İlk Çalıştırma ve LPG Basıncı

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve azay42 tarafından 12 Eylül 2018 başlatılmıştır.

1. azay42

azay42 Member

Beğenilen Mesajları:
    18
    Merhaba arkadaşlar, konyada bulunuyorum sabahları hava soğumaya başladı, aracım corolla 2004, atiker microfast takılı. arabayı ilk çalıştırmada gaza geçince zengin karışımda kalıyor, ilk çalıştırmada hemen yazılımdan kontrol ettim basınç 1,35 cıvarında seyrediyor, ben ayar yaparken 1,15 basınca göre ayarlamıştım. 5 km sonra hava ve yakıt karışımı, basınç normale dönüyor. Bu başıma hiç gelmemişti havalar soğuduğu için mi böyle oldu yoksa motor soğukken ilk çalıştırmada LPG basıncı yükseliyormu..

2. azay42

azay42 Member

Beğenilen Mesajları:
    18
    Birde ilk çalışmada zengin karışım olduğu için LTFT değeri -10 ları geçiyor ve ilk çalışmada ECU Benzini fakir ayarlıyor araba stop edecekmiş gibi oluyor.

3. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    benzinde iken araç reglatör basıncı yüksek oluyor bende de . gaza geçtikten sonra kalibrasyon basıncına kademe kademe geliyor. ısınıp yola çıkınca yine dalgalanmalar oluyor. reglatör gidiyor gibiime geliyor. ilk gaza geçmeden yüksek olması normal kabul ediliyor anladığım kadarıyla. ltft stft toplamı önemli. toplamları eksi aartı 5 aralığında olması gerek. lpg kitinde basınç düzenleme ayarı varsa geçici veya kalıcı çözüm olabilir

powerkırk3 bunu beğendi.
  4. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    basınç düzenleme ayarı yoksa kit kendi kendine yapıyor da olabilir.

5. atore78

atore78 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    162
    aracın benzinde soğukken ltft stft değerleri ile gazdaki soğukkenki ltft stft değerler toplamını karşılaştır. sıcaklık düzenlme basınç düzenleme ayarı ile ilgili de olabilir.

6. RomanoyaAyarVerenAdam

RomanoyaAyarVerenAdam LPG-C03a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    670
    Siz ayarı ne zaman nasıl yaptınız.?
    Basıncı ayarı fiziksel değişim yapıldıktan sonra 2 gün kullanılıp tekrar bakılır bu süre zarfında basınç oturur.aksi halde sizi yanıltır bu şekilde sonsuz döngüye girer istediğiniz basıncı ayarlamanız zorlaşır özellikle yerli regülatörlerde

powerkırk3 bunu beğendi.
  7. RomanoyaAyarVerenAdam

RomanoyaAyarVerenAdam LPG-C03a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    670
    Misal elle ayarladın basınç 1.1 bar bıraktın.
    2 gün kullan ısınmış motorda tekrar bağlan bak. Tekrar ayarla gibi 1 gün kullansan da olur.
    Benzine Alınca basıncın artması normaldir sorun yoktur

powerkırk3 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş