Kia Clarus 2.0 16v Detaylı LPG ayarı GAS ITALY

Konusu 'DİĞER LPG MARKALARI AYAR VE PROGRAM ANLATIMI' forumundadır ve maycicek tarafından 13 Aralık 2014 başlatılmıştır.

1. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Bugün Rain67 Birol Bey ile bir araya geldik, AFR cihazını geçici olarak araca bağladık ve güzel bir ayar yaptık.

Fotoğrafları aşağıdaki linkten görüntüleyebilirsiniz.

http://lpgayar.blogspot.com.tr/2014...tml#!/2014/12/kia-clarus-20-16v-13122014.html

Oksijen sensörünü söküp takmak için yakınlardaki bi egzoscudan kanalı kullanabilirmiyiz diye rica ettik, adam merak etti ne yaptığımız sordu. LPG ayarı dedik, adamın gözleri parladı benim aracımın da ayarını yaparmısın dedi :)

Önümüzdeki haftasonuda Toyota Corolla ya ayar var aksilik olmazsa :)

İyi seyirler

2. rain67

rain67 Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    Merhaba mayçiçek ellerine sağlık .. ayar yapmadan önce belirtmemiz gereken bir nokta var ben nozülleri 3,0 yaptım ve regülatör basıncınıda 1.10 yaptırdım ardından can alıcı noktaya AFR cihazlı ayara geçtik .. böyle bir ayar şu ana kadar görmedim 2002 yılından beri lpg li araç kullanıyorum hiç bir lpg sistemi takan ayar yapan yerde bu cihazı görmedim mantığını anladım şöyleki benzindeki oksijen sensörünün olması gereken değerin aynısını ayarlarla lpg dede aynısını sağlayıp fazla yada eksik lpg ile aracın çalışmasını önlemek .. Bu cihazın lpg sistemi takan ayar yapan yerlerde olması lazım başka yolu yok bu işin.
    Aracım güzel gaz yiyor şu anda 3,0 nozül ile alt ve üst devirlerde sıkıntı yok 2,5 de sıkıntı yaşamıştım yakıt tüketimini kontrol edeceğim fark varmı diye.. yol ayarında 6000-7000 devire çıktık süper gaz yiyor aracım ..
    Mayçiçek çok teşekkürler hemşeride çıktık çalıştığımız firmalar bile ticari ilişkide çıktı... nerden nereye kısmet bu işler tanışdık ve iyide oldu bir arkadaş kazandım..

Çevremde bu sıkıntıda olanları hemşerime yönlendireceğim.. görüşmek üzere.. ellerine sağlık...

3. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    abi en güzel tarafı tanışmak oldu, oturduk muhabbet ettik :)

ayar gayet güzel oldu, gasitaly F1 kit oldukça stabil çalışıyor, üst üste 4-5 kere tam gaz yaptık, hava yakıt karışımı oldukça stabildi.

Mantık oldukça doğru ifade etmişsin abi, yaptığımız benzin e muadil olacak şekilde LPG miktarını ayarlamak.

Yarım gaz durumunu mevcut oksijen sensörü yapıyor belli bir limite kadar, ama tam gaz durumu tamamen muallak, zaten arabanın performansının düştüğü, motorun zarar gördüğü kısım tam gaz durumu oluyor.

AFR cihazının en büyük faydası, tam gaz ayarını tam olarak olması gerektiği gibi yapabilmek.

İyi günlerde kullan.

4. rain67

rain67 Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    Tekrar çok teşekkürler...

Sayfayı Paylaş