Landirenzo

Konusu 'LANDI RENZO LPG AYARI VE PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve murat992 tarafından 12 Eylül 2014 başlatılmıştır.

1. murat992

murat992 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba arkadaşlar.Honda civic aracımda landirenzo omegas plus lpg sistemi var .Kabloyu takıp bağlandığımda rölantideki benzin ms'si sabit durmuyor sürekli 2.50-2.70 arası gidip geliyor.Ve rölantide gaz ms'si benzinden daha düşük bir değerde çıkıyor.Bu bir sorun mudur acaba ?Forumda pek landirenzo kullanan yok sanırım.Diğer lpg sistemlerinde böyle bir durum yok diye biliyorum.

2. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Selam,

1 . gaz kaç ms rölantide?
    2. benzine aldığınızda, benzin ms değişiyor mu?

3. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    + benzinde çalışırken enj. süresinde yine aynı oynama var mı?

4. murat992

murat992 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Benzinde çalışırkende oynama var benzin ms'sinde rölantide 2.5-2.7 arası gidip geliyor. 10 saniye sonra 2.50-.2.55 arası gidip geliyor.

5. murat992

murat992 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Gaz ms benzinden daha düşük benzin ms'si 2.50 iken gaz ms'si 2.30 larda geziyor

6. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    LPG süresi bir çok uygulamaya göre çok düşük, ama özellikle rölantide sorun yaşamıyorsanız, bu halde kalsın, süreler ne kadar düşük olursa enjektörlerin ömrü o kadar uzun olacaktır.

Benzin ms dalgalanması, motorda bir vakum kaçağı olabileceğini düşündürttü bana..

motorda rölantide sarsıntılı çalışma var mı? (normalin dışında)

7. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.102
    Teknik olarak lpg enj. benzin enj. zamanından kısa olması mümkün değil.
    Aracınıza özel bir durum veya bir problem olabilir. Benzinde enj. süresinin oynamasıda normal değil.

8. murat992

murat992 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Motor lpg de benzinden daha sarsıntılı ve titreşimli çalışıyor ama tekleme öksürme fln yok.sadece biraz daha titreşimli.O da landirenzonun lpg enjektörleri sesli çalışıyor ona bağlıyorum ben.30 bin kilometredir kullanıyorum bir sorun olmadı şimdiye kadar ama merak ediyorum.Sadece bazen geç çalışıyor gaza basmassam stop ediyor.Bu da çok nadir oluyor.Ayda 1-2 kez oluyor.

9. murat992

murat992 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Benzin enj. süresi değişiyor rölantide bile.Acaba biraz benzinde kullansam düzelir mi ?Lft Sft değerlerinden dolayı böyle bir şey yapar mı ?

10. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Eğer rolantide sarsıntı varsa regulatorden üzerinden basıncı düşürerek ve tekrar kalibrasyon yaparak LPG enjeksiyon süresini rolantide min 3 ms olacak sekilde yukseltin.

Bu hali ile durumu tekrar kontrol edersiniz düzelme oluyor mu diye..

Enjeksiyon süresinin dalgalanması ve motorun rolantide sarsıntıli calışması vakum kaçağı belirtisidir..

11. murat992

murat992 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Regülatör basıncını nereden düşürecem acaba basınç 1.38 şu anda .

12. powerkırk3

powerkırk3 UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    2.311
    Regülatör un üzerinde orta sinda Allen anahtarla ayarlanan yerden ayarliyorsunuz basıncı araç LPG de iken düşürüp may çiçek ustamızın talimatlarını uygulayınız.

13. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    basınç düşürme regulator üzerinden, powerkırk3 ün belirttiği gibi, uygun anahtar ile yapılıyor..

basıncı düşürmeden önce, aracınız gazda çalışırken ve benzinde çalışırken enjeksiyon süreleri kaç ms oluyor? gazdan benzine veya benzinden gaza geçince enjeksiyon süreniz değişiyor mu?

14. murat992

murat992 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Benzin enjeksiyon süresi dediğim gibi rölantide 2.50-2.70 arası fakat biraz bekleyince 2.50 -2.55 arası gidiyor bazen duruyor.Gaz enjeksiyon süresi ise 2.20-2.30 arası geziyor.Benzinden gaza geçince benzin enj. süresi gene aynı oluyor benzinde 2.50-2.55 arası.Araçta hissedilen bir sorun yok fakat ilerde bir şey olur mu ?

15. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    rölantide titreme var dediğiniz için sadece basıncı düşürüp, lpg enjeksiyon sürelerini biraz daha yükseltmeyi önerdim, onun dışında enjeksiyon sürelerinin düşük olması yüksek olmasına göre her zaman daha iyidir..

basıncı 1 - 1.1 bar civarına düşürüp, kalibrasyon yaparsanız, lpg enjeksiyon süresi rölantide 3 ms civarına yaklaşacağını hesap ettim kabaca.

Bunu bir deneyin, rölanti titreşimleri azaltıp azaltmadığına bakıp duruma göre bir yorum yaparsınız.

16. murat992

murat992 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için bunu deneyeceğim.Ustanın dediği gibi lpg enjektörlerinden dolayı titreşimli çalışıyor olabilir mi ?Çünkü enjektörler baya sesli çalışıyor.

17. murat992

murat992 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Titreşim dediğimde aman aman bir titreşim değil vuruntu gibi de değil .Sadece benzine göre biraz titreşimli

18. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    lpg süresi çok düşük olduğundan düzensiz çalışıp yapıyor olabilir, tam emin değilim ama denemeye değer.

19. murat992

murat992 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Biraz ayarlarla oynadım.%-10 fln yaptım map sayfasından titreşim kesildi.Veya tesadüf anlam veremedim.Fakat bu seferde dip gaz yapınca geç algılıyor bir kesiliyor sonra gaz yiyor.Normal kullanımda bir şey yok ama dip gaz yapınca 1 saniye sonra algılıyor.

20. mt_44

mt_44 Active Member

Beğenilen Mesajları:
    58
    enjeksiyon süreleri enjektörün açık kalma süresi diye biliyorum böyle olunca 5 ms olan bir süre 2.5 olunca enjektör daha sık aralıklarla yani daha hızlı çalışmış olmazmı 5 ms açık kalmasımı bu süre içinde 2 defa kapanıp açılmasımı enjektör ömrü için daha iyidir teşekkürler

Sayfayı Paylaş