Hayatımda anlayamadığım, STFT - LTFT Kombosu

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve speedystop tarafından 3 Nisan 2018 başlatılmıştır.

1. speedystop

speedystop Active Member

Beğenilen Mesajları:
    38
    Merhaba dostlar;

Derdimide anlatamıyorum. Kendimi cahil gibi hissediyorum. Kusura bakmayın. Bende seneryo ile anlatayım dedim.

Şimdi LTFT -10 / STFT de 0 (sıfır) civarı takılıyor diyelim. İlk aklıma gelen ben yakıtı % - 10 kısarsam STFT olacak +10 LTFT de diyecekki ulen zaten -10 kısık bu neyin kısması en iyisi ben 0 (sıfır) a ineyim. İndi LTFT 0 (sıfır) oldu. STFT 0 (oldu) ne güzel değilmi? Ama değil işte anlayamıyorum bir türlü. Benim araçta bu olmuyor. LTFT tutuyor -20 oluyor. Ben mi olayı yanlış anlıyorum, bozuk bir şey mi var? Genel bir tablomu var acaba birbirini etkiliyor? çünkü rölantide lpg de ltft -10 stft 0 takılırken benzine aldığımda +40 stft vuruyor. Genel olarak tüm haritayamı yayıyor napıyor anlamadım. Kitlendim kaldım.

2. Attila

Attila LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    92
    Ltft 10 iken stft sifir olmamali zaten problem orada basljyor sisitem su sekilde donguleniyor gaza bastiniz gidiyorsunuz ltft +3 diyelim sistem diyorki olmaz -3 stft veriyor tabi oynak sekilde taki ltft sifira gelene kadar ama yolda seneryo gaza basiş degerin yoldu durumu devamli degistiginden seneryoda devamli degisiyor
    Diger taraftan siz benzine aldiniz ltft cok degisti yanlis birseyler var oluyor ortada bence once bir sure benzinde binerek torque ile takip edin ltft degerini ve stft davranisini sonra ltft sifira yakin yerde iken tekrar kalibrasyon ve ince ayar yapin

x-calibur bunu beğendi.
  3. speedystop

speedystop Active Member

Beğenilen Mesajları:
    38
    Teşekkür ederim hocam aslında en güzeli benzinde binip değerleri sıfırlamak ama işte benzin 6 lira olunca aracın ecusuda kutup başlarını sökünce resetlenmeyince, napsam bilemedim işte.

x-calibur bunu beğendi.
  4. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Hocam siz aracınızı benzinde kullanın ltft stft nasıl hangi değerlerde düzen tutuyor tespit edip paylaşın lpg ye ona göre düzen aldıralım.

x-calibur ve leoncu bunu beğendi.
  5. x-calibur

x-calibur Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Hocam bazı araçlarda yakıt düzeltme tersine işliyor. Bunu anlamanın yolu da obd adaptasyon kısmını kapatıp LPG de çalışırken ltft stft hareket durmuş iken topun olduğu alanın çevresini yada daha fazla alanı haritadan seçip azaltmak atıyorum eksi 10 azaltmak ve stft değerine bakmak. Eğer siz 10 azaltınca stft artı yönde artıyor ise DÜZ eksi yönde artıyor ise TERS işlem yapıyordur. Bunu saptadıktan sonra obd kısmında TERS yada DÜZ düzeltme seçilmeli ve obd adaptasyon açılmalı.Haritada azalttığımız sayıları eski haline getirmeyi unutmayın

Son düzenleme: 3 Nisan 2018
    Burak, powerkırk3 ve leoncu bunu beğendi.
  6. leoncu

leoncu LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    855
    aynı senaryo benim araçtada mevcut.çözüm -10 ltft 0 stft oldugunda tüm harıtayı yuzde 10 artırıyoruz.olay bu.

powerkırk3 ve x-calibur bunu beğendi.
  7. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Senin araba da da mı ters yönde düzeltme olayı var? Yav şekil şekil araba var, burada kendi arabalarımıza göre yazınca demek ki bi anlaşılmazlık oluyor. Dikkat etmek lazım yazarken, geçen de de yakıt düzeltmesi %50 lerde olan araç vardı.

powerkırk3 ve leoncu bunu beğendi.
  8. leoncu

leoncu LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    855
    hocam şu zamana kadar boşa dolanmış durmusum :D kısa kısa ayarı artık araba gıtmez oldu ltft -30 ları buldu :D dedımkı olay tersıne ıyıce bogul dedım madem zengındesın.yuzde 15 artırdım hopbaa ltft düştüü -7 lere :D obd de ters secılmesını sımdı anlıyorum düz olmuyor benım araca oldukca ters bır arac. şimdi 10 daha artırıp ltft +5 lerı gormek ıstıyorum hasret kaldım fakir karısıma (rikaf) :)

powerkırk3 ve x-calibur bunu beğendi.
  9. sedat-dmrcn

sedat-dmrcn Active Member

Beğenilen Mesajları:
    73
    yakıt düzeltme olayını açmak sadece obd bağlantısı varken yani takılı ikenmi çalışıyor yoksa obd bağlantısı yapılı değilse bile yakıt düzeltmeyi açsak araç yakıt düzeltme yapar mı?

10. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Yakıt düzeltme olarak kastınız LPG sistemindeki ise evet çalışması için illaki bağlantının olması gerekiyor. Araç yakıt düzeltmesi yapar kendi ecusu ile.

powerkırk3 bunu beğendi.
  11. sedat-dmrcn

Beğenilen Mesajları:
    73
    evet lpg programında yakıt düzeltme kısmı varya o kısmı açmak demek benim akl sistemde ADAPTASYON yazan yerden yapılıyor galiba onu soruyorum.Yani adaptasyon yazan bi kısım var on off yapılabiliyo_Onu on yapsam ve obd bağlantım yoksa araç lpg ecusu düzeltme yapmaz mı?

12. x-calibur

Beğenilen Mesajları:
    3.067
    Oradaki LPG ecusu ile alakalı araç ecusu değil. LPG kitinin obd bağlantısı yok ise ister on ister off konumunda olsun LPG ecusu düzeltme yapmaz. Araç ecusu bu işlemden bağımsız LPG ecusu düzeltmesi ile alakası yok

powerkırk3 bunu beğendi.
  13. sedat-dmrcn

Beğenilen Mesajları:
    73
    tamam üstadım anladım ,obd bağlantısı aktif yapılanlar için yani adaptasyon on off yapma durumu. çok sağolun

x-calibur ve powerkırk3 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş