Paylaş