Linea T Jet ve Atiker Gold Sorunu Hakkında

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve Knn1982 tarafından 24 Nisan 2016 başlatılmıştır.

1. Knn1982

Knn1982 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba

3 hafta önce 2010 model Linea t-jet aracıma Atiker Gold LPG sistemi taktirdim.
    Ilk gün denedigjmde silkeleme problemi haricinde herhangi bir problem yoktu ve çekişi de fena değildi. Yakıt tuketim değerleri iyi olunca ve aracı sakin kullandığım için silkeleme problemini önemsemedim.
    Yalnız dün hafif rampada ikinci vitesle devam etmek istediğinde araç silkeledi ve LPG sistemi alarm vererek devreden çıktı araç içine LPG kokusu girdi. Hemen aracı durdurup bagajı ve kaputu açtın bagajdan kaputta LPG kokusu yoktu. Biraz bekleyip tekrar denediğimde yine aynı şeyi yaptı hemen servisi aradım LPG borularindan birinin ciktigini veya sigortadan kaynaklı bir durum olduğunu servise getirmemi istediler.
    Böyle bir olay başına gelen arkadaş var mı?
    Gerçekten olay bundan ibaret midir?
    Servise götürdüğümde dikkat etmem gerekenler nedir?

Ikinci bir husus hazır servise gitmişken silkeleme problemini halledeyim istiyorum forumdan Okuduğum kadarıyla nozzle ve basıncı ayarlatmak gerekiyor.
    Sadece basıncı 1.5 bar yapsak yeterli olur mu?

Basinci arttirdigimiz zaman cekis daha iyimi olur ?
    Yakit tuketiminde artma olurmu?

Teşekkürler

2. Knn1982

Knn1982 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Sorunum halloldu.

Regülatörden boru kelepçesinden sıyrılıp çıkmış. Usta tekrar taktı. Sistem normale döndü.

Ayarlar konusunda.
    Basınç 1,02 bar ayarlanmıştı. Ben 1,50 bar yapılmasını istedim. Fakat regülatörün büyük olduğunu 1,35 barın yeterli olduğunu söyledi.

Gelirken deneme amaçlı ani hızlanmalar yaptım. Herhangi bir kesiklik olmadı.

Ayrıca bu ayarla alakası varmı bilmiyorum ama LPG de beklediğimden iyi olan çekişi daha da iyileşti gibi.

Sayfayı Paylaş