Haritayı videoya cekip ayar yapmak Hesabı nasıl yapılır

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve burhan59 tarafından 6 Şubat 2017 başlatılmıştır.

1. burhan59

burhan59 LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    51
    Selamın aleyküm beyler Başlıkta tam açıklayamadım ama Şöyle birşey yapacagım .

Malum lft shft göremiyorum obde yok sistemim lovato Benzin enjeksiyon süresine göre ayar yapıyorum ama yolda baya ugraştıyıor ben ise video ya cekip ayar yapmak istiyorum ama hesabını nasıl yapacagımı bilmiyorum

Örnegin: Benzin Süresi 4.5 ms xx kolonundayım aynı yerde gaza atıyorum benzin sürem 4.2 gazım fazla topun oldugu kısmın değeri ise 100 diyelim. nasıl bir hesap yapmam lazımki 4.5 e çıkartıyım değerle oynayıp

@x-calibur Hocam bana bir hesaplama verdi deneyebilirsin dedi . Yarın deneycegim.

''Bilmem ki, fark kadar olabilir belki.
    (4.2-4.5)/4.5=-0.3/4.5=-0.07 gibi yani %7 gibi azaltabilir 93 yazarak deneyebilirsin.''

2. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Bu noktada LTF STF değeri olmadan gerçek bir reel çarpan haritası çıkarmak malesef . Kendim çok boğuştuğum için biliyorum . Çünkü yolda giderken hop benzine attım benzin değerini okudum demek gerçeği göstermiyor ; araç 1-2 sn içindeki benzini yakana kadar enjeksiyon süresi tam oturmuyor ; bunu rölanti bekleme halinde inceleyerek görebilirsin . 1-2 sn içinde senin yol durumunda değişiyor ; gaza sürekli stabil bir basınçla basamadığımız için enjeksiyon süreside değişiyor . Yani anlattığım şey bu yaptığımız ve seninde yaptığın yöntemle ancak deli gibi fakir durumlara düşmekten sistemi kurtarır ; en azından iyi kötü bir yaklaşıklık elde edebilirsin sadece . Yoksa diğer obd li sistemler gibi haritanın her noktasında fakir kalmaktan kendimizi kurtarmamız mümkün değil . Bu konuda kendim bir proje üretip eğer oksijen sensörüm çalışıyorsa ki çalışmıyorsa da hapı yuttuk - bugün sağ sol aks körüklerim patlak olduğunu gördüm hayırlı olsun bana - bir voltmetre ile oksijen sensöründe oluşan değeri okuyup ( veri uçlarına birer kabloyu paralel bağlayıp içeri alacağım ) en azından yol ve rölanti durumlarında fakir ve zengin yanma durumlarını görmeyi düşünüyorum . LTF ve STF gibi net veri olmasa da genel anlamda yapılmış bir ayar için fikir verebileceğini düşünüyorum .

x-calibur ve Destek bunu beğendi.
  3. burhan59

Beğenilen Mesajları:
    51
    Evet dediklerini biliyorum seninde dedigin gibi aşırı fakir veya zengin kalmasın diye ugraşıyorum bende yakın bir ayar oluyor sadece Ben oto kalibrasyon yaptıgımda hep zengin oluyor lpg de motorunun ömrünü düşünüyorum 234 bin oldu :)

elkmuh bunu beğendi.
  4. elkmuh

elkmuh Well-Known Member

Beğenilen Mesajları:
    858
    Sizi kurtaracağım Türkiye ; bana güvenin :) Oylar bana :)

Aceryeni, Destek, powerkırk3 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  5. burhan59

Beğenilen Mesajları:
    51
    @Destek Bu konuda bilginiz varmıdır

6. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    A.selam. Bu hesabı tutturmanız çok zor gibi.
    Her devirde ayrı ayrı yuzde hesaplamak beşerin beynine ağır gelir:)
    Ancak sabit devirde aracı kullandırıp, haritada yüzdesel değişiklikler yapıp ortalama bir değer edinebilirsiniz. Bu değeri manual genele uygulayabilirsiniz.
    Ama sağlıklı bir sonuç alacağınızı düşünmüyorum.

elkmuh bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş