Lovato easyfast smart plus - Mitsubishi Lancer 2004 ayarları yardım

Konusu 'LOVATO LPG AYARI VE LOVATO LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve muhendis_55 tarafından 3 Aralık 2014 başlatılmıştır.

1. muhendis_55

muhendis_55 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba,
    Aracım 2004 model mitsubishi lancer 1.6 otomatik vites. üzerinde lovato fastsmart plus kit var. Bende kablo aldım, ve bu siteden ve internetten araştırdığım kadarı ile ayar yapmaya çalıştım. ayar yapmadan önce benzin enjektör sinyali 2,23 ms iken gazda bu süreler 4,45 ms - 5 ms aralıklarında idi. ve map tablosundaki değerler benzindeki değerlerden 5 derece küçüktü. Şikayetim ise, performansı benzindeki gibi olmaması ve fazla lpg tüketmesi idi. aracı bir süre benzinde kullandıktan sonra, regülatör ısısı da 80 derecenin üstüne çıktıktan sonra otomatik kalibrasyon yaptım. map değerleri yine benzindeki değerlerin 5 altında oldu. ama enjektör süreleri (gazın) değişmedi. map değerleri ile biraz oynadım (artırdım, benzin değerlerine yaklaştırmaya çalıştım) ama sonuç değişmedi. Nozul çapları da programda normal görünmekte. Program enjektörleri Lovato J olarak algılamakta. Bildiğim kadarı ile de enjektörler lovato marka. Forumlardan araştırdığım kadarı ile, gaz enjektörlerinin injeksiyon süresi benzin enjektörleri ile aynı veya çok yakın olursa, aracın yakıt ve performans değeri o kadar iyi oluyormuş. Ben bu konularda amatör sayılırım, ama derdimden anlayan doğru dürüst bir usta bulamadığımdan, yapabildiğim ölçüde kendi işimi kendim yapmaya çalışıyorum. Aracımın değerlerini sizlerle paylaşmak istiyorum. bu değerlere karşın nasıl ayar yapmalıyım, map ayarları ile oynayarak, gaz enjektörlerinin enjeksiyon süresi benzine eşitlenip veya çok yakınlaştırılabir mi, veya daha düşün enjeksiyon sürelerine sahip lovato veya başka marka enjektör mü takmalıyım. izleyeceğim yol hakkında yardımlarınızı rica ederim.

Teşekkürler...

2. muhendis_55

muhendis_55 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Aracımın mevcut (ben değişiklik yapmadan önceki) ayarlarının resimlerini ekliyorum. Gaz basıncını artırsam, sorun olur mu, gaz enjektörlerinin süresi benzine yaklaşır mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

3. muhendis_55

muhendis_55 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
  4. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    Merhaba, genel olarak birkaç bilgi vereceğim

1. nozzle ölçüsü ve basınç araca uygun
    2.yakıt anlamında bir değişiklik elde edemezsiniz, sağlıklı çalışna bir sistemde (ki sizinki öyle) tüketim olması gerektiği noktadadır, ne eksik ne fazla. Sistem sağlıklı çalıştığı aralıkta bıraktığınız sürece yakıt miktarınız değişmez.
    3. performansı iyileştirmek olası ama hava yakıt karışımını gösteren özel bir cihazla birlikte ayar yapılması gerekir. bu cihaz heryerde bulunmaz, eğer İstanbulda iseniz ben size yardımcı olmaya çalışırım. (bende bu cihaz mevcut)

5. maycicek

maycicek UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    866
    gaz enjeksiyonuz süreniz normal, benzine yakın veya uzak olmasının performans ile veya tüketim ile alakası yok. Önemli olan tam gaz durumunda belli üst değeri aşmaması (sizin araç için 14-15 ms) diyelim, ve LPG enjektörleri için sağlıklı çalışma alt limit olan 2,5 - 3 ms altına inmemesi, alt limit enjeksiyon süresi enjektör tipine göre bu değişir, söylediğim rakamlar genel bilgidir. Ama üst limit kesin bilgidir.

MAP tablosunun yukarıdaki resimde görülen hali uygun, o hale geri dönüp, aracı hem benzinde , hem lpg de ekran görüntülerini alıp tekrar paylaşmanızı rica ederim.

Sayfayı Paylaş